SG.hu

Intelligens tévéket jelentett be a Sony

A cég új Bravia modelleket jelentett be 4K és 8K felbontással, OLED és LED kijelzőkkel, az emberi agyat utánozó intelligenciával.

A Sony kiemeli a Cognitive Processor XR, bevezetését, ami egy teljesen új feldolgozási módszerét alkalmaz. Célja az emberi látás és hallás megismétlése. Amikor tárgyakat látunk, öntudatlanul bizonyos pontokra koncentrálunk. A kognitív intelligencia által működtetett chip számos zónára osztja a képernyőt, és érzékeli, hogy hol található a képen a „fókuszpont”. Míg a hagyományos mesterséges intelligencia csak egyenként képes érzékelni és elemezni a képelemeket, mint például a színt, a kontrasztot és a részleteket, addig az új XR kognitív processzor egyszerre képes elemezni és érzékelni elemek sokaságát, akárcsak az agyunk. Ezzel az összes elemet egymással együtt állítják be a legjobb végeredmény érdekében, így a képernyőn minden szinkronizált és életszerű - állítja a cég.


A Cognitive Processor XR képes elemezni az adásban lévő hang helyzetét is, így a hang pontosan illeszkedik a képernyőn látható cselekményhez. Ezenfelül minden hangot 3D térhatásúvá alakít át. A processzor minden korábbinál nagyobb adatmennyiséget képes megtanulni, elemezni és értelmezi, valamint intelligens módon optimalizálja az összes képpontot, keretet és jelenetet. "A Sony elkötelezett a televíziós technológiák folyamatos megújítása mellett, hogy a lehető leginkább magával ragadó képi élményt nyújthassa" - mondta Masaomi Ando, a Sony Europe TV-üzletágának vezetője. "Az új BRAVIA XR TV-k minden eddiginél jobban közvetítik a valóságot"

A új tévék általános jellemzője lesz a beépített Google TV szoftver, a Netflix kalibrált mód, a HDMI 2.1 kompatibilitás 4K 120 képkocka/másodperc sebességgel, és az érintésmentes hangvezérlés. A tévé összehangolja a hang helyzetét a képernyőn megjelenő képekkel, és képes kapcsolódni más intelligens eszközökhöz, mint az Amazon Alexa vagy a Google Home. Ezekkel a tévén keresztül beállíthatjuk a lakás fényeit, vagy azok módosítani tudják a tévén a csatornát vagy a hangerőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #5
    na ez is. Akár csak a dolby a telefonok esetében. Mi a túrónak kell ennyi marhaságot berakni egy tévébe? És ahogy lent említi Duke: inkább valami hasznosabbat fejlesztenének.
  • bdzsana #4
    Az okos tévé már a múlté. Jön az intelligens tévé. Én már a dr. habil. prof tévéket várom.
  • duke #3
    Inkabb a normalis sebesegu csatornavaltast es menut oldanak meg, nem ilyen marhasagot.
  • Magnum PI #1
    Lassan olyan okosak lesznek a TV-k, hogy megnézik helyetted a filmet ;)