Szekeres Viktor

Új negatív rekord a hazai mozikban: 8 néző

Megérkezett a 90-es évek egyik legjobb magyar filmjének, a Presszónak a folytatása a mozikba. Azonban a Presszó 10 év már közel sem olyan film, mint annak idején az elődje volt.

Fű alatt megérkezett a mozikba Presszó 10 év, az 1998-as Presszó folytatása - már, ha a tévésorozatot nem vesszük annak. A Hungaricom bemutatója olyannyira meglepetés volt, hogy decemberi előrejelzésünkben még mi sem tudtunk beszámolni róla. Ugyan a Filmszemlén már láthattuk az alkotást, de a széles közönségnek csak most volt lehetősége megnézni, s ezzel nem is igazán éltek, hiszen a hétvégi 4 előadásra mindössze 8-an váltottak jegyet Budapesten.


A Presszó 10 év alapfelállása a címből is kiderülhet: a film az első rész után egy évtizeddel játszódik, főszereplői is ugyanazok, mindössze Dóri szerepét vette át Kovács Patrícia Kecskés Karinától. Lássuk a hivatalos szinopszist: Egy frissen felújított kávéház, valahol a hatodik kerületben. Törzsvendégei már alig emlékeznek a tíz évvel ezelőtti drámai eseményekre, amikor három barátnő és egy sármos, ámde lelkiismeretlen férfi szerelmi csatározása egy fiatal fiú halálát okozta. A gyilkosság örökre megváltoztatta a lányok életét, barátságuknak is véget vetett, ám úgy tűnik a tanulságok levonása elmaradt. Most, tíz év után, Anna, Bori, Dóra és Gábor újra feltűnnek a presszóban, és arra készülnek, hogy rácáfolva a józan észre, megint belelépjenek abba a bizonyos folyóba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • winnie #18
  miért, mégis ki szerint? úristen...
 • Stranger666 #17
  szerinted.
 • czyi #16
  ne viccelődjünk, tudatlankám!

  a Presszó TÉNYLEG egy remek film volt; és PONT abban rejlett az egyik nagy erénye, hogy mozdulatlan/lerögzített kamerával dolgozott mindvégig! nyilvánvaló tehát, hogy a folytatást is ebben a szellemben fogják megcsinálni...

  itt "csak" a rosszul felmért piaci erőforrások, ill. nézői kívánalmak esete forog fenn. a Presszó pont úgy volt jó, ahogy volt. egy teljes, egész mozifilmnek.
  már tévésorozatilag is "folytatni" igen nagy balfogás volt. a kutya sem volt rá kíváncsi.
  a filmszemlén meg aki akarta megnézhette ezt a förmedvényt (amit nevezhetünk Presszó 2-nek, de tökéletesen mindegy); de már megnézés nélkül is lehetett tudni, hogy ez lesz az a film, amit senkinek nem kell megnézni! mert úgy fosch, ahogy nem lehetett nem fosch az utóbbi idők összes hírhedt második része, amik persze jöttek "szép sorban": Macskafogó 2, Vuk 2, most meg a Zimmer Feri 2, stb. (az Üvegtigris 2-t nem tenném be ebbe a sorba, főképp, hogy most jött ki a 3. is, és főképp, mert az eredeti film is nézhetetlen hányadék volt...)
 • Narxis #15
  magyarázd csak, balfaszkám
 • KP27 #14
  Hát igen, elment a filmre a hűséges, kitartó keménymag :DDDD
 • Merces #13
  ...azok a kis majmocskák a nevetségesek, akik sem az iróniát nem ismerik, sem pedig elvonatkoztatni nem tudnak, csak önelégülten nyomkodják a gombocskákat....
 • bippo #12
  Ja, és a szinopszis is a sorozat története.
 • bippo #11
  Megnéztem az előzetest, ez a sorozatból lett összevágva.
  Az egész film is?
 • Loverman #10
  Először kijelented hogy nem emlékszel a Presszó ELSŐ részére. Aztán meg hogy 8 ember hallott a MÁSODIKRÓL.

  Logic fail much?
 • endrev #9
  Szörnyű. Egyáltalán: ki volt az operatőr?!

  Állvány József?