122
  • G_ArchAngel #122
    Nem, én is az vagyok.

    És igen, direkt csinálom, mert hiszem azt, hogy mások is. Különben ennek az országnak annyi. Ennyire nem lehetnek az emberek korlátoltak, így reménykedem, csak megjátszák, megjátszátok.
  • G_ArchAngel #121
    Buta vagy. Nagyon.
  • levente68
    #120
    Aztán, mondd csak, te megélhetési forumozó, avval is tisztában vagy-e, hogy mennyi mindent lopott, utánzott a szektád anyja-apja, az Apple?

    Szánalmas vagy, építésznek nem voltál jó, fényképésznek se vagy, külföldről nyálát verő fórumtrollnak jó vagy, csak arra meg nincs kereslet, tűnj inkább el, annyira izzadságszagú, amit csinálsz, hogy ki kell nyitni az ablakot, de akkor meg meleg van, brrr.

    Do You understand?
    Megtiszteltelek, bár nem kéne...
  • speed2006
    #119
    És mi vagyunk elfogúltak. Vicces ember vagy.
  • G_ArchAngel #118
    A Samsungot kellene eltiltani mindentől, mivel folyamatosan lopnak. Örökre.


  • G_ArchAngel #117
    A bíróság felé volt, ennek semmi köze a Samsunghoz.
    Rengeteg alkalommal előfordul, hogy adott dokumentáció formai hibája miatt büntetést kellett fizetnünk, még akkor is, ha a tartalom megállt.

    A Samsung az Apple-t lopta meg, az Apple a bírósági dokumentumban elkövetett hiba miatt fizetne.
  • Komolytalan
    #116
    Pár millió eur? Egy olyan cég ami 380 milliárdot ér? Nem faszi, legalább a cég értékének 10%-át fizessék, azaz 35-40 milliárd EU-t. B opcióként viszont teljes EU-s tiltás, örökre, minden apple termékre.
  • speed2006
    #115
    Ha szerinted is inkorekt volt az Apple, akkor miért kéne fizetni a Samsungnak? Ezt most nem értem. Miért kéne változtatnia? Autók, TV-k és sok más hasonló dolog van a világon. Azért ez már nevetséges.
  • G_ArchAngel #114
    De, gusztustalan amit csinált a képekkel a tablet esetében.
    A telefonnál már leírták, hogy a méretbeli eltésés van.
    Simán megbüntetném pármillió EUR-ra az Apple-t, a Samsung-ot pedig designváltoztatásra kötelezném adott, de rövid (2 hónap) időn belül. Addig pedig nem árulhatják tovább a termékeiket, illetve a Galaxy Tab 10.1 és SGS 1-2 utáni eddigi bevételből jutalékot kellene fizetniük.
  • speed2006
    #113
    Ez fordítva is igaz. Te sem akarod meglátni hogy mit művel az Apple.
  • immovable
    #112
    get a life
  • G_ArchAngel #111
    Annyira nyomorult, ahogy kapaszkodtok az Apple elleni gyűlöletbe és a nyilvánvalót sem veszitek észre, hogy csak sajnálatot és szánalmat érzek. Már nevetni sem tudok.

    Olyanok vagytok, mint egy középkori szekta, akik még akkor is kántálják, hogy a Föld lapos, mikor már körbesétáltak rajta.
  • Komolytalan
    #110
    A gond ezzel az, hogy a történtek után hány nappal is jöttek erre rá? És miért is tartott eddig?
  • xen
    #109
    inkább neked kellene visszaolvasni
  • G_ArchAngel #108
    Olvass vissza, mirol szolt a flame fele itt.
  • xen
    #107
    azért ez nem egészen így van.

    a linkelt oldalon azt írják:
    nem csak a képek alapján döntöttek, hanem fizikailag is megvizsgálták mindkét készüléket mielőtt meghozták a döntésüket.

