Ötvös Tibor

Két hőssel jön a Spider-Man: Edge of Time

A mozivásznakon valódi fénykorukat élik a szuperhősök és ez bizony kihatással van a játékiparra is. Miközben a Sega egyre csak gyártja le a rosszabbnál rosszabb adaptációit (Iron Man 1-2, Thor stb.), addig vannak fejlesztők, akik képesek elszakadni és egyedi ötletekkel rukkolnak elő.

Ilyen a Batman: Arkham Asylum és Arkham City fejlesztője, a Rocksteady és ilyen a Beenox csapata is. A tavaly megjelent Shattered Dimensions elég kellemes kikapcsolódást nyújtott Pókember rajongóinak és sokan várták, hogy a csapat mikor áll neki a folytatásnak. Ám meglepetésre a fejlesztők egy másik vonalat választottak és a korábban bemutatkozott négy hősből csak kettőt hoztak át az Edge of Time alcímet viselő játékba.



Így ezúttal csak a mindenki által ismert Csodálatos Pókember és a jövőbeli 2099-es kiadás szerepel majd. A történet alapjai szerint egy nagyon furcsa gonosz visszautazik az időben, hogy megölje a Csodálatos Pókembert és megalapítson egy nagyon gonosz szervezetet. A 2099-es hős ezért "időt cserél" Peter Parkerrel, hogy elejét vegye a gonoszságnak.

A játékmenet tartogat majd számos új elemet. Itt van például mindjárt az idő, mely fontos szerepet játszik a történetben. Bármit is változtatunk meg a Csodálatos Pókember világában, az kihatással lesz 2099-re is. Így nagyon óvatosan kell ténykednünk az időben. Az alap mozgások ismerősek lehetnek a Shattered Dimensionsból, de természetesen lesznek új képességeink is.



A Hyper Sense segítségével Pókember képes lesz az ellenfelek páncéljai, védőeszközei mögé bejutni és szupergyors mozgásával feltörölni a padlót velük. A Decoy pedig 2099-nek segít majd, mert ilyenkor megjelenik egy másunk, akire rávetik magukat a rosszfiúk és így mi szépen meglephetjük őket hátulról. A grafika is sokat fejlődött és elméletileg a Mesterséges Intelligencián is javítottak.

A Spider-Man: Edge of Time nagyon bíztatónak tűnik, csak azt sajnálhatjuk, hogy a Noir Pókember hangulatos pályái most kimaradtak. De talán egy saját játékban... Az Edge of Time még az idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!