Napi Online

Létszámleépítésre készül a Sony

Hat százalékos karcsúsításra készülhet a cég, azt azonban nem tudni, ez milyen arányban érintheti a japán és a külföldi egységeket.

A Sony 10 ezer dolgozót, foglalkoztatottjainak mintegy 6 százalékát bocsátja el az év végéig - közölte a Nikkei című japán napilap hétfői számában. A cég nem akarta kommentálni a lapértesülést. A lap szerint komoly nyomás nehezedik Hirai Kazuóra, a Sony új vezérigazgatójára, hogy 4 évi veszteség után tegye ismét nyereségessé a vállalatot. A márciussal záródott üzleti évet 220 milliárd jen (2,7 milliárd dollár) veszteséggel fejezte be a japán cég nem végleges adatok szerint. Az előző évet 259,59 milliárd jen veszteséggel zárta a Sony, ami több mint hatszorosa az előző évi 40,8 milliárd jenes hiánynak.

Az elbocsátássokkal kapcsolatban egyelőre nem tudni, hogy a létszámleépítés milyen mértékben érinti a cég szigetországi és tengerentúli vállalatait - közölte a japán lap. A Sony utoljára 2008 decemberében jelentett be komoly létszámleépítést, akkor 16 ezer dolgozóját küldte el világszerte. A korábbi vezérigazgatót, Howard Stringert áprilistól váltotta fel a játékkonzol-üzletágat és a fogyasztási elektronikai részleget addig irányító Hirai Kazuo.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!