Gyurkity Péter

Outlook néven folytatja pályafutását a Hotmail

Az évek óta stagnáló Hotmail levelező szolgáltatás a szintén jól ismert Outlook név alatt születik újjá, új kezelőfelülettel, némileg kiegészülő funkcionalitással, valamint a riválisoktól ellesett apróságokkal.

A Microsoft saját oldalán közölte a nagyközönséggel, hogy a sokmilliós táborral rendelkező Hotmail szolgáltatás a jövőben Outlook néven is elérhető lesz, az elkövetkező években pedig várhatóan az új portál veszi majd át fokozatosan a stafétabotot, hogy a régi levelező szolgáltatás újjászületve és egyben kiegészülve folytassa a versenyt a riválisokkal. Az átállás ugyan sokak számára gondokat okozhat, a fogadtatás mégis nagy pozitív.

Az Outlook.com oldalon az azonos nevű kliensből, valamint az új Windows 8 operációs rendszerből ismerős kezelőfelület fogad minket, természetesen az ehhez társuló új @outlook.com utótaggal, már ami postafiókunkat illeti. A három részre osztott képernyő elegendő helyet hagy leveleink tartalmának, emellett pedig a Skype platformmal kiegészülve egyben videochat szolgáltatást is biztosít a webes felületen keresztül, összekötve a két technológiát (a Live Messenger és a Facebook chat szolgáltatása is elérhető itt). A Skydrive felhő-szolgáltatás regisztrált tagjai további 7 GB tárolókapacitást kapnak, amennyiben feliratkoznak az új portálon, a Microsoft pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a Hotmail felhasználói gondmentesen vegyék igénybe az új portált.


Gondok azért akadnak, bár ezek többnyire a különböző hordozható eszközökön jelentkeznek, pontosabban a Windows Phone rendszer alatt. Az új címet használók ugyanis elveszítik a hozzáférést több egyéb szolgáltatáshoz, amelyek továbbra is hotmail fiókokat keresnek, bár a feliratkozás előtt azért figyelmeztetést kapunk, hogy gondoljuk meg, mielőtt továbblépünk. A fogadtatás mindenesetre pozitív, az első 24 órában rögtön több mint egymillió jelentkező akadt, a rögtönzött felmérések pedig szintén jó eredménnyel zártak.


A Microsoftnak szüksége volt a lépésre, hiszen az utóbbi egy évben megfordult a levelező szolgáltatások sorrendje, a korábban vezető Hotmail inkább stagnált, míg a Gmail elhúzott mellette, és ma már a mindent a saját közösségi portálja köré szervező Google rendelkezik nagyobb felhasználói bázissal, mintegy 450 millió felhasználó jóvoltából. Meglátjuk, hogy a közösségi funkciók nagyobb bevonása, valamint az új felület mennyiben lesz elég egy új rohamra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kakamatyi123 #3
    A fikazas oka az MS haterek ontudatlan reflexiv erzelmi onkifejezese minek soran a gatyajukba elveznek, ha egy forumon nevtelenul szidhatjak az MS barmilyen termeket...:)

    Figyeld, nemsokara itt is megjelennek:)

    Es persze valtig allitjak majd, hogy kiprobaltak a termeket, es valos megelt elettapasztalatok alapjan allitjak amit allitanak:)
  • Sir Ny #9
    A design az mindegy ( bár abban is messze felülmúlja a G-t ), de funkcionalitásban állva hagyja. Be is regisztráltam 3 címet rögtön, majd ha elfogynak a 10 karakteresek, árulni fogom őket 3-4 év múlva :D
  • Reg5 #6
    Szvsz a régi hotmailos felületnél fényévekkel jobb.
  • wwenigma #5
    Tehat szerinted nem lehet senkinek sem véleménye akinek nem tetszik az az irany amit az MS vett fel design terén. :)
  • Pretorian #29
    Olyan 11-12 éve használtam Hotmailt. 2005-től kb. 2008-ig AIM-et (AOL), akkoriban az ő szolgáltatásuk volt a legjobb. 2008 óta Yahoo és Gmailt használok csak.
  • Linkout #22
    Csatlakozom! Én nagyon elleneztem anno a metro-t illetve ezt az új irányt amit az MS képvisel, de mondok néhány példát:

    Win8 reinstall után (teszt jelleggel) minden fényképet, dokumentumot, Start felület beállítást, emailt és egyebet visszaállított. Tudom, hogy rengeteg rendszer képes erre, Ubuntut használok nap mint nap, ubuntuone szuper dolog, win-re is van megannyi megoldás, de MS-től ez akkor is meglepően jó és kémnyelmes volt.

    Használat közben a metro alatt megfeledkezek arról, hogy kocka módon filyeljema gép terhelését/teljesítményét, mert pörög, él az egész, eszembe nem jut arra gondolni, hogy mennyit eszik az erőforrásokból.

    Az Outlooc.com, az Office 365, a SkyDrive, mind szokatlan, de baromi kényelmes, felhasználóbarát megoldások. Az MS most mintha megtáltosodott volna, meglátjuk mit hoz a jövő.
  • SanMaster #21
    Én most váltottam... és k. jó

    Pár klikk, és minden régi dolog az új outlook-os rendszerben volt. A régi hotmail-es címemre már nagyon sok szemét jön, és ahogy olvasom minden régi levelet meg tudok őrizni, és 1 klikk a törlés. Nagggyon király!

    Fikázó bajnokok, csillapodjatok!
  • Narxis #13
    Szándékosan kerülöd az egyenes választ te übertroll? :) A legalja vagy a trolloknak mert azok legalább valamit fikáznak te viszont keresed azokat akikbe beleköthetsz. Get a life.
  • kakamatyi123 #10
    >Tehat szerinted nem lehet senkinek sem véleménye akinek nem tetszik az az irany >amit az MS vett fel design terén. :)
    Na ezt meg mibol sikerult kikovetkeztetned?:)

    A velemeny olyan mint a fing, mindenkinek van, ugyebar...
    A kerdes az, hogy tapasztalason alapul-e, vagy csak divatbol/erzelmi alapon fikazol valamit:)
    Az utobbi nem erdekel senkit, csak trollkodasra jo...
  • DjDano #7
    Ez bizony leveri a Gmailt tudásban és kezelőfelületben/letisztultságban egyaránt, bravo MS!