Gyurkity Péter

Okostelefonnal készül az Amazon

A kereskedelmi platformjáról és immár saját táblájáról ismert cég a hírek szerint az okostelefonok szegmensébe is betörne. Szakértők itt a négymagosok erősödő versenyére számítanak az év vége felé.

Bár az elmúlt hetekben az újra felerősödő pletykákban inkább a Kindle Fire tábla esetleges utódjáról esett szó, netán egy 10 hüvelykes kijelzővel érkező második példányról, most úgy tűnik, hogy a cég saját okostelefonnal készül. A Bloomberg két fontos tényezőre hívja fel figyelmet cikkében az Amazon valószínűnek vélt lépésére.

Az egyik ilyen fontos tényező Matt Gordon, aki korábban a 35 ezer szabadalmat birtokló, és microsoftos ex-vezető által alapított Intellectual Ventures Management akvizíciókért felelős igazgatójaként tevékenykedett. A jövőben ő felel majd a beruházásokért és felvásárlásokért, vagyis az Amazon valószínűleg komoly lépésekre készül ezen a téren. A második értesülés egy új partnerről szól, amely nem más, mint a telefonos és asztali PC-s területről jól ismert kínai Foxconn, (többek között) az Apple partnere, tapasztalt szereplő a hardveres oldalon. Állítólag közösen készítik az új telefont, amelyről sajnos azonban egyelőre semmit nem tudni.

A szegmensben történő megjelenés nem lenne hatalmas meglepetés, hiszen lassan minden összeáll: a Kindle Fire révén saját táblájuk rendelkezésre áll, ehhez nemrég saját appbolt is felsorakozott, a megfelelő háttér tehát megvan, már csak szinte a fent említett okostelefon hiányzik a képből. Iparági szereplők itt a négymagos készülékek versenyének fokozódását várják az utolsó negyedévben, amihez a Qualcomm nagyban hozzájárul majd, a saját gyártású chipek termelésének felfuttatásával, nem beszélve a soron következő iPhone-ról, amely azonban szintén homályba burkolózik.

A különböző kiegészítők forgalma is folyamatosan növekszik, így az erre specializálódó vállalatok is nagyot kaszálhatnak, különösen ha a különböző töltőket és Bluetooth-kütyüket gyártó cégekre gondolunk. A globális forgalom idén elérheti a 20 milliárd dollárt, ez azonban 2017-ig csaknem megduplázódik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #2
    hoaxkábelen kapják.
  • asgh #1
    A Bloombergnél van egy kreatív csapat, akik hoaxokat gyártanak? Megint egy légbőlkapott spekuláció 0 háttérrel.