Szekeres Viktor

Szidta a magyar filmeket - kirúgták állásából

A magyar filmeket, illetve azok támogatási rendszerét szidta producer-maskarában egy YouTube-videón az egyik, a magyar államhoz is kötődő filmforgalmazó alkalmazottja. Az eredmény: a cég felmondott neki.

A Feri, a mozigépész néven filmes újságban is publikáló Schwetz Ferenc egy YouTube-videón a Dobogó kövek című friss, magyar filmmel kapcsolatban viccelődik a "magyarfilmről", valamint a támogatási rendszerről. Mindez, a Hetediksor blog információi szerint nem nagyon tetszett egyik alkalmazójának, a Moképnek, ahonnan kirúgták őt a videó megjelenése után.


A fenti, több mint 3000 embert elérő videó egyébként afféle vírusvideónak volt szánva, hiszen Schwetz a Dobogó kövek sajtófőnöke is. A filmnek még a minimális hírverésre is szüksége volt, hiszen sokan a premier előtt pár nappal megjelenő óriásplakátokig nem is hallottak a Dobogó kövekről (ld. az állami támogatás hiánya), melynek rendezője, írója, vágója és főszereplője bizonyos Martin Csaba, aki korábban a Brooklynt és Az indigóembert rendezte.


A teljes képhez hozzátartozik, hogy akár volt kampány, akár nem volt, ironikus és a videóban megjósolt módon a Dobogó kövek versenybe szállhat az év legnagyobb bukása címért, hiszen csütörtökön Budapesten 35 előadáson 77 ember nézte meg, ami alig több mint két jegyvásárló előadásonként. (Pár vetítést nézők híján nem is tartottak meg.) Pedig az előzetes utolsó mondata beszédes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stremix #20
    Jaja, az ürge tényleg kamu dumát nyom.

    "-Valami kislány? -Most nincs. -Fiú?..." Nna ezt a poént már a Gladiátorban ellőtték.
  • Firehawk #19
    Én valószínűleg azon kevesek közé tartozom, akik megnézték a filmet. Az az igazság ,hogy nem bántam meg! Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire van normális története, vagy ,hogy mennyire jól megírtak a párbeszédek , de egy idő után azon vettem észre magam ,hogy nem erre koncentrálok, csak hátradőltem és kikapcsoltam.
    Van benne jó pár jól sikerült poén és duma, meg persze sok hiányosság is. Elejétől a végéig látszik ,hogy ez egy amatőr filmes próbálkozás, nagyon kis költségvetésből, főleg amatőr színészekkel, de akár honnan is nézem nem 1 olyan magyar filmhez volt szerencsém az utóbbi években amit beharangoztak előre , ismert színészek játszották a főszerepeket, és a költségvetés is valószínűleg a sokszorosa volt a Dobogó kövekének mégis képtelen voltam végig nézni.
    Szóval a lényeg, filmes szakemberek biztos ,hogy darabokra tudnák szedni az egészet és rásütnék ,hogy csapnivaló, ennek ellenére én pozitívan csalódtam benne, és nem bántam meg ,hogy nem másra költöttem a mozijegy árát.
  • kalapos01 #18
    De ezt is csak a cikk, vagyis a kirúgás híre érte el. Maga a videó gondolom nem jutott el szinte senkihez.
  • Basic #17
    HÁt annyit elértek vele, h megtudtam h létezik ilyen film :P Eddig még nem is hallottam róla, és akkor csodálkoztam a legnagyobbat amikor a cikkben odáig jutottam, h már a mozikban is adják. Hát, azt hiszem előlem nagyon jól eltitkolták ezt a filmet :D
  • winnie #16
    mondd, hogy nem azt hiszed, hogy ez nem egyértelmű mindenkinek?

    "Ez akkora reklám fogás mint a tököm"

    biztos vagy benne? 70-en nézték meg a reklámozott filmet az első napon.
  • bippo #15
    Jóreggelt. Ezt mindenki tudja, erről szól a vírusvideó.
    Itt az a gond, hogy a Moképnél nem tudták értelmezni az iróniát.
    (de persze az is lehet, hogy a kirúgás híre is része a dolognak.)
  • Brutal Blood #14
    Gyerekek hülyéskedtek??? Ne legyetek már ostobák. Ez úgy megvan rendezve ahogy één itt írok! :DDD Ez akkora reklám fogás mint a tököm. AZAZ kurva nagy!:DDDD
    Ahogy beszél a magyar filmekről, hát én azonnal éreztem hogy ez paródia. Mármint értitek. Kurva nagy ironizálás, ahogy mondja hogy Bon Bon kell a népnek, meg hogy állami pénzből kell filmeket csinálni! :DDD HATALMAS! :DDD
  • kanduhr #13
    Konkrétan az a baj, hogy Magyarországon szinte csak színházi színészet van, és onnan mennek át a filmekbe játszani. Ezért tűnik túl színpadiasnak a legtöbbjük alakítása. (persze van olyan eset is, amikor teli nyomják a filmet olyan emberekkel, akiknek közük sincs a színész szakmához)
    És persze brutálisan kevés pénzt kapnak a filmek, és sajnos hiába magasabb egy-egy bereklámozott film költségvetése, ez szinte minden alkalommal gyenge minőséggel is jár.
  • blessyou #12
    Mondjuk azzal, hogy kirúgták, és hírként idekerült, a vírusvideó elérte célját, mert pl én így hallottam róla, el is küldtem már 3 havernak :)
  • curse #11
    en se ertem, mit kell ezen vergodni, tenyleg ilyen a magyar "filmipar" es tenyleg szarok a magyar filmek az utobbi x*10 evben :\