Gyurkity Péter

Országok szerinti Hotmail címek a Microsofttól

A redmondi cég bejelentése szerint az MSN Hotmail levelező szolgáltatás a jövőben európai és japán domain nevekre is kiterjed, így könnyebben választhatunk magunknak egyéni, és megjegyezhető felhasználói nevet.

A bővítés egyelőre Nagy-Britanniára, Németországra, Franciaországra, Olaszországra, illetve Japánra terjed ki, így az ezen országokból feliratkozó felhasználók a .com végződés helyett az országnak megfelelő domain végződést kapnak. "Egy angol felhasználó esetében ez annyit tesz, hogy a @hotmail.com helyett @hotmail.co.uk lesz az email cím végén" - jelentette ki Brian Arbogast, a Microsoft alelnöke. Hozzátette, hogy korábban kielégítőnek tűnt az egységes .com végződés alkalmazása, de az elmúlt években a szolgáltatás túlnőtt a korábbi kereteken.

Az alelnök elmondása szerint a Hotmail szolgáltatást jelenleg 187 millió regisztrált felhasználó veszi nap mint nap igénybe, így az újonnan regisztráló ügyfelek egyre nehezebben tudnak számukra megfelelő és könnyen megjegyezhető nevet kiválasztani. "A bővítés révén jelentős mértékben leegyszerűsödik a névválasztás, és a regisztrálással kapcsolatos procedúra" - tette hozzá Arbogast.

Az alelnök nyilatkozata ellenére egyértelmű, hogy a Microsoft nem csak a névválasztással kapcsolatos problémák miatt döntött a bővítés mellett. A levelező szolgáltatások között zajló verseny az utóbbi időben rendkívül kiélezetté vált, és a nagy szolgáltatók - a Google, a Yahoo és a Microsoft - a tárhely bővítése után újabb és újabb módon igyekeznek a felhasználók kedvében járni. A sort a Google nyitotta meg júniusban, amikor is a Gmail szolgáltatás keretében az újonnan regisztráló és korábbi ügyfeleinek egyaránt 1 GB tárolóhelyet ígért. A Microsoft válaszul 250 MB-ra növelte a Hotmail postafiókkal járó ingyenes tárhelyet, míg a Yahoo 100, majd szintén 250 MB-ra bővítette a postafiókok kapacitását.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a két konkurens vállalat miként reagál a Microsoft legújabb lépésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csakezmaradt #5
    Mire? Arra, hogy ma már 10GB-os a Freemail.hu is.
  • Csakezmaradt #4
    Igen, eljött az idő! Pár napja regisztrálható hotmail.hu e-mail cím.
  • BiroAndras #3
    Mire jó 1GB póstafiók?
  • FTeR #2
    itt a gyönyörű pálda arra, hogy mire is jó a szabad verseny.
    sztem idővel lesz hotmail.hu is, hiszen magyar windows is van
  • Cat #1
    a microsofté a hotmail.hu is, szóval lehet hogy lesz magyarul is... bár kétlem, kicsik vagyunk mi ahhoz