Napi Online

Késésben a Nokia

Tovább kell várni a Nokia Oyj csodafegyverére: a finn cég közölte, hogy még néhány hétig nem kezdi meg az N8 okos telefon értékesítését, mert időt akar szánni a végső finomításokra.

A Nokia az Apple iPhone-jával, illetve a Google Android szoftverjét használó számos egyéb okos telefonnal akar harcba szállni a saját fejlesztésű Symbian szoftver új verzióját alkalmazó N8 segítségével - a modellt eredetileg már júniusban forgalmazni akarták, aztán ezt szeptemberre halasztották. A mostani tervek szerint a boltokba szállítást még megkezdhetik ebben a hónapban, de a vevők legkorábban októberben vehetik kézbe az új készüléket.

A Nokiát számos bírálat érte amiatt, mert lassan áll elő új termékekkel egy olyan időszakban, amikor a mobilok piaca sebesen változik, az internetezésre alkalmas, minikomputernek is megfelelő készülékek gyors elterjedése révén. Az N8 késedelmét épp akkor jelentették be, amikor a Microsofttól átigazolt új vezérigazgató, Stephen Elop formálisan is a lemaradás egyik felelősének tartott Olli-Pekka Kallsvuo helyére lépett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!