Alex

Toshiba újdonságok az IFA kiállításon

A japán cég 4K felbontású és okostévékkel, új ultrabookokkal, Windows 8-as eszközök széles választékával jelentkezett. Mindezeket új felhőszolgáltatása köti össze.

A Toshiba idén is felvonultatja TV, PC valamint tablet újdonságait Berlinben az IFÁ-n, a cég több mint 160 terméket mutat be a standján. Bejelentették Quad Full HD (4K) felbontású tévékészülékeiket, amelyek akár 213 centiméteres méretben is elérhetőek. A Quad Full HD tévék képminőségéről az extrém felbontáson túl a CEVO ENGINE 4K processzor gondoskodik. A TL938 és RL938 terméksorozatú okostévék Full HD, 1920x180p felbontású szélesvásznú LED paneleket rejtenek, Wi-Fi vezérlőt és Intel WiDi kompatibilitást is fel tudnak mutatni, aminek köszönhetően könnyen és gyorsan férnek hozzá az online vagy a notebookunkon tárolt tartalmakhoz. Webböngészővel és Skypepal (utóbbihoz kamera szükséges) is felszereltek a tévék, de USB-s merevlemezzel videorekorderként is megállják a helyüket. A tévé vezérlését androidos app segítheti, amellyel okostelefonunkról vagy tabletünkkel tudjuk átvenni az irányítást. A TL938 sorozat 3D kép megjelenítésére is alkalmas aktív szemüveg révén, amelyet a Toshiba külön kínál.


A WL968 készülékeknél a társaság a stílusos kialakításra helyezte a hangsúlyt. A szupervékony kávájú tévék tervezésébe a JACOB JENSEN is közreműködött, a készülékekhez pedig négy darab (passzív) szemüveget csomagol a Toshiba az azonnali 3D élményhez. Az akár 139 centiméteres képátlóval is megvásárolható tévék képesek 2D tartalomból is 3D élményt előállítani. A cég egyébként tagja lett a Smart TV Alliance igazgatótanácsának.

A cég MediaGuide alkalmazása okostévés vezérlőpulttá alakítja az Android táblagépeket. A közösségi hálózatokkal való integráció lehetővé teszi, hogy barátainkkal is könnyen megosszuk, milyen műsort nézünk vagy javaslunk. Az alkalmazás segítségével emlékeztetőket is létrehozhatunk, sőt a műsorok felvételét is elindíthatjuk, amennyiben van merevlemez csatlakoztatva az okostévénkre. Az elektronikus programfüzet mellett az alkalmazás rengeteg informácóval is szolgál a műsorokról, és lehetővé teszi a tematikus böngészést is műfaj vagy például színész alapján.


Toshiba WL968

Szintén újdonság a Satellite U920t Windows 8-as ultrabook, amely könnyedén táblagéppé alakítható. A cég közleménye szerint 12,5 hüvelykes, széles betekintési szögeket kínáló multi-touch kijelzővel bír, és használhatóságát fokozza a rendkívül gyors bekapcsolási idő. Megjelent nagyobb testvére, a 14 hüvelykes Satellte U940 modell is, amelynél a megnövelt teljesítményű integrált grafikát HDMI és két USB 3.0 port egészíti ki. A két új Ultrabookhoz egy harmadik is csatlakozik az U840W formájában, amely a világ első mozivászon formátumú kijelzőt használó Ultrabookja, 21:9-es képpel. A moziélmény a harman/kardon hangszórókkal lesz teljes, amelyeknek hangzását az SRS Premium Sound 3D technológia javítja. Ezen túlmenően a Toshiba egyedi megoldása lehetővé teszi, hogy 9 különböző munkaterületet hozzunk létre a szélesvásznú kijelző maximális kihasználásra érdekében. A három új Ultrabook mellett a cég megkezdte PC-kínálatának megújítását a Windows 8 érkezésére. Az LX830 egy 23 hüvelykes érintőképernyős monitorral egybeépített all-in-one PC az otthoni internetezés és videózás számára, míg a Satellite P845t laptop szintén érintőkijelzőt kapott.


