MTI

A magyar netezők több, mint fele Firefoxot használ

A magyar netezők több mint fele a Firefox böngészőket használja, miközben a Microsoft szeptember közepén bemutatott honlapnézegetője, az Internet Explorer (IE) 9-es változata is mérhető eredményt produkál már a magyarországi statisztikákban.

Az Adverticum AdServer netes hirdetéskiszolgáló szerint a böngészők népszerűségi listáját Magyarországon továbbra is a Mozilla Alapítvány Firefox szoftverének 3.6-os verziója vezeti 38,9 százalékkal, miközben a nyílt forráskódú alkalmazás összes változata 52,3 százalékos részesedést tudhat magáénak. A Microsoft IE8 19,2 százalékkal a második helyre került. Az egykor még több mint 90 százalékot elérő szoftvercég weblapnézegetőit összesítésben is csak a magyarok 33,5 százaléka használja. A Google Chrome 10,6 százalékkal a harmadik, az Opera böngésző 3,1 százalékkal a negyedik helyre került.

A felmérés készítői azt sugallják, hogy az új Internet Explorer - amely két hét után már 0,2 százalékos részesedést tudhat magáénak - a Firefox, és a Chrome növekedését is veszélyeztetheti. Ehhez viszont az is szükséges, hogy a felhasználók a korábbi változatok rossz emlékeit is elfelejtsék. A Microsoft újbóli előretörését ráadásul még az is hátráltathatja, hogy az IE9-et csak azok futtathatják, akik a Windows Vista vagy a Windows 7-es operációs rendszereket valamelyikét használják. Az Adverticum felmérésében 2,4 millió magyar böngészőprogramból a szeptember harmadik felében gyűjtött adatokat használták fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chris05 #11
    Vigyázz a dollármillióidra, nehogy leemeljék az alertpay számládról :D
  • Frankos #10
    (másképpen nehezen tudom elhinni, még ha szándékosan akartak volna ilyen trágya szoftvert összehozni immár 10 ÉVE és 4 verziója (!!!!), még akkor se sikerülhetet volna anélkül, hogy ennek a szoftvernek tulajdonképpen az egyetlen feladata a felhasználó összes jelszavának a megszerzése)
  • Elemir #9
    Ez igaz, de a legjobb reklám a szájhagyomány:)

    Ehhez pedig meg kell győzni azt a havert:)
    Egyébként mindenben testre szabható. A régi IE nem volt. Már csak azért sem váltok vissza, mert az IE le van maradva.

    Nekem az összes összekeverése kellene. Operának a kezdője, FF sok-sok egyéni megoldása, IE támogatása. Valaki lekoppinthatná a többiekről. Mondjuk a chrome :)
  • Frankos #8
    (csak az idén) A tízezer biztonsági résről már nem is beszélve... (amik hát persze, hogy véletlenül kerültek bele... hogyne)
  • Frankos #7


    Végülis mi a lótúró ez az Internet Explósz*r, ha nem egy gagyin megírt, brutálnagy trójai vírus, "bőngészőnek" állcázva , aminél bugosabb, lassabb, nagyobb méretű és visszafele inkompatibilisebb (még a saját rendszereivel is!) böngészőt keresve sem találhatunk széles-e interneten !
  • Reg5 #6
    Megkérdezel 10 embert (lehetőleg nem informatikust), hogy miért használ FF-et azt fogja mondani hogy nincs jobb/haver ezt ajánlotta. És azért ez elmond valamit.
  • SityiSXT #5
    Szeptember harmadik fele? o.O
  • zola2000 #4
    Igen most a firefox 3 a legjobb böngésző a piacon, de az internet explorer 6 is előkelő helyen áll ^^
  • Szefmester #3
    Nana ne sértegesd őket.. még a végén összefognak és a win98as gépeikkel megalkotják a skynetet, és akkor jöhet az sci-fi Opera
  • Mcsiv #2
    de azért elgondolkodtató nem, hogy az általatok annyira istenített opera csak 3%, míg a firefox 52%?:)
    Biztos mindenki hülye, máshogy nem lehetséges ez!:D