MTI

Sokba fog kerülni a leépítés a Nokiának

Fejenként százezer eurót követel egy finn szakszervezet azoknak a dolgozóknak, akiket a Nokia elbocsát a társaság átszervezése, illetve a takarékossági intézkedések miatt.

"Méltányos lenne, ha a végkielégítésen túl 100 ezer eurót kapnának azok, akik elveszítik az állásukat, hogy finanszírozhassák átképzésüket" - mondta a Pro szakszervezet elnöke. A Nokia egyelőre nem reagált a felvetésre. A szakszervezeti vezető megismételte azt a korábbi becslését, hogy a Nokiánál ötezer munkahely szűnhet meg Finnországban, ahol 19 840-en állnak a cég alkalmazásában, ebből 6500-an dolgoznak a kutatás-fejlesztés területén.

Magyarországon a Nokia komáromi gyára mintegy ötezer főt foglalkoztat. A Nokia és a Nokia Siemens Networks vegyesvállalat világszerte 132 ezer főt foglalkoztat. A világ elsőszámú mobilkészülék gyártójának vezérigazgatója a "jelentős létszámcsökkentést" pénteken jelentette be Londonban telekommunikációs szakemberek előtt. Előzőleg azt közölték, a finn mobiltelefon készülék gyártó vállalat stratégiai szövetséget kötött a Microsofttal, hogy a cég az amerikai informatikai világcég támogatásával kitörjön jelenlegi szorult helyzetéből.

A pénteki bejelentés szerint a Nokia egyebek mellett a Microsoft által mobilkészülékekre kifejlesztett operációs rendszert fogja használni a jövőben készülékeiben saját rendszere, a Symbian helyett. A két vállalat új innovatív mobil megoldásokat is tervez közösen kifejleszteni, hogy megerősítse pozícióit az okostelefonok gyorsan bővülő piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #2
    Ekkora végkielégítés még BKV vezéreknek se jár...
    Bele se férne egy Nokiás dobozba :D:D
  • bigjoe #1
    Egy pöttyet elvannak szállva...