Gyurkity Péter

Sony: PlayStation-minőség az Androidon

A cég nemcsak saját hordozható konzoljának második változatával, hanem egy komplett szoftvercsomaggal készül, amely az Android operációs rendszer alatt teszi elérhetővé a korábbi és jelenlegi játékokat.

A hivatalos bejelentésben némi meglepetésre nem esett szó a híradásokban PlayStation Phone néven szereplő mobiltelefonról, ám legalább akkora durranás lehet a most ismertetett PlayStation Suite, amely egy szoftveres megoldás a korábban konzolra megjelent, ott megismert játékok könnyű és gyors portolása, elérhetővé tétele érdekében.

A Sony nem kevesebbet ígér, minthogy a PlayStation család tagjai által nyújtott színvonalat biztosítják majd a Google szoftverét használó okostelefonokon, illetve tábla PC-ken, amelyek az Android valamelyik verziójára támaszkodnak. Az első ilyen készülék a Sony Ericsson Xperia Play telefonja lesz, amely a februári Mobile World Congress alatt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, ám reményeik szerint különböző megoldások (és játékfejlesztők) tucatjai használják majd ki a lehetőséget. A hardvertől független rendszer szerintük ugyanis nagy dobás, hiszen a PSP megjelenésekor a telefongyártók még nem álltak készen ezen alkotások átvételére - most viszont elérkezettnek látják az időt erre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Első lépésben egy PSX-emulátor kap helyet a kínálatban, amely lehetővé teszi a korábbi játékok egyszerű átvételét. A múlt felé fordulás azonban csak az egyik része a projektnek, hiszen egészen új tartalom kialakítására is alkalmas lesz a PS Suite, ezzel egy időben pedig elérhetővé válik az Android alatt futó készülékeken a PlayStation Store is, amely a PS3 és a PSP esetében megszokott módon bővíti majd a kínálatot. Ezzel a két, szorosan összefüggő lépéssel régi sérelmet orvosol a két cég, hiszen a platformot korábban sok kritika érte a játékok hiánya kapcsán, a Sony pedig nyilván abban reménykedik, hogy kellőképpen meg tudja majd lovagolni az operációs rendszer sikerét.

Az exkluzív ajánlat immár a játékosok számára is nagy vonzerőt gyakorolhat, ezzel pedig az Android bebiztosíthatja előnyét a riválisokkal (iOS és Windows Phone 7) szemben - a minimálisan megkövetelt verzió a jelek szerint az Android 2.3 lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GG #6
    Ja nekem is van egy iPadem :D
  • GG #5
    Igazat adok neked. az almások nagyon el vannak szállva maguktól, hogy nekik ilyen drága gépűk van, meg,hogy mekkora királyok hogy ilyen preztízs készülékük van DE a rendszer az ténylegesen jobb mint a Android vagy a Nokia féle symbian...EGYENLŐRE!
    De el ne felejtsük, hogy az android még új szülőt és minden új szülőt egyszer felnő és bemutat a nagyoknak jobb esetben meg is veri őket. :P
  • MsUser #4
    Na végre ez egy jó húzás a SONY részéről.
    - Most nem tudom hova lettek a nagy iOS imádók az almájukkal "nem lehetett kihagyni! Annyira mindenki felett állnak a fejükben, az almatermelők hogy most miután egyértelműen lőttek a rövid vezető pozíciónak, kíváncsi vagyok mit írnak a fanok erre.
    - Sokkal több ANDROID lesz és van a világon mint ALMA és ez a különbség csak nő, a használhatóság és a platform nyitottsága, szabadsága, meghozta a várt eredményt!
  • flatszeru #3
    van psx emu.SGS -en olyan 10-20% ami normális sebességgel fut.
    pedig felső kategóriás telefon.Ha csak nem írtak valami
    használható emulátort akkor semmit sem ér az egész.
    Én resident evil 1-2-3 al szoktam játszani telefonon.
    Az tökéletesen fut.Bár én 2.1 el próbáltam (mocsok t-mobile).
    elvileg a 2.2 (2.3) jelentős sebesség növeléssel bír.
    kíváncsi leszek rá.buletooth kontrollerrel lehet játszani amúgy.
  • Szefmester #2
    És hatékonyan is lehet vezérelni? Ha jól látom a Sony Ericsson Xperia Play megfelelő vezérlést is ad alá.
  • zola2000 #1
    PS1 emu már van androidra...