Gyurkity Péter

Androidos újoncok és eredmények

Két új telefont ismerhettünk meg a napokban egy-egy rövid bemutatkozás révén, másik két - jóval nagyobb és fontosabb szereplő - pedig érdekes adatokat árult el saját teljesítményéről.

Lássuk először a két új jövevényt, hiszen ezek hamarosan még tovább bővítik a meglévő kínálatot. Az Acer és a Xiaomi fejlesztéséről van szó, amelyek közül ez utóbbi várhatóan nem igazán terjed majd el Kínán kívül, ám a specifikáció, valamint a tervezett ár miatt mégis fontos trendet alapozhat meg - már amennyiben követőkre találnak.


Acer Liquid Gallant Solo

Az Acer a múlt hónapban mutatta be saját Liquid Gallant Duo névre hallgató okostelefonját, amely a névnek megfelelően dual-SIM felállásban érkezik. Ennek kisebbik testvére bukkant fel a cég weboldalán, ahol egy rövid ideig volt csak látható, ám a kézikönyv még most is letölthető, így van miből csemegézni. Eszerint a Liquid Gallant Solo hasonló jellemzőkkel jelenik meg, a listán egymagos, 1 GHz-es MediaTek MT6575 chip, 4,3 hüvelykes qHD-kijelző, 5 megapixeles kamera, valamint egy 1500 mAh-ás akkumulátor található, 1 GB RAM, 4 GB-os belső tároló, illetve microSD kíséretében, ezúttal nyilván egyetlen SIM mellett. Várhatóan 230 dollár alatti árával népszerűvé válhat, bár a pontos dátum még nem ismert.


Xiaomi Phone 2

A Xiaomi Phone 2 igencsak kellemes specifikációt kapott, a korábbi pletykáknak megfelelően, bár némileg eltérő külsővel. 4,3 hüvelykes, 720p felbontást támogató IPS-kijelző a Sharp jóvoltából, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 chip, 2 GB RAM, 16 GB-os belső tároló, 2000, illetve 3000 mAh-ás akkumulátor (ez utóbbi 2 mm-rel növeli a készülék vastagságát), valamint 2 megapixeles elülső és 8 megapixeles hátoldali kamera, ezúttal már Android 4.1 Jelly Bean kíséretében. A 310 dolláros ár igencsak kedvező, bár a cég elismerte, hogy a gyártási költség 370 dollár körül van - az októberi megjelenés után reményeik szerint ez gyorsan lefelé tendál majd.

Az LG ezalatt jelezte, hogy az Optimus 2X végre megkapja a 4.0-ás frissítést (egyelőre Dél-Koreában), miközben elárulták, hogy a Revolution tavaly májusi megjelenése óta eddig 5 millió LTE-telefont adtak el, a jövőben pedig tovább gyorsítanak az iramon. A Samsung ezalatt közzétette, hogy 9 hónap alatt világszerte 10 millió példányban értékesítették a Galaxy Note óriástelefont, így van is miért ünnepelniük az új Note 10.1 megjelenése mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • who am I 7 #10
  és az még jó ár is..ha trékomnál kapható lenne, akkor triplája lenne..nem is értem egyébként, miért nincs egy magyar szolgáltató legalább..olcsóbb lenne az egész.A tré is egy akkora féreg cég, h kimondani nem lehet..voda is.Olyan kartel van, h az 7szentség...az állam semmit nem csinál, h megvédené az embereket.Jellemzően roamingnál is a magyart húzzák le..tiszta vicc.Lehet tényleg kintről fogok telót rendelni (akár épp egy ilyet, mert eléggé bejön, külsőre is meg hw-ra is)
 • errorista #9
  erre még rájön az áfa+vám, és meg is van a duplája
 • shamanist #8
  gondolom a kinaiak sem hülyék hogy bukjanak egy mobilon (1999jüan ~ 71 ezer)
  akkor mennyit kaszálhatnak azok akik okos telefont árulnak és a duplájáért...

  :-[
 • Guren #7
  az a xiaomi eléggé szimpatikus
 • zola2000 #6
  +pár gyártó tol alá qwerty billentyűzetet/gamepadot stb
 • zola2000 #5
  szerintem több különbség van két androidos telefon között, mint két windows phone között, androidnál legalább a felülettel lehet variálni nem kicsit.
 • Ferrer #4
  Nagyon érdekes.. kár, hogy szinte mindegyik androidos telefon egytől egyig ugyanaz.
 • narumon #3
  Az a beta felíratú telefon a képen elég jól néz ki. Designra tetszik.
 • dyra #2
  Xiaomi Phone 2 nem kicsit jó vétel lesz ennyiért. Nem bánnám ha itthon is lehetne majd kapni.
 • okosan gyerekek #1
  ami a Xiaomit illeti, én nem lennék olyan biztos egy ilyen után és ennyiért...