HENT hírlevél

Adatszolgáltatásra kötelezték a Hotfile-t

Az Amerikai Mozgókép Szövetséggel (MPAA) zajló perben a bíróság kötelezte a Hotfile képviselőit, hogy mutassák be a weboldal felhasználói adatait, forgalmi statisztikáit és pénzügyi dokumentumait.

Az MPAA öt stúdió képviseletében szerzői jogot sértő fájlok illegális terjesztése okán indított eljárást a Hotfile ellen ez év során, amelynek keretében kérelmezte a bíróságot, hogy szólítsa fel a fájlmegosztó oldal üzemeltetőit működési adatainak kiadására. A hollywoodi jogvédők a felhasználók adatainak, a tagok adatainak, az oldal pénzügyi forgalmának és a weboldal forráskódjának kiadatását kérte. A TorrentFreak beszámolója szerint az ügyben eljáró bíró a forráskód átadásának kivételével minden más pontban jóváhagyta az MPAA kérelmét.


Ennek értelmében a Hotfile képviselőinek minden valaha feltöltött fájlról adatbázist kell összeállítania, amely tartalmazza a fájlok címét, a letöltések számát, a feltöltők és a letöltők IP-címét. A bíró szerint ez azért szükséges, hogy pontos statisztika készülhessen arról, hogy a felületen megosztott tartalmak milyen arányban sértik a szerzői jogot. Az összes felhasználó adatain kívül a Hotfile köteles kiadni 500 legaktívabb partnerének személyi adatait is, akik a bíró szerint olyan személyek, akik az általuk feltöltött fájlok letöltése esetén jövedelemhez jutnak. Ez az információ a végzés szerint bizonyíthatja, hogy a Hotfile üzemeltetői a jogsértésekből profitálnak-e.

Végül, a Hotfile köteles nyilvánosságra hozni működése pénzügyi vonatkozásának adatait. Bár a weboldal üzemeltetői szerint pénzügyi helyzetük bizalmas információ, a bíró szerint ezek megismerése a tárgyalt ügy szempontjából szükséges és releváns kérdés. A fájlmegosztó szeptember 12-éig köteles a kért adatokat átadni az MPAA képviselőinek. A TorrentFreak szerint nem valószínű, hogy a következőkben a jogvédők az egyszerű felhasználók ellen tennének intézkedéseket, de várható, hogy az 500 legaktívabb partnert tanúként fogják meghallgatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #8
  Magyarorszagon barmelyiket hasznalhatod. Jogod van letolteni a filmeket.
  Egy amcsi szervezet nem perelhet be teged csillio dollarokra, mert teljesen mas jogok vonatkoznak rad, mint az amcsi felhasznalokra.

 • outwork #7
  Szerintem most jött el a "multiupload" oldalak ideje. Szerintem így az ip címek visszakeresése sokkal bonyolultabb, mivel van egy köztes kapocs (a multiupload oldal ip címe) a feltöltő és a filemegosztó oldal között. Ez sokat nehezít a visszakövetésen: pl. pert kell nyerni a multiupload oldal ellen is, hogy az kiadja az adatokat.
 • DjDano #6
  Ez azért durva... Egyébként én a Filesonic.com-ot javaslom, mivel Kínában vannak szerverei, nem valószínű, hogy hasonló dolog megtörténne vele!
 • outwork #5
  Most elég messzire jutottak a "jogvédők", általában nem szokott ilyen durva ítélet születni, nem is emlékszem, hogy mikor kellett az illegális tartalmakat megosztó oldalaknak az userek adatait kiadnia.
 • opeca #4
  Megérdemlik
 • FoodLFG #3
  Sajnos én nem érek rá tanúskodni, hagyjanak üzenetet. 山(^^)山
  Különben is van másik: http://bayfiles.com :D
 • passatgt #2
  egyszer töltöttem fel rá egy filmet, de csak saját használatra remélem nem fog a rendőrség csengetni:D
 • outwork #1
  Ez kib*szott nagy sz*pás!