MTI

Egy twitterező közvetítette bin Laden megölését

Tudtán kívül, élőben közvetített az Oszama bin Laden elleni amerikai akcióról egy közeli házban lakó pakisztáni twitterező.

A 33 éves számítógépes programozó, Szohaib Athar a forgalmas Lahorban lakik családjával, de autóbalesetük miatt úgy döntött, hogy egy időre a csendes kisvárosba költözik feleségével és gyerekével. Hétfő hajnalban egy helikopter zaja verte fel álmából, majd úgy tett, ahogy mindenki, aki szinte állandóan az internetes közösségi oldalakon lóg: twitteres üzenetekben tudósította a többieket az Abottábádban szokatlan eseményről.

Hamarosan további helikopterek érkeztek, lövések és robbanások voltak hallhatók. Athar üzeneteit először még csak néhányan olvasták. Megkérdezte tőlük, hogy szerintük milyen helikopterek lehetnek a város felett, és milyen célból. Azt a választ kapta, hogy az egyik helikopter nem pakisztáni. Aztán arról küldött üzenetet, hogy az egyik légi járművet lelőtték, majd azt, hogy további két helikopter érkezett oda. Többször megemlítette, hogy a gép lezuhanása után a városban az a hír terjedt el: gyakorlatozás közben történt a baleset, és hogy ebben meghalt valaki. Abottábádban katonai akadémia működik.


Olyan híresztelés is lábra kapott, hogy az egyik gép egy pilóta nélküli repülőgép volt. A pakisztáni hadsereg katonái pedig elkezdték sorra járni a házakat. Állítólag egy repülőgép hangja is hallatszott. Athart már 14 ezer twitterező olvasta, és üzenetei hatására több média megkereste, hogy alaposabban kikérdezze, de ő nem kapta meg ezeket az üzeneteket, mert mint később írta, szűrőt használ a tömérdek kéretlen üzenet ellen. Nemsokára azonban a nemzetközi hírekből megtudta, hogy minek volt a tanúja. "Szerintem az abottábádi helikopter-baleset és Obama elnök váratlan bejelentése összefügg" - írta. Nyolc és félóra elteltével már bizonyosságot szerzett: "Oszama bin Ladent megölték a pakisztáni Abottábádban. Én pedig ott lakom".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adenoma #4
    Dehogynem, van róla fénykép is, amely elnyerte a 2011 legjobb _fakó_ képnek járó díjat (csak angolul úgy írták fake)
  • sanyicks #3
    osama nem is létezik... és persze nem meglepő módon a hulláját sem találják :DD
  • Tetsuo #2
    Azta!!! :)
  • bino512 #1
    durva XD