Szekeres Viktor

Mozifilm lesz a Heavy Rainből

Újabb sikeres és mozivászonért kiáltó játékból készül filmes feldolgozás. Talán a Heavy Rain végre véget vet a videójáték-adaptációkat sújtó átoknak, s megszületik a harmadik jól sikerült játékfeldolgozás.

Az elmúlt évtized egyik legjobb tévésorozatának, a Deadwoodnak a készítője, David Milch írja meg a Heavy Rain című PS3-as, noiros beütésű videójáték mozis adaptációjának forgatókönyvét. A kiadása óta több mint egymillió példányszámban eladott Heavy Rain nyomozós tematikájú játék, melyben a játékos négy különböző karakter bőrében is nyomozhat a titokzatos, csak gyerekeket öldöső sorozatgyilkos után.


A Heavy Rain nem csak a játékosok körében bizonyult hatalmas sikernek, hanem a kritikusok is imádták, főleg egyedisége miatt, mely már-már interaktív filmmé tette a játékélményt. Mindez nem csoda, hiszen a kiadó rengeteg pénzt költött a külsőségekre, a főbb szerepeket alakító Pascal Langdale és Leon Ockenden nem csak hangjával járult hozzá a végső verzióhoz, hanem motion capture technológiával a karakterek mozgását is róluk mintázták. A tervek szerint Milch akkor kezd neki a szkriptnek, amint végzett HBO-s tévésorozatának, a Luck-nak a munkálataival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Sokkal több lehetőséget kellett volna szerintem is belerakni, de azért annyira magával ragadó, hogy az ember nem veszi közben annyira észre a határokat.

    A sztori ütős, nemcsak zs kategóriás filmre elég, a zene, a hangulat, a karakterek is nagyon jók.

    Tartok tőle, hogy még is zs kategóriás filmre futja csak belőle.
  • kissssss #1
    fölösleges már maga a HR is egy film. (játéknak nem nevezném)