Gyurkity Péter

Harmadára vágta telefonjának árát az Amazon

A cég egyetlen napig kínálta rendkívül olcsón telefonját, amely eddig kudarcnak minősült.

Még október végén írtunk arról, hogy a Fire Phone néven piacra dobott érdekes okostelefon teljes kudarcként értékelhető. Bár a cég szokásához híven ezúttal sem közölte a pontos forgalmat, az értékesített példányok számát, a komoly leírás mégis mindenki számára egyértelművé tette, hogy elmaradt a remélt siker.

A kudarc főbb okait sokan a túlzottan magas árban, az Egyesült Államokban az AT&T-hez, az Egyesült Királyságban pedig az O2 hálózatához kötött exkluzív ajánlatban, a kezelőfelület kialakításában, valamint a visszafogott hardveres jellemzőkben, így például a 720p felbontás támogatásában látták. Bárhogy is legyen, az Amazon a brit megjelenés kapcsán sem változtatott stratégiáján, ami a szigetországban is hasonló adatokat eredményezett. Most saját hivatalos oldalukon egy vonzó ajánlatot tettek közzé, ennek keretében az eredeti egyharmadára vágták vissza a telefon árát, az ajánlat azonban csak egyetlen napig élt.

Az akció révén a 32 GB-os belső tárolóval felszerelt változatot (hűségszerződés nélkül) 300 helyett mindössze 99 fontért szerezhették be a brit felhasználók, míg a 64 GB-os példányok 330 helyett 149 fontos kóstáltak. Ezek azonban továbbra is az O2 hálózatához rögzített telefonok, vagyis az exkluzív jellegről továbbra sem akarnak lemondani – kérdés, hogy a komoly mértékben csökkentett áron valóban többen érdeklődnek majd az amúgy minden téren kudarcot vallott fejlesztés iránt mint korábban.

A specifikáció nem változott, a Fire Phone továbbra is egy 2,2 GHz-es négymagos Snapdragon 800 chipet, egy 4,7 hüvelykes kijelzőt, valamint egy 13 megapixeles kamerát kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #6
    A "vonzó" ajánlat linken egy 28 font/hó (11 600 HUF) csomag van. Ha ehhez még a 99 font (41 000 HUF) készülék árat is hozzácsapom akkor az még itthon se lenne túl sikeres. És ez az akciós ár! Csodálkoztak, hogy 300 fontért bukás?
  • Tikal #5
    amazon telefon...vicc.
  • Tetsuo #4
    Angliában mindennek sz@r a lefedettsége ha a vidéket tekintjük, a UK más országrészeit tekintve még "rosszabb" a helyzet. ;-)
  • cateran #3
    Az O2-t most fogja felvasarolni a Three (remeljuk javit az amugy hihetetlenul szar lefedettsegukon) szoval 1 ilyen husegnyilatkozatot eroltetni....igaz, az Amazon nem a minosegerol vagy az okos megoldasairol "hires" U.K.-ban....
  • Elemir #2
    kér ezért a cuccért, tetszettek az elképzelések.
  • barret #1
    Na most én céltudatosan vásárlok. Nem azt veszem meg ami akciós,hanem amire szükségem van!