    "the judge in Germany did not base his decision against Samsung on Apple's photos alone. He also physically examined both devices before deciding"
  • speed2006
    #106
    Az apple saját maga alatt vágja a fát. Az elvakúlt fanokat kivéve, a felhasználók el fognak pártolni. Minden hasonló tettnek vannak következményei. Főleg ha a felhasználót hülyének nézik. Mint amikor a SE az x10-es vevőket átbaszta. Az a húzásuk 20%-ban csökkentette az eladásokat. Ez tény. Az applenak nem pereskednie kéne, hanem fejleszteni, nyitottabnak lenni a felhasználói igényekre. Ha nem teszik, a piacréteg feltelítődik, és akkor baj van. Ha pesrskedéssel akarnak vevőt szerezni, a vásárló rá fog jönni előbb vagy utóbb hogy nem képes tovább fejlődni, ezért nyúl ilyen eszközökhöz.
  • Komolytalan
    #105
    Ez a bíró többet már nem fog ítélkezni, max megyei szintű táblán, tyúkperekben. Ezzel a nyilatkozatával amellyel elismerte hogy vak, megmentett a sittől pár apple ügyvédet, és talán végső soron Jobs bácsit. Ez az amiről lentebb beszéltem, hogy a bíró bárhogy dönthet, sittre nem fog kerülni akkor sem, ha totál kilóg a korrupciós lóláb. Így a saját vállára vette a felelősséget, ezzel elvágta a saját karrierjét, bár gondolom elég vastagon lesz ezért kárpótolva almás számlákról.
  • G_ArchAngel #104
    Mikor nem volt igazam?
  • nachtwey
    #103
    Oké, de tehát a bíróság nem a képek alapján döntött, de cikk végén azért ott van, hogy magyarázatot várnának az Apple-től.
  • sharpshooter #102
    Farkangyal haverotoknak igaza volt: fizikai vizsgálat után döntött a bíróság.
  • sharpshooter #101
    Azt sejted, hogyha neki lesz igaza, akkor egy évig kapni fogod a szart az arcodba?
    Persze Te is dobhatod az övébe két marokkal:)

    Jól ellesztek ti egymással, össze is költözhetnétek:)))
  • sharpshooter #100
    Tegnap már volt Gizmondo-n vagy Engadget-en, hogy ez most nem az az eset, mint a táblánál. Az undorító volt, ez meg ravasz, mivel a szöveg itt kiegészít.

    Amit olvastam más fórumokon az is érdekes, mert míg az iPad másolásnál nagyon fújtak az Apple-re, itt többen elismerték a másolás tényét. Szerintem sem kellett volna a Samsung Galaxy Tab 10.1-nek nekimenni, főleg nem ebben a formában.

  • nachtwey
    #99
    Bocs, most olvastam el amit linkeltél, úgy tűnik igazam volt a 97-esben, mert itt már leírták, hogy eltér a telefon mérete, ergó megtévesztés szándéka fennáll (ezt használják sajtófotósok is), de nem történt hamisítás, mivel a szöveg tartalmazza az eltérést.
    Évszázados trükk, pártlapok gyakran használták.
  • nachtwey
    #98
    Ez igaz, faszság ikonokat levédeni, főleg a hívásfogadást, de az F700 ikonjai ott vannak az utolsó oszlopban és csak az iOS után változtatta meg a Samsung. De szinte mindenki zöld telefonnal vesz fel, tehát azt hülyeség felhozni. A többi ikont ellenben nem volt kényszer másolni, színezve az F700-é is működött volna. Nekem személy szerint az minimalista ikonok jobban is tetszenek, mint a színes foltok.
    Csomagolásban is lehettek volna kreatívabbak.

    A 86-osban lévő képeken pedig látszik, hogy az Apple hatással volt a design alakulására. Ebben és a marketingben vitathatatlan az előnyük, nem is a belső miatt ugrálnak, mert Google a halom Motorola patenttel elnyomná őket, mint úthenger az éticsigát.
  • nachtwey
    #97
    Mondjuk az kérdéses, hogy a bíróság miért dolgozik tovább ezzel az anyaggal.
    Meg kellett volna nézni a képet és visszadobni azonnal, majd bebaszni az ajtót a cupertinóiak orra előtt.
    Ráadásul mi a faszért hülye az Apple ismét?
    Harmadszorra mit fognak fotóboltolni?

