Berta Sándor

Nem készült fel ekkora Nexus 7 rohamra a Google

A keresőcég aligha számított arra, hogy új táblagépét pillanatok alatt elkapkodhatják, pedig ez történt. A 16 gigabájtos változat gyakorlatilag hiánycikké vált.

A társaság június végén mutatta be saját tábla PC-jét. Az Asus által gyártott Nexus 7 nevének megfelelően 7 hüvelykes kijelzővel érkezett, 1280 x 800 pixel felbontás támogatásával, négymagos, 1,3 GHz-en futó Tegra 3 processzorral, 1 Gigabájt RAM, 12 magos GeForce grafikus vezérlő, WiFi, 1,3 megapixeles elülső kamera, gyorsulásmérő, NFC, valamint az új Android 4.1 kíséretében. A tábla pontos súlya 340 gramm, ára pedig 199 dollár.

A The Guardian arról számolt be, hogy azoknak, akik a 16 gigabájtos változatot akarták megvásárolni, csalódniuk kellett, a Google Play nevű online bolt kínálatában ugyanis már csak a 8 gigabájtos modell érhető el. A brit lap szerint mindez arra vezethető vissza, hogy a vállalat rosszul becsülte meg a várható keresletet és rosszul ítélte meg a felhasználókat. Abból indult ugyanis ki, hogy az emberek több okból is a 8 gigabájtos készüléket választják majd. Egyrészt olcsóbb a 16 gigabájtos eszköznél, másrészt arra számítottak, hogy sokan a számítási felhőben fogják tárolni az adataikat. Nos, ez nem így történt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Nexus 7-ből hány darabot sikerült értékesíteni, mivel a Google nem hozta nyilvánosságra az eladási adatokat. A Dixons Retail brit áruházlánc egyik szóvivője ugyanakkor megerősítette, hogy az eladás "extrém módon élénk" volt. A Nexus 7 16 gigabájtos változata az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában jelenleg hiánycikk és nem lehet tudni, hogy ez meddig marad így. A múlt hét végéig beérkező megrendeléseket a cég még igyekszik teljesíteni. Azokat a felhasználókat, akiknek már nem jutott 16 gigabájtos modell, e-mailben értesítik majd.

A The Guardian mellett a PC World is arról írt, hogy a Staples és a GameStop kínálatában már nem található meg a 16 gigabájtos Nexus 7.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)