Napi Online

A Chrome az IE új kihívója

Tovább csökkent augusztusban az Internet Explorer piaci részesedése, leginkább a Google Chrome rovására, derül ki a Net Applications felméréséből.

Az IE részesedése ugyan 60,4 százalékra csökkent a júliusi 60,7 százalékról, ám a Microsoft örülhet, hogy böngészőjének 8-as számú verziója egyre inkább teret nyer, leginkább a mára már elavult 6-os verzió rovására. A Microsoft szeptember 15-én mutatja be az IE9 bétaverzióját, melytől a társaság a trendek megfordulását várja. Az új verzióval a szoftvercég a korábbi verziók hibáinak és hiányosságainak orvoslását ígéri.

A Google böngészője, mely júliusban először veszített részesedéséből, ismét növekedésnek indult, így már a piac 7,5 százalékát birtokolja szemben az előző havi 7,2 százalékkal. A Mozilla Firefox 22,9 százalékos és az Apple Safari 5,2 százalékos részesedése a világpiacon nem változott érdemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Airbus A380 #23
    Én sosem az ilyenek alapján ítélek hanem a szememnek :) Már arról is leszokóban vagyok hogy nekem hú de gyors böngésző kell, kezdek azokkal 1-et értei akik azt mondják a beépített ficsőrök fontosabbak, mint az hogy hopp már be is töltötte.
  • Airbus A380 #22
    Mivel a 3-as-nak már Chrome alapja van :)
  • caprocorno #21
    Hát ha ez eddig IE alapú volt, akkor nagyot változott, mert most szerintem chromium alapú:) Vistán és Win7-en azért a Cnrome gyorsabb, bár az oldalak betöltésében nincs szignifikáns különbség. Érdekes lehet egyszerre mindkettőn elindítani egy tesztet, és figyeld melyiken hogy fut. Aztán a végén a pontszám is a Chromenál nagyobb, és nem kevéssel. Nézd meg Te is a tesztet!
  • caprocorno #20
    Tesztelem éppen:) Igaz, hogy én jelen pillanatban csak vistán és Win7-en tudom kipróbálni. Pillanat alatt föltelepült, és nagyon hajaz a Chrome-ra. Na most csinálok pár tesztet, majd jövök:)
  • Airbus A380 #19
    Ne felejcs el értesíteni :)
  • Airbus A380 #18
    A 3-as béta. A 2-es IE alapú az még nem tolja le. A 3-as még nincs kész. hiányoznak a 2-es ficsörjei de kipróbálni ki tudod. (működik)

    Amúgy a Chrome állítólag WIN7-en nagyon jó nekem XP- van ott simán elképzelhető a szakik szerint hogy az említettek letolják.
  • caprocorno #17
    Köszi a választ! FF4-et és az Opera 10-et ismerem, nem vitatkozom, egyszerűen elhiszem, hogy nálad gyorsabb, nálam nem. A Maxthont nem próbáltam még, de utána járok:)
  • Airbus A380 #16
    Pl az új opera, vagy beta Maxthon 3, vagy a 4-es FF Adblock-al támogatva ezek nálam mind leszorítják.
  • caprocorno #15
    Mondd gyorsan, melyik az, kipróbálom. Komolyan érdekel!
  • Airbus A380 #14
    Állítólag már az új 7-es 8-as IE-k sem olyan katasztrófáisak.