    Amúgy ha az arányai most nem lettek eltorzítva (nem tudom), hanem csak le vagy felméretezték, akkor semmi nem történt. Akkor hamisítás, ha van mellette skálázás, ha nincs, akkor csak illusztráció.

    Szerintem az egész kurvára arról szól, hogy a Samsung dolgozzon olcsóbban az Applenek, aki így vagy nagyobb haszont termel majd vagy olcsóbban adja a termékeit, ezáltal kinyírva a középkategóriás konkurencia egy részét is. Vagy nagyot húznak, vagy nagyot buknak.
    Tegnap olvastam, hogy még patent-ből sincs az Apple-nek így nem tudom hogyan mennek neki ebből a szempontból legerősebb cégnek. Valami sunyi dolog van a háttérben.


  • Komolytalan
    #96
    Ezzel az eszmefuttatással annyi a hiba, hogy innováció az, amit védeni szoktak, és nem a reklámkampány :-)
  • morden
    #95
    G_ArchAngel #28 "a szandekos hamisitas gyanuja mar csak a legelvakultabb haterek kozott terjeng, a gerincesek atleptek rajta es massal foglalkoznak"

    Új hír, véletlenül az apple a samsung telóknál is bizonyítékot hamisított természetesen G_Archangel szerint, a gerincesek ezen rég túlléptek

    http://index.hu/tech/2011/08/20/az_apple_megint_tevedett_a_birosagi_anyagban/"

    Én a helyedbe vissza se merném dugni ide az orrom, mert eddig se volt védhető az álláspontot, ezek után meg már a bohóc kategóriában vagy :D

  • Csaba42
    #94
    Ja, és a 10-es kommentre reagálva: feltalálta a képek készítője a spanyol viaszt. Ha leveszi a rózsaszín Apple márkájú szemüvegét, talán ráébred, hogy ez a "másolási" folyamat évtizedek óta így van, az élet minden területén. És ez a jó - ha valami bevált, akkor azt használják, és ne erőltessék a cégek saját alternatív (néha rosszabb!) megoldásaikat. Aki pedig nem akarja, hogy másolják, ne akarjon úttörő lenni, kullogjon a többiek mögött, és fogja be a pofáját. A technikai fejlődés mindenki érdeke, ami cégeknél egyenértékű a pénzcsinálással. Utóbbira mondhatnám azt amit valaki lejjebb már kimondott: csináljanak olyan termékeket, amilyet meg szeretnék venni, és ne olyat, amit rám akarnak erőltetni. Nekem ez a véleményem.
  • Csaba42
    #93
    Ennyi idiótaságot rég olvastam, köszönöm mindenkinek. :) Hogy min össze nem tudtok veszni, elvakultság a köbön! Mindenesetre a tény tény marad: bizonyítékhamisítás történt (juj!), de! Ha elég sok pénz cserél gazdát, el lesz tusolva az ügy (szeretem, amikor valaki arról álmodik, visszanyal a fagyi - neked esetleg, de egy ilyen nagy cég szinte BÁRMIT megtehet büntetlenül - max. rajtad csattan az ostor: áremelés, nem veheted azt, amit szeretnél, stb). Maholnap már a kutya sem fog erre emlékezni, főleg nem az elvakult fanok (ez olyan ismerős valahonnan, olyan hazai, "igazmagyarószittya" pálya, nem?). :) Jobbulást mindenkinek, a következő perig!

    morden: grat, ott a pont! :)
  • morden
    #92
    Valahol értem az Applét, sok sok milliót (millárdot) költöttek arra, hogy egy kb 40 ezer forintos laptopt tudásával rendelkező divatcikket el tudjanak adni 4x áron, erre jön a többi szemét cég és az ő álltaluk pénzel cuccot elkezdik gyártani, talán még jobbat is csinálnak mint az apple, ha én lennék egy fejes az applénél lehet én is bepereltem volna a jónépet, kis photoshopp meg nem számít ha pár hónapot lehet késleltetni a vetélytársat.
  • Komolytalan
    #91
    ""Egyrészt nem hal meg, mivel jelenleg is Galaxy TAB-ra optmializált flash alkalmazást csinálok. "
    Mese, a HTC-s ismerosom semmire nem megy a szar flash oldalakkal 2.1-es Androiddal."
    Mese az, hogy neked 2 neuronnál több van a fejedben. Azért kapom a fizetésem, fél éve, mert fut, érted hülyegyerek? Egyébként Android 2.1-re nincs is flash player a marketben, szóval a HTC-s barátod valami hackelt megoldást alkalmaz. De ha ár hackel, akkor inkább az oprendszert cserélné le, mivel van öreg HTC-kre is jobb megoldás, mint az Android 2.1, 2.2-t rajta hagyni.

