Szekeres Viktor

Új negatív rekord a hazai mozikban: 8 néző

Megérkezett a 90-es évek egyik legjobb magyar filmjének, a Presszónak a folytatása a mozikba. Azonban a Presszó 10 év már közel sem olyan film, mint annak idején az elődje volt.

Fű alatt megérkezett a mozikba Presszó 10 év, az 1998-as Presszó folytatása - már, ha a tévésorozatot nem vesszük annak. A Hungaricom bemutatója olyannyira meglepetés volt, hogy decemberi előrejelzésünkben még mi sem tudtunk beszámolni róla. Ugyan a Filmszemlén már láthattuk az alkotást, de a széles közönségnek csak most volt lehetősége megnézni, s ezzel nem is igazán éltek, hiszen a hétvégi 4 előadásra mindössze 8-an váltottak jegyet Budapesten.


A Presszó 10 év alapfelállása a címből is kiderülhet: a film az első rész után egy évtizeddel játszódik, főszereplői is ugyanazok, mindössze Dóri szerepét vette át Kovács Patrícia Kecskés Karinától. Lássuk a hivatalos szinopszist: Egy frissen felújított kávéház, valahol a hatodik kerületben. Törzsvendégei már alig emlékeznek a tíz évvel ezelőtti drámai eseményekre, amikor három barátnő és egy sármos, ámde lelkiismeretlen férfi szerelmi csatározása egy fiatal fiú halálát okozta. A gyilkosság örökre megváltoztatta a lányok életét, barátságuknak is véget vetett, ám úgy tűnik a tanulságok levonása elmaradt. Most, tíz év után, Anna, Bori, Dóra és Gábor újra feltűnnek a presszóban, és arra készülnek, hogy rácáfolva a józan észre, megint belelépjenek abba a bizonyos folyóba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #18
    miért, mégis ki szerint? úristen...
  • Stranger666 #17
    szerinted.
  • czyi #16
    ne viccelődjünk, tudatlankám!

    a Presszó TÉNYLEG egy remek film volt; és PONT abban rejlett az egyik nagy erénye, hogy mozdulatlan/lerögzített kamerával dolgozott mindvégig! nyilvánvaló tehát, hogy a folytatást is ebben a szellemben fogják megcsinálni...

    itt "csak" a rosszul felmért piaci erőforrások, ill. nézői kívánalmak esete forog fenn. a Presszó pont úgy volt jó, ahogy volt. egy teljes, egész mozifilmnek.
    már tévésorozatilag is "folytatni" igen nagy balfogás volt. a kutya sem volt rá kíváncsi.
    a filmszemlén meg aki akarta megnézhette ezt a förmedvényt (amit nevezhetünk Presszó 2-nek, de tökéletesen mindegy); de már megnézés nélkül is lehetett tudni, hogy ez lesz az a film, amit senkinek nem kell megnézni! mert úgy fosch, ahogy nem lehetett nem fosch az utóbbi idők összes hírhedt második része, amik persze jöttek "szép sorban": Macskafogó 2, Vuk 2, most meg a Zimmer Feri 2, stb. (az Üvegtigris 2-t nem tenném be ebbe a sorba, főképp, hogy most jött ki a 3. is, és főképp, mert az eredeti film is nézhetetlen hányadék volt...)
  • Narxis #15
    magyarázd csak, balfaszkám
  • KP27 #14
    Hát igen, elment a filmre a hűséges, kitartó keménymag :DDDD
  • Merces #13
    ...azok a kis majmocskák a nevetségesek, akik sem az iróniát nem ismerik, sem pedig elvonatkoztatni nem tudnak, csak önelégülten nyomkodják a gombocskákat....
  • bippo #12
    Ja, és a szinopszis is a sorozat története.
  • bippo #11
    Megnéztem az előzetest, ez a sorozatból lett összevágva.
    Az egész film is?
  • Loverman #10
    Először kijelented hogy nem emlékszel a Presszó ELSŐ részére. Aztán meg hogy 8 ember hallott a MÁSODIKRÓL.

    Logic fail much?
  • endrev #9
    Szörnyű. Egyáltalán: ki volt az operatőr?!

    Állvány József?