Napi Online

A Sony a válságra elbocsátásokkal válaszol

Elbocsátásokkal és átszervezéssel, a döntési folyamat egyszerűsítésével és a televíziós üzletág átalakításával kívánja növekedési pályára állítani az új vezér a Sony elektronikai konszernt.

A Sony az elmúlt héten a korábban jelzettnek duplájára rúgó, 520 milliárd jen rekordveszteséget jelző előzetes adatot tett közzé az elmúlt, 2011/2012-es pénzügyi évre vonatkozóan. A tavalyival együtt a Sony már négy veszteséges évet tudhat maga mögött. A Sony új elnöke 10 ezer fő, az összes alkalmazott 6 százalékának elbocsátásával, az elektronikai üzletág megújításával kívánja ismét növekedési pályára állítani a konszernt és visszaszerezni annak innovációs éllovasként korábban kivívott nemzetközi rangját.

Kazuo Hirai, a Sony elnök-vezérigazgatója a kutatási-fejlesztési tevékenységet a Sony elektronikai üzletágának három fő pillérére, a digitális képalkotó és a mobil kommunikációs technológiára, valamint a számítógépes játékokra kívánja összpontosítani. A három tevékenységi kör részarányát a teljes értékesítési árbevételben a március végén zárt 2011/2012-es pénzügyi évben elért 60 százalékról két éven belül 70 százalékra tervezi növelni. A Sony üzleti eredményének 85 százalékát ennek a három üzletágnak kell majd kitermelnie.

Az április elsején hivatalba lépett új elnök-vezérigazgató teljes egészében át kívánja szervezi az évek óta veszteséges tévékészülék gyártást. A fix költségek 60 százalékos és a működési költségek 30 százalékos csökkentését követően a televíziós üzletágnak a 2013/2014-es pénzügyi évben már nyereséget kell termelnie, az értékesítési árbevétel elmúlt pénzügyi évi 1,8 ezer milliárd jenről 2,6 ezer milliárd jenre történő emelése mellett.

Az új igazgató új üzleti területekre, például a gyógyászati technológiára is ki kívánja terjeszteni a Sony tevékenységi profilját, illetve a vezetési struktúra átalakításával a döntéshozatali folyamat egyszerűsítését és az innovációs folyamat felgyorsítását tervezi elérni. Az elbocsátások és az átszervezés költségei a folyó pénzügyi évben 75 milliárd jennel terhelik majd meg a Sony mérlegét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Old PS Fanboy #4
    Látod ez az a dolog ami nem fekete-fehér nálam.
    Az N játékokat szeretem, a Wii U-s Zelda trailernél azt hittem odaélvezek a monitorra.
    A hardvereket és a hozzá kitalált biszbaszokat viszonz utálom.
    A Wii U az ami hardveresen is tetszik a GC óta, mert ha csak arra godolok, hogy ebben a minőségben zeldázhatok 60-80-100 órán keresztül, akkor köszönöm szépen nekem a Wii U-t eladták.:)
    A Wii-s zeldával már nem voltam ennyire kibékülve, az az idétlen szinvilág nagyon nem illett hozzá.
  • mad mind #3
    Nem szemetet ad el, hanem olyan terméket emit nem kell veszteséggel értékesíteni. A sonynak sem muszáj veszteséggel értékesíteni, csak akkor nem tudna ilyen erős hardvert a gépbe rakni. Valamit, valamiért.
    Ha meg nem tetszik a nintendo konzol, ne vedd meg.
  • cloud.strife #2
    Nem csak az N, hanem jópár márka más területen is azt csinálja.... :/

    Minőségnek leálldozott.... :(
  • Old PS Fanboy #1
    Ráadásul itt az Orbis (PS4), ami a Sony konzol kiadási stratégiáját ismerve 4-5 évig anyagi csőd lesz.
    A retard N csonálja a legjobban, hulladékból összebaszott konzolokat ad el jókora haszonnal.