Szekeres Viktor

Gondok az Angry Birds-mozifilmmel

Mégsem lesz mozifilm az Angry Birds című játékból, hiszen a készítők inkább egy tévéfilmet, vagy egy, az interneten megjelenő animációt fognak készíteni belőle. A tárgyalások most kezdődtek meg a produkciós cégekkel.

Augusztusban jelentették be, hogy filmet készítenek az Angry Birds című játékból, azonban mára biztossá vált, hogy a film nem moziban kerül bemutatásra. Mike Hed, a játékot fejlesztő Rovio vezetője elmondta a C21media-nak, hogy a tervezett animáció minden bizonnyal a tévében vagy az interneten kerül bemutatásra.


A finn cég játéka 2009. decemberében jelent meg és aratott hihetetlen sikert a mobilozók körében, pedig a koncepciója közel sem forradalmi, viszonylag egyszerű: egy csúzliból kell kilőnünk különböző különleges képességekkel megáldott madarakat, akikkel a sorsukra várakozó disznókat kell elpusztítanunk. Az alkalmazásból csak az Apple AppStore-jában 12 millió példányt adtak el, ha pedig az összes platformot figyelembe vesszük, akkor a cég körülbelül 50 millió letöltést regisztrálhatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tatish #13
    Ha már ennek akarnak csinálni filmet, akkor a StarCraftnak miért nem?
  • opeca #12
    Számítottam rá, hogy előbb vagy utóbb valaki meg fogja pedzegetni a játék-műfajt, mint lopást.

    Ne keverd össze a műfajt konkrétan egy játékmenettel.
  • Globalmaster #11
    Akkor ha egy cég ma olyan játékot ad ki, amiben egy fegyverrel kell célozni és lőni, az ötletet lopott az évtizedekkel ezelőtt megjelent -tudomis én melyik- első lövöldözős játékból.
  • portable #10
    Nekem tetszik a játék. cut the rope nevezetű game elég jó ugyan ettől a csapattól... Szerintem ez a játék eredeti is.
  • opeca #9
    Nem is vitatom azt, hogy nincs új a nap alatt. Bár azért ilyen ügyességi játékokból bizony lehet újat is kitalálni. A flash-játékok nagy úttörők ebben, de tényleg olyan elképesztő ötletekkel találkozom néha, hogy csak lesek, még ha esetleg engem nem is fog meg, az eredetiségét mindenképpen díjazom.

    De azért legaqlább ha már arra vetemedünk, hogy ötletet lopjunk, akkor azt tegyük elegánsan. Adjuk hozzá a plusz dolgokat, legyen abból "építő lopás", ne egy teljes koncepciót orrozzunk el, és adjunk hozzá egy cartoon-os grafikát mert az sunyiság, semmi más.

  • opeca #8
    Én isírhattam volna ezt a te hozzászólásdora:)
  • jtrencsenyi #7
    Az a baj ezzel srácok, hogy már mindent megcsináltak korábban. Lehet, hogy csak az alapötletben hasonlít két játék, de nem nagyon lehet már 0-ik szintről kezdve új ötletet letenni az asztalra. Csak a saját ötleteket, megjelenést, stb. lehet ráépíteni a már meglévő dolgokra. Mondom ezt annak a tükrében, hogy játékfejlesztőként ez a munkám. El kell fogadni, hogy ez az iparág is 30 éves már és telített. A legtöbb nagy sikernek ott van az alapja valamelyik korábbi Flash játékban, csak mindenki hozzátette a saját ötletét: Angry Birds - Crush the Castle, Cut the Rope - Splitter, Fruit Ninja - Straw Hat Samurai
    Ilyen dolog ez a játékfejlesztés. :)
  • Dynamic #6
    Eh, nagyjából ugyanezt írtam, pedig eskü' nem is olvastam:)
  • Dynamic #5
    Nem biztos, hogy volt ebben bármiféle tudatosság, szerintem csak mázlijuk volt. Tényleg tucatnyi hasonló játék kezdett kinőni ebben az időszakban. Ezt az új divathullámot lovagolták meg az AB készítői is, de semmi eredetit nem alkottak, pusztán cartoon figurákkal készítettek egy x-edik verziót. Annyi, hogy gyorsak voltak, és mobil piacon elsőnek prezentálták ezt az ott újnak számító stílust.

    Köztünk szólva nem is értem mit eszik rajta a nép. Nem lehet belátni az egész játékteret, a telefon méreteiből adódóan, nem tudod a csúzlit precízen pozicionálni, sokszor csak vakszerencsén múlik, hogy éppen összedől-e az objektum stb. Brr... Idegesítő. Nemhogy élvezetet nem okoz, de már 10 perc után frusztrált leszek ettől a játéktól. De legyen ez az én bajom.
  • opeca #4
    Én pl. kapásból azért nem hoznék létre ilyen játékot mert egyszerűen nem vinne rá a lélek, hogy más ötletét ellopjam így egy az egyben.

    Szerintem csak látták a potenciált, hogy ilyen játék még nem jött IPhone-ra - gyanítom - és gyorsan ellopták az ötletet majd adtak neki egy ilyen bugyuta madaras koncepciót.

    És szerintem is mázli, hogy így bejött. Asszem tényleg kell egy jó adag mázli, mert egyszer x tetszik az embereknek egyszer meg y.