MTI

Ötezer Nokia-állás veszélyben az átszervezés miatt

Jelentős létszámleépítésre kell számítani a Nokiánál az átszervezés és a takarékossági intézkedések miatt a finn szakszervezetek szerint.

Az Ammattiliitto Promi elnevezésű szakszervezet elnöke úgy látja, hogy a Nokiánál, illetve a beszállítóknál ötezer munkahely forog veszélyben, elsősorban a kutatás-fejlesztésben a Microsofttal tervezett együttműködés miatt. A beszállító cégeknél 1.500 munkahely szűnhet meg. A Nokia Magyarország kommunikációs vezetője arra a kérdésre, hogy a nemzetközi cégnél bevezetésre kerülő új stratégia mennyiben érinti a cég komáromi gyárát azt közölte hétfőn: "a Nokia új stratégiájára vonatkozó bejelentést Yrjö Eskola, a Nokia komáromi gyárigazgatója azzal pontosította, hogy az új stratégia közvetlenül nem érinti gyártási stratégiánkat, a komáromi gyárban a termelés továbbra is ugyanúgy folytatódik".

A Nokia és a Nokia Siemens Networks vegyesvállalat alkalmazásában világszerte 132 ezren álltak a tavalyi év végén, ebből 19.800-an Finnországban. A csoport fejlesztési központjaiban hatezren dolgoznak négy finnországi városban. A Nokia vezérigazgatója "jelentős létszámcsökkentést" jelentett be telekommunikációs szakemberek előtt pénteken Londonban. Előzőleg azt közölték, a finn mobiltelefon készülék gyártó vállalat stratégiai szövetséget kötött a Microsofttal, hogy a cég az amerikai informatikai világcég támogatásával kitörjön jelenlegi szorult helyzetéből.

A pénteki bejelentés szerint a Nokia egyebek mellett a Microsoft által mobilkészülékekre kifejlesztett operációs rendszert fogja használni a jövőben készülékeiben saját rendszere, a Symbian helyett. A két vállalat új innovatív mobil megoldásokat is tervez közösen kifejleszteni, hogy megerősítse pozícióit az okostelefonok gyorsan bővülő piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!