Gyurkity Péter

Vírusirtót vált a Hotmail

A Microsoft népszerű levelező szolgáltatása új vírusirtóra vált, és a McAfee helyett ezentúl a vírusirtó cég nagy riválisa, a Trend Micro ellenőrzi majd a beérkező, illetve a kimenő emaileket.

A szoftveróriás közleménye szerint a Trend Micro vírusirtó szoftvere ma áll munkába, és valós időben ellenőrzi majd a 187 millió regisztrált felhasználó által elküldött, illetve fogadott elektronikus üzeneteket, és azok csatolt állományait. A döntés némileg meglepő, hiszen a Hotmail korábban a McAfee rendszerére támaszkodott, és a döntést kiváltó okokat nem hozták nyilvánosságra. Martin Hoffman, a Hotmail ausztráliai működtetéséért felelős Ninemsn vezérigazgatója elmondta, hogy az új vírusirtó szolgáltatás nagyobb biztonságot nyújt a felhasználóknak, és a Trend Micro termékei alaposabb ellenőrzésnek vetik alá az elektronikus üzeneteket.

A Ninemsn felerészben a Microsoft tulajdonában van, így a szakértők a vállalat hivatalos álláspontjának fogadják el a vezérigazgató nyilatkozatát. Nem sokkal később Dominic Finnegan, a vállalat értékesítési igazgatója a ZDNet Ausztrália híroldal kérdésére válaszolva elmondta, hogy a váltás elsősorban a felhasználók érdekeit szolgálja. "Folyamatosan figyelemmel kísérjük a felhasználók kéréseit, és változó igényeit. Úgy éreztük, hogy felhasználóink döntő többsége a nagyobb biztonságot tartja a legfontosabb kérdésnek, így olyan partner mellett döntöttünk, amely hatékonyabb ellenőrzést, és összetettebb szűrést biztosít" - áll az igazgató válaszlevelében. Hozzátette, hogy a Trend már sokszor bizonyított, és örömmel dolgoznak együtt a vállalat szakembereivel.

Steve Chang, a Trend Micro alapító-elnöke üdvözölte a bejelentést, és hangsúlyozta, hogy a vállalat történetében mérföldkőnek számító partneri kapcsolat nagyobb biztonságot nyújt majd sokmillió felhasználónak. A McAfee egyelőre nem kommentálta a hírt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4x0r #10
    Ezt mire mondtad?
  • Benoke #9
    Inkább VB -t használnának.
  • FTeR #8
    én hotmailt használok, mert szeretem a webes felületeket, az msn messenger meg egyből szól ha jött levél. Most már elég régóta használom, majdnem 2 éve, és egy vírust se kaptam azok közűl, amik a TV hírekben is szerepeltek, de mást se. Sztem M$ csak azé állt át, mert több beleszólást engednek... De lehet összezörrentek valami hülyeségen.
  • Sityi #7
    Nem erőlködöm, bár tényleg poénnak szántam. Ha nem jött be, hát Istenem, nem jött be. Majd talán legközelebb...
  • archkoven #6
    Sityi te egy igazi humorágyú vagy!
    Látom nagyon erőlködsz, hogy valami vicceset írjál.
    Ez most nem sikerült.
  • archkoven #5
    Lehet, hogy szar volt, lehet, hogy nem, nem hiszem, hogy te ezt innen meg tudod ítélni.
    Bár ez nem jelent semmit, de én az otthoni használatra készült vírusirtójukkal tökéletesen meg voltam elégedve.
  • [HUN]PAStheLoD #4
    Lehet hogy simán szar volt a szolgáltatásuk ..
  • blackeagle #3
    Lehet a McAfee nem akart a levelek tartalmába kutatni , mármint a virusokon kivül.
  • h4x0r #2
    Nem igazán értek az ilyen gazdasági témákoz, ezért megkérdezem, hogy egy MS méretű cégnél mi válthat ki ilyen reakciót.
  • Sityi #1
    Eléggé szívhatják most a fogukat a MekKávé fejesei, hogy egy ekkora partnert veszítettek el. Nem baj fiúk, ha ügyesek vagytok, visszakerülhettek... :)