    "Le kellene mar szokni a folyamatos felremagyarazasrol, kenyszeres hazugsagokrol es az atlagos felhasznalok szemszogebol tekinteni a dolgokra."
    Le kellene már szokni arról, hogy tényként fogod fel azt, amit jobs bácsi elmagyarázott neked.

    ""Az tény, hogy az egész felületet TAB-ra kell tervezni,..."
    Kezdodik a szerencsenfurdetes..."
    Milyen szerecsenfürdetés? És ha szifonra fejlesztenék akkor nem kéne szifonra terveznem az egész felületet? A különbség csak annyi, hogy egyik esetben írhatok egy natív alkalmazást, a világ egyik legelb.szottabb fejlesztőeszközében, és ha elkészül még ingyen fel se telepíthetem csak 100 készülékre. Ráadásul iOS frissítés esetén jó eséllyel nem fut tovább a cucc, vagyis b.szakodhatok azzal, hogy minden frissítő csomaghoz átvezessem a szükséges változásokat.

    "Ha picit kovetted volna azt a korszakot, akkor tudnad, hogy semmire nem lehetett menni a flash tartalmakkal, mert nem voltak optimalizalva. legtobb most sincs."
    Igen, és ez esetben nyilván az a megoldás, hogy a technológiát tiltjuk ki, hogy ne is lehessen olyan alkalmazás/játék/akármi, ami optimalizálva lenne tabletre/telefonra.

    "Az Apple-nek a felhasznaloi elmeny es az megtartasa fontos, mert az egyszeru amerikainak az kell, ami jol es megbizhatoan mukodik, nem pedi az ami talan es millio telefont general az ugyfelszolgalat fele."
    A nagy büdös lóf.szt. Az Apple-nek a pénz, és a hívők vak hite a lényeg - semmi más.
  • sharpshooter #90
    De igen, nekem is volt iPaq-om
    A linkelt képek a formáról szólnak, nem arról, hogy maga az eszköz ötlete létezett-e.
  • Robi000001
    #89
    PDA-ról még nem hallottál?
    http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%E1jl:PalmTX.jpg
    Jóval az ájfon kiadása előtt alkották meg. Sőt, még a tablet ötlete is már megvolt a 70-es években, csak még nem volt meg a technológia
  • xen
    #88
    a laptopok 90% is ugyanúgy néz ki. szürke, a billentyűzet minimálisan különbözik. esetleg van néhány funkciógomb.

    az autók 4 kerekét mikor védik le? már várom a háromkerekű verdákat.
  • speed2006
    #87

    Azért jegyezzük meg, hogy a fejlődés mindig közel egy irányba halad. A végén, amikor már egy funkcióban elérik a határt, minden közel egyforma lesz. Kapsz egy letisztúlt formát. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenűl másolatról van szó. De előbb vagy utóbb egymástól függetlenűl hasonlóak lesznek. Régen volt a nagy dög csöves tv. Ma meg már mind lapos, és zömében fekete. Mégsem vádolgatják egymást a gyártók.
  • sharpshooter #86
    Ezeket most találtam a lentebb linkelt indexes cikk alatt:





    Attól, hogy farkangyal paraszt, még igencsak igaza van.
  • speed2006
    #85
    Ez csak idő kérdése.
  • xen
    #84
    most már csak azt várom mikor pereli be az alma a hp-t...
    új touchpad
  • xen
    #83
    hát kb.
    az ms-t mért nem perelik be mert ők is ilyen ikonokat használnak.