Gyurkity Péter

Jövőre jön az Amazon okostelefonja

Az eredeti hírekkel ellentétben nem az év végén, hanem valamikor a jövő év közepén jelenik meg az Amazon saját okostelefonja, amely kedvezményes áron, a Kindle platformra támaszkodva érkezik.

Júliusban jelentek meg az első találgatások az e-boltjáról ismertté vált cég egy esetleges saját okostelefonjáról, amelyről akkor nem sokat tudhattunk meg. Azóta bemutatkoztak az új Kinde Fire és Fire HD táblák, a szakértők szerint pedig teljesen logikus lépés a család egy mobillal történő kiegészítése. Erre azonban nem idén, hanem valamikor jövőre kerül majd sor.

Az ünnepi szezonban ugyanis már biztosan nem jelenik meg a cég megoldása, ezt iparági források szerint 2013 közepére halasztották, hogy a debütálás nagyjából egybeessen az E3 találkozóval. Egyesek tudni vélik, hogy az okostelefon Kindle Air névre hallgat majd, ám a további részletet még mindig nem ismerjük, így ezeket most még felesleges találgatni. A jelek szerint a Foxconn kapta meg a megrendelést, mégpedig az első körben 5 millió készülékre, amely soknak tűnik, bár a cég meglévő platformja kellő alapot adhat egy sikeres rajthoz.

Kétségtelen, hogy az Amazonnak nehéz dolga lesz, hiszen az okostelefonok szegmensében olyan erős vetélytársakkal kell majd megküzdeniük, mint a Google és az Apple, nem beszélve a most kapaszkodó Microsoftról. A megjelenés elhalasztásával ráadásul ezek a riválisok további előnyre tehetnek szert az ünnepek alatt, a várhatóan erős forgalom ugyanis újabb lökést adhat a piacnak. Mégis, a Kindle Fire táblákra, valamint a Kindle e-olvasókra támaszkodva, a termékcsalád kellően erős maradhat, a megjelenésre pedig az okostelefonok területén is megfelelő szoftveres kínálatot biztosíthatnak majd.

Itt természetesen elsősorban a márkanevek, nem pedig a mobil platformok versenyéről van szó, hiszen nem túl valószínű, hogy a cég egyedi szoftvert mellékelne telefonjához - az elkövetkező hónapokban remélhetőleg befutnak az első hivatalos hírek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #4
    Ez azért nem tiszta, mert a kiskekereskedő nem az amazonról rendeli az áruját, hanem nagykereskedelmi áron szerzi be és arra teszi rá a többi kiadását, így összességében pont ugyannyi kellene, hogy legyen az ár mint a német amazon oldalon, vagy egy kicsivel magasabb a kicsit magasabb áfa miatt. A visszatérítést hogy csináltad? Ilyenről még nem is hallottam.
  • Magiszter #3
    Kb 20 ezer a gép az EU-ba is szállító oldaluk alapján. A szállítási költség még egyszer ennyi, tehát már 40-nél járunk. Erre rájön az árrés és máris 50-nnél vagyunk. Ennyi.
    Én külföldi Amazonról rendeltem meg, mire ideért akkor volt 37 ezer forint. Bár visszatérítették a postaköltségemet utána, így végül is egy 20-asba fájt az egész.
  • Omega #2
    Nálunk kizárt hogy csak 5000 Ft lesz. Egy példa: Amazon Kindle az Amazon honlapján 89 USD, ugyanez nálunk az árgépen 50-70 e HUF.
    Valaki elmagyarázná, hogy miért van ez így?
  • GregSB #1
    5000 Ft-ba fog kerülni szerződés nélkül, de cserébe csak az Amazon rendelési-vonalját lehet majd csak hívni róla