Gyurkity Péter

Microsoft: marad a Hotmail név

A szoftvercég a Live szolgáltatások fokozatos bevezetésével eleinte végleg maga mögött akarta hagyni a jól ismert nevet, ám végül ügy döntöttek, hogy mégis meghagyják azt, igyekezvén nem összezavarni a felhasználókat.

Ennek az elhatározásnak köszönhető, hogy a megújuló levelező platform neve Windows Live Hotmail lesz, nem pedig Live Mail, ahogy azt korábban tervezték. A név mellett néhány fontos funkciót is megőriznek a jól bevált szolgáltatásból, emellett pedig a kezelőfelület kinézete is marad a klasszikus, amelyek csak maga a felhasználó állíthat át a teljesen újraformált változatra. A jelek szerint Redmond nem meri megkockáztatni a Hotmail teljes elhagyását.

Erről Richard Sim, a cég termékmenedzsere értekezett egy blogbejegyzésben, amelyből azt is megtudhatjuk, hogy elkészült a webszolgáltatás legújabb bétaverziója. Ez utóbbi is érdekes, hiszen a cég még tavaly szerette volna kiadni a Live Mail végleges változatát, ám a debütálás a mai napig nem történt meg, kivéve Hollandiát, ahol már novemberben elrajtolt a kész verzió. Az biztosnak tűnik, hogy a jelenleg is aktív felhasználók megőrizhetik eddigi email címüket, így nem kell lemondani a meglévő postafiókokról, az újonnan regisztrálók pedig választhatnak majd a régi és az új elnevezés (hotmail.com és live.com) között.

"A webmail szolgáltatás végső verziójának elrajtolására készülve rendkívül fontos, hogy a mintegy 260 millió aktív felhasználó nagyobb probléma és bármiféle fennakadás nélkül továbbra is igénybe tudja venni azt. Az új névválasztás véleményünk szerint a régi és az új platform megfelelő keveréke" - magyarázta Sim a blogbejegyzésben.

A Live szolgáltatások fokozatos bevezetése tavaly kezdődött meg és azóta is tart. Október óta már magyarul is elérhető a központi oldal, ahol az internetes kereséstől kezdve a levelezésen át az azonnali üzenetküldésig és a kedvencek összegyűjtéséig sok minden megtalálható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • geri777 #9
    Sziasztok a kérséem az lenne hogy hool tudom emgnézni hotmail on hogy az outlook ba mijen adatokat irjak hogy hol tölcsem le az e-mailjeim ?
  • mousee #8
    Pl arra, ha sok képet küldözgetsz sokfelé... igaz még így is nagyon sok... Én pl családi fotóközpontként működök, hetente kb 50 megányi képet továbbítok mindenféle rokonoknak... amiket többnyire marhára nem tartok meg... de gmailben megmarad kimenőnek.. és ha kapom azt valamelyik rokontól, hogy az ödönke letörölte a képeket, akkor nem kell megin kiválogatnom a gépről (ha még megvan) ami neki kell, hanem csak kikeresem gmail-be. Vagy ha havertól csak pár mp3-at akarok átküldeni magamnak, arra is nagyon pöpec.

    Sok lehetőség van, nem kell leragadni az egyszerű szöveges leveleknél (bár fontos információközlésben én is ezeket részesítem előnyben)
  • jpeg #7
    Bocsi, ez kricsinek ment.
  • jpeg #6
    Most úgy őszintén, minek 2,8 giga a leveleknek?
    Ha valami nagyobb cuccot akarok feltölteni (pl. film, játék) regisztrálok egy tárhelyet, és ftp-vel szépen feltöltögetem. Levelezésnek bőven jó a freemail meg a többi ingyenes szolgáltató.
  • Mr Gumby #5
    Például az A1274815 nevű usert.
  • kricsi #4
    Szerintem is Gmail a legjobb , nem mindenhol kap az ember 2,8 gigát a leveleinek...
  • medawo #3
    És ez most DjDano és kbupdate -en kívül kit érdekel?
  • sathinel #2
    )Yahoo nekem nagyon bejövős most. Szép igényes használható felület. És elég jól szűri a spam-et. Kaptam kb eddig 5-6 db-ot és azt is spam kosárba rakta.
  • csorfab #1
    Hotmail egy kalap szar, akárhogy is hívják... dotmac is szar, freemail is. GMail rulez