Berta Sándor

Sok támogatást kap az androidos Ouya konzol

Az Ouya fejlesztőinek sikerült - a Kickstarter platformon - több mint 63 000 támogató segítségével közel 8,6 millió dollárt összegyűjteniük. Ezzel ez a második legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés.

"Nagyon hálásak vagyunk ezért a túláradó támogatásért. Ezek az összegek olyan emberektől érkeztek, akik időben felismerték a koncepciónkat és hisznek benne" - köszönte meg a beérkező támogatásokat Julie Uhrman, az Ouya vezérigazgatója. Az új konzol egyrészt az alacsony árával tűnhet ki a mezőnyből, valamint azzal, hogy az Android mobil platformra épül. A készülék a tervek szerint mindössze 99 dollárba kerül majd, a hozzá beszerezhető játékok pedig kivétel nélkül ingyenesek lennének. A projekt meghonosíthatja a hackermentalitást a potenciális fejlesztők és felhasználók körében, ennek érdekében minden vásárló automatikusan hozzáfér majd a fejlesztői kithez, hogy azonnal nekiláthasson újabb programok készítésének.

Uhrman elmondta, hogy az ötlet lényege, hogy ötvözzék az Android nyitottságát és a televíziókat. Az elképzelés számos fejlesztő érdeklődését felkeltette, az egyik legnagyobb támogatónak a Square Enix cég számít. Az eszköz a Tegra 3-ra épül majd, ami a szakember szerint kellően erős a játékok futtatásához. A projektet támogatók jövő márciusban kapják meg a készülékeiket. Az első konzolok megalkotása után a megfelelő tartalomkínálat is létrejöhet, mivel a Square Enix mellett felbukkant a Mojang is, amely bejelentette, hogy elkészíti a Minecraft Ouyán futtatható változatát.

Az új eszköz azonban nem csak a játékok miatt lehet népszerű, számos videó- és zenei szolgáltatás képviselői jelezték, hogy együttműködnek az Ouya fejlesztőivel. Ha a sikertörténet folytatódik, akkor a Sony, a Nintendo és a Microsoft komoly vetélytársat kaphat. Az új konzol fejlesztői közül kiemelkedik Yves Behar neve, aki annak idején az OLPC (One Laptop Per Child) projekten is dolgozott, de ugyanígy említésre érdemes Ed Fries, aki az eredeti Xbox konzol csapat tagja volt, míg Julie Uhrman az IGN digitális disztribúcióért felelős alelnökeként tevékenykedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #28
    Az ouya meg egy vicc.
  • zola2000 #27
    Az a baj a wiiuval, hogy néhány ps3/x360 játék portját mutatták rá eddig + pikmin3, aztán ennyi.

    Persze lehet hogy pár év múlva érdemes lesz venni egyet olcsón az exkluzívok miatt, de egyelőre kivárnék vele, előbb egy 3ds kell.
  • sanyicks #26
    mivel az android nem "majd mi megmondjuk mire használhatjátok" rendszer, semmiféle input nem jelent problémát. Fel lehet rakni az x86-os verziót egy virtualboxba, egérrel és billel is úgy működik mintha arra írták volna. Táccsal is, szóval a géjmpad sem akadály. De remélem nem csak az lesz, mert az fps gémpaddal SZAR.
  • donatus13 #25
    Nekem is van de a játékok néhány kivétellel erős 5 % os színvonalat érnek el, wii u meg gyenge és a kontrollere is túl drága és rossz koncepció.
  • kakamatyi123 #24
    >De a Wii-u bukni fog ez tuti...
    Ha te mondod, akkor 150%:)
    Mondasd be a CNN-en, es maris csodbe megy a Nintendo a hir hallatara:)
  • ugh #23
    Konkretan nem kell gondolom hanem odaboksz aztan annyi.
    Rohadt nagy kihivas tenyleg...
    A forgolodas mar gondolom macerasabb egy picit.
  • ugh #22
    NAnana!!
    A wii az jo.
    De a Wii-u bukni fog ez tuti...
  • ugh #21
    Egyebkent, ki lehet probani az iranyitast mindennel. Ha eleg jo pc-d van feldobsz egy android emulatort. Aztan kiprobalhatod key+mouse, vagy a gamepad-et is szerintem.
  • bino512 #20
    " érintőképes telefonra írt android programmal érintőképernyő nélkül?"
    már most is fel vannak készitve a játékok a bill-re meg az egérre ... :) amit eddig kipróbáltam mindet lehetett egérrel is irányitani...nem csak touch.. ;)
  • bino512 #19
    fps gamepad XDD birom mikor tesztelik a játékokat és nem tudnak benne rendesen célozni... dee azért kell konzolra fps XDDDDDDDDD kész röhely :D:D Android console ..tetszik... főleg ilyen paraméterekkel... simán bejövős ... Ha még billt meg egeret is lehet rá kötni,mint tabletemre akkor főleg VÁSÁROLÓS :)