Napi Online

Holnap dől el a Nokia sorsa

Nagyszabású együttműködésre készül a Nokia és a Microsoft. A maga területén vezető pozícióban lévő két világcég várhatóan pénteken, egy elemzői konferencián fogja bejelenteni azt a megállapodást, amelynek értelmében a Nokia a Microsoft által mobilkészülékekre kifejlesztett operációs rendszert fogja használni a jövőben készülékeiben saját rendszere, a Symbian helyett - írta a Wall Street Journal az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva.

Ezen a befektetői konferencián fogja ismertetni Stephen Elop, a Nokiához nemrégiben a Microsofttól átigazolt vezérigazgató az utóbbi időben várakozáson alul teljesítő Nokia talpra állításának stratégiáját. A vezérigazgató a héten tőle szokatlan drámai szavakkal ecsetelte a cégcsoport kritikus helyzetét a versenytársak előretörését hangsúlyozva.A Nokia adózott eredménye 21 százalékkal csökkent a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miután a versenytársak vevőket oroztak el a világ legnagyobb mobilkészülék gyártójától, így a csoport globális piaci részesedése 31 százalékra zsugorodott 35 százalékról.

A Nokia vezérigazgatója az eredmények ismertetésekor arról beszélt, hogy a piac növekedési kilátásai biztatóak, de elismerte, hogy a Nokia "nagy kihívásokkal néz szembe a versenyképességet és a kivitelezést illetően". Elemzők ezzel összefüggésben emlékeztetnek arra, hogy a Nokia számára különösen az okostelefonok jelentenek kihívást: az Apple iPhone készüléke "megadta az alaphangot" sok dizájn-tudatos vásárló számára, a Research in Motion BlackBerryjét pedig főként vállalati ügyfelek favorizálják."Az iparág megváltozott, s ideje, hogy a Nokia is gyorsabban változzon" - summázta akkor véleményét Stephen Elop.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jackoneill90 #3
    Nem igazán témához illik, de szerintetek ha a c1487 10P kondi hiányzik bekapcsol a telo?

  • krajcsovszkig #2
    Ez már elég lejárt dolog, most már asztali windowson se nagyon van kékhalál, mobiloson meg soha nem is volt, nincs benne az a "feature"
  • AgentKis #1
    Hurrá! Lesz kékhalál az okosnokiákon!