Gyurkity Péter

Teljes kudarc az Amazon Fire Phone

Az eddigi adatok alapján az okostelefon egyáltalán nem fogy, bár immár Európában is kapható.

Még szeptember első felében számoltunk be arról, hogy az addigi nem túl kedvező értékesítési adatok miatt az Amazon elhatározta az okostelefon árának lefaragását, amelyet a megjelenést követően egyébként is sok kritika ért. A cég emellett jelezte, hogy hamarosan az európai kontinensen is megjelenik majd a készülék, most pedig mindkét hírrel kapcsolatban újabb fejleményekről írhatunk.

A cég harmadik negyedéves üzleti eredménye ugyanis egy komoly, 170 millió dolláros leírást említ a Fire Phone kapcsán, ami a rendelkezésre álló készletek piaci értékének felülvizsgálatából fakad. Ebből arra következtethetünk, hogy a telefon egyáltalán nem fogy jól, amit egyébként a leírást követően megmaradt, 83 millió dolláros adat is jól mutat, hiszen ez is arra utal, hogy az Amazon nem tudja a kívánt ütemben kiszórni saját megoldását. A cég maga is komoly veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni az év végén, ezen pedig egy nagyobb árleszállítás sem segítene, bár az okostelefon jövőbeni szereplésén nyilván nagyot lendítene egy határozott vágás.

A cég ezalatt megkezdte a brit forgalmazást, a szigetországban az O2 szolgáltatót választva ki hivatalos forgalmazóként. Ez utóbbi exkluzív ajánlat keretében értékesítheti a Fire Phone készülékeket, mi több, ezeket immár havi kontraktus ellenében is ajánlják a potenciális vásárlóknak, kiegészítve ezzel a SIM-kártya nélküli, illetve a hűségszerződés nélkül érkező változatokat. Jól látszik, hogy az Amazon mindenképpen szeretné fellendíteni a forgalmat, ennek érdekében azt is kiemelik saját oldalukon, hogy most először nyílik lehetőség közvetlenül a forrástól történő beszerzésre, ám nem túl valószínű, hogy ez önmagában megugrasztja majd a telefon eredményét.

Időközben Fire TV Stick néven bemutatták saját Chromecast-riválisukat, amely 40 dolláron áron ikermagos chipet, 1 GB RAM-ot, valamint egy 8 GB-os belső tárolót kínál – a streaming tartalmak forrásaként egyelőre a YouTube és a Spotify szolgál, a Netflix támogatásán dolgoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!