MTI

A komáromi Nokia gyárban nem lesz létszámleépítés

A komáromi Nokia gyárban nem lesz létszámleépítés - közölte a Nokia Magyarország kommunikációs vezetője.

Simai Anna közleménye szerint a Nokia új stratégiájára vonatkozó pénteki bejelentést Yrjö Eskola, a komáromi gyárigazgató azzal pontosította, hogy az új stratégia közvetlenül nem érinti gyártási stratégiát. A komáromi gyárban a termelés továbbra is ugyanúgy folytatódik - tette hozzá. Stephen Elop, a Nokia új vezérigazgatója pénteken "jelentős létszámcsökkentést" jelentett be telekommunikációs szakemberek előtt Londonban. A vezérigazgató szerint a Nokia túl magas költségekkel dolgozik, és ezért megtakarítások szükségesek. A leépítések pontos részleteit egy későbbi időpontban teszi közzé a Nokia. A vállalat alkalmazásában 2010 végén 132.500 dolgozó állt.

A finn mobiltelefon készülék gyártó vállalat pénteken gyakorlatilag elismerte okostelefon modellstratégiájának kudarcát, és bejelentette, hogy a jövőben a Microsoft mobil operációs rendszerének alkalmazására áll át. A Figyelő TOP 100 tavaly júliusban azt közölte cégbírósági adatok alapján, hogy a Nokia Komárom Kft. árbevétele 1.075,5 milliárd forint volt 2009-ben, miközben adózott eredménye 42 milliárd forintot tett ki. A társaság 2009 januárjában 6.000 embert alkalmazott Magyarországon, közülük 5500-at Komáromban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jackoneill90 #3
    vajon van felvétel most?
  • Tetsuo #2
    Na ja, gondolom a fentiek nem ervenyesek a bedolgozokra, akik tenyleg tobbsegben vannak sajnos.
  • Writers #1
    Örülhetnek akkor a Nokiás dolgozók, de csak azok, akiket tényleg a cég alkalmaz. A munkások többségét ugyanis emberkereskedők, bocsánat munkaközvetítő cégek foglalkoztatják... Ők pedig ügyesen forgatják a népet...