Szekeres Viktor

DVD-n plusz 20-30 percet kap a Prometheus

A Prometheus-rajongók örülhetnek, hiszen a DVD-kiadáson és természetesen a Blu-rayen legalább 20 percnyi olyan anyag fog helyet kapni, mely kimaradt a végleges verzióból.

Ahogy kritikánkban is leírtuk, Ridley Scott a Prometheus mozikba került verzióját tartja rendezői változatnak, de természetesen az első vágás jóval hosszabb volt ennél. A rendező bevallása szerint 20-30 percet nyestek ki a filmből, hogy megmaradjon a tempója, s ezen változtatások közül egy a film legvégét érintette, a színészek elmondása szerint pedig viszonylag sok közös Charlize Theron-Guy Pearce jelenet is a szemetesbe került, mint ahogy Logan Marshall-Green karakterét is háttérbe szorították, hogy ne "homályosítsa el" Shaw-t és Davidet.


A kivágott jelenetek nem mindegyik lesz része az ősszel megjelenő DVD-ken, valamint Blu-ray lemezeken, de nagy részüket vagy visszaillesztik a bővített verzióba, vagy törölt jelenetes extra formájában felkerülnek a korongokra. Bár valószínűleg ezek a bónusz anyagok segíteni fogják a karakterek és azok motivációinak elmélyítését, a filmet nem fogják a csalódott kisebbség szemében "megjavítani".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • GaborT28 #8
  Ha jól tudom október 13-án jön a DVD/Blu-ray.
 • god25 #7
  ...és mikor adják ki valami normális adathordozón: SD-n, microSD-n, SSD-n?
 • morden #6
  Ha a DVD filből derülnek ki alapvető gondolatok és dolgok, a mozis verzióból meg nem az nálam félkész munka.
 • dresden1 #5
  Sikerült elolvasni, amit írtam? Nem minőséget vagy érthetőséget említek. Hanem azt, hogy kész. A Prometheus kész. Plusz jelenetekkel lehet jobb vagy rosszabb, a meglévő jeleneket ugyanolyanok lesznek. Attól még nem félkész egy film, hanem mindent hozzátoldanak.

  Egyébként az említettek zöme rendezői és egyéb verzió. Itt csak a kivágott dolgokat teszik vissza, nem valami koncepció mentén dolgoznak. Az értelmes új verziók nem csak több jelenetet jelentenek, hanem sokszor jelentek sorrendjének változtatását, vagy meglévő jelenetek kivételét, alternatív snittel való helyettesítését.
 • pokolfiu #4
  bizony-bizony.... lásd: hegylakó2, leon a profi, babylon a.d. hoyg csak azokat említsem ahol lényeges dolgok maradtak ki, ráadásul ezeknél igencsak hatással van a menetére a filmnek, sőt legutóbbi esetében az érthetőségére is sokat tesz...
 • cateran #3
  De bizony neha igen...Sok filmnel a bovitett verzio majdnem teljesen atformalja a filmet es neha 1-1 erthetetlen szarbol egesz jo dolog kerekedik.
 • dresden1 #2
  Remélem, nem újdonság számodra az, hogy minden filmből vágnak ki részeket, hogy rövidebb legyen. Hol 10, hol 50 percet. Attól nem lesz készebb a film, ha minden sallangot visszatesznek, amit leforgattak hátha-alapon.
 • morden #1
  Fasza, most akkor kérjem visza a mozijegy árát, hogy félkész izét mutattak be.