Szekeres Viktor

Az Electonic Arts mozifilmet készít népszerű videójátékából

Érdekes jelenségről kíván komédiát készíteni az Electronic Arts. A Madden-átok néven közismert jelenség (vagy babona) azon amerikai focistákat szokta érinteni, akik helyet kapnak a Madden-játékok borítóján.

A TheWrap értesülései szerint az Electronic Arts videójáték-kiadó ismét bele kíván kóstolni mozifilmekbe, hiszen a cég elkezdett fejleszteni egy sportkomédiát, mely a Madden Curse-re, azaz a Madden-átokra alapulna. A Madden-átok az EA Madden NFL játéksorozatára, illetve annak borítóira vonatkozik. 1999-ig ugyanis maga John Madden volt látható a borítókon, viszont azóta minden évben más és más amerikai focista. S bizony a borítókon megjelenő játékosokat általában utolérte a végzet, vagy teljesítményük hanyatlott, vagy pedig megsérültek.

A sorminta 2002-ben kezdődött Daunte Culpepperrel, a Minnesota Vikings irányítójával, aki szereplése után legrosszabb szezonját produkálta, majd sérülései miatt sosem nyerte vissza régi formáját. De hasonlóképpen sérülésektől szenvedett a későbbi borítós Michael Vick, Marshall Faulk, Ray Lewis, Donovan McNabb és Shaun Alexander is. (Mindössze a legfrissebb borítós, a Madden 2011-es Drew Brees úszta meg eddig sérülések nélkül a szereplést, de még nincs vége az idei NFL-évadnak.)

A film sztorija egy egykori Madden videójáték bajnokról szól, aki úgy dönt, hogy ismét aktív lesz, amikor megpillantja magát a játék borítójának sarkában, és tudatosul benne, hogy rá is lesújtott az átok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #7
    Nagyon sok sportátok van, ez csak egy közülük, és nem az EA találta ki. Biztos van racionális magyarázat a jelenségre, de a sportolók többsége babonás, és így egyszerűbb elfogadni, hogy a borító tehet róla...
  • Szolnokboy1 #6
    inkább a mass effect filmet csinálnák...
  • Sliderx #5
    Ez egy marha nagy baromság.
  • vg #4
    Ez valami vicc?
  • mcganyol #3
    nem értek a dologhoz, de gondolom az kerül a borítóra, aki előző évben valami kiemelkedőt hozott össze. mivel ezek a fickók tehetségben kb. azért ugyanott lehetnek, a mázlin is eléggé múlik, hogy milyen eredményeket tudnak felmutatni egy adott évben (mint pl F1-ben). Szóval nem a borító megjelenését követően kezdenek gyengébben játszani, hanem inkább azért kerülnek a borítóra, mert előző évben sikerült kiemelkedően jól/szerencsésen játszaniuk.
    de lehet tévedek :)
    azért midnenesetre jópofa ötlet az EA-tól,kiváncsi vagyok mi lesz belőle.
  • m minnifield #2
    mondjuk az elég nyakatekert átok, hogy mesérülnek ezek a játékosok miután a borítóra kerülnek, hisz az nfl-ben szerintem nem létezik olyan faszi akinek egyben van minden csontja...
    másrészt michael vick épp csoportelső a sasokkal, 20 td passzal.na mindegy, érdekes lesz.
  • Grodt #1
    Egy kicsit furcsa ez a cikk, mert a 2010es Madden borítón Larry Fitzgerald és Troy Polamalu van és róluk emlétést sem tesznek róluk. De szívesen kiegészítem: A Madden 2010 a 2009-2010es idény elején jelent meg. Ebben az idényben Troy Polamalu szinte egész évben sérült volt, úgyh őt is utólérte ez az átok, Fitzgeraldról ilyesmit nem tudok, vizson ő a mostani idényben gyengélkedik:S