A vállalat all-in-one PC-je

Az IFA 2012 alkalmából a Toshiba új tabletekkel is jelentkezik. A hibrid Ultrabookok mellett a társaság két új Android tablettel is készült. Az AT300 egy 10,1 hüvelykes modell Android 4.0 operációs rendszerrel, amelyet NVIDIA Tegra 3 chip hajt meg. Vastagsága 9 mm, de oldalán elfért a teljesméretű és micro USB, micro HDMI port, Wi-Fi és Bluetooth 3.0 rádiós interfészek, és egyes modellekben 3G modem is. A másik új tablet, a Toshiba AT270 egy 7,7 hüvelykes, AMOLED-del szerelt táblagép, szintén Android 4.0 platformmal és NVIDIA Tegra 3 chippel. Kisebb méretének és az energiahatékony kijelzőnek köszönhetően az AT270 igazán hordozható és hosszú üzemidőre képes, miközben micro USB, micro SD portja valamint Wi-Fi és Bluetooth rádiós vezérlői gondoskodnak a sokoldalúságáról is.

Toshiba AT 270

A Toshiba 3D Sound Bar SB1 – SBK1 hangszórók célja a Toshiba tévék hangzásának kiteljesítése. A kompaktabb Toshiba Mini 3D Sound Bar, SBM1W mélynyomóval van felszerelve, a hangrendszer Bluetooth interfészen keresztül kapcsolódni tud okostelefonokhoz és számítógépekhez. A Camileo család három Full HD videokamerával bővült. A CAMILEO BW20 egy ellenálló, komapkt és vízálló sportkamera, míg a CAMIELO S40 egy vékony és könnyű, álló markolattal bíró kamera, amely elfér a zsebben. A CAMILEO X150 klasszikus kialakítású kamera, 10-szeres optikai zoommal. A Toshiba projektorkínálata is gazdagodott, az NHX21A és NHW22A legfontosabb jellemzői közé tartozik a hosszabb, akár (gyári adat szerint) 20 ezer órát is elérő élettartam.

A cég számára logikus lépés különféle termékei kombinálása a digitális szórakoztatóelektronika, az energiagazdálkpdás és az intelligens elektromos hálózatok területeiről. A vállalat úgy látja, egyre nagyobb kereslet mutatkozik a vevők részéről olyan megoldások iránt, amelyek kényelmesebbé teszik ottoni életüket, miközben energiaszámláikat is csökkenteni tudják. A cég háztartási energiamenedzsment szolgáltatása vizualizációval és távirányítással bír, ami PC-vel, tabletel, okoselefonnal vagy akár okosévékkel is lehetséges. A felhasználók így távolról is hozzáférhetnek az intelligens otthonvezérléshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #4
    Ez aztán igazán poénos volt.
  • Cat #3
    _I_nternationale _F_unk_A_usstellung Berlin

    (International radio exhibition Berlin, aka 'Berlin Radio Show') is one of the oldest industrial exhibitions in Germany. One of world's leading trade shows for consumer electronics and home appliances.
  • duke #2
    "újdonságok az IFA kiállításon"

    Napok ota errol az IFA kiallitasrol cikkeznek mindenhol. De hol vannak teherautok ? Nem ertem, hat akkor milyen IFA kiallitas ez ?

  • lordsithlord #1
    A két tablet nem igazán újdonság, már korábban is bemutatásra került. Éppen ezért nem is értem, mi a fenéért pont ezt a kettőt emelték ki.

    Sokkal nagyobb újdonság a Win8-as hibrid tabletjük, a Portege M930. Kifejezetten jó készüléknek ígérkezik, i5-ös CPU-val, 128-as SSD-vel (vagy HDD-vel, kiszereléstől függően), 4 gb rammal. Nem értem, hogy vajon miért nem inkább ezt emelték ki, szerintem sokkal nagyobb szám és sokkal jobban várt ez a készülékük, mint a két fent nevezett Androidos kütyü.