SG.hu

A Microsoft szerint az Explorer a legbiztonságosabb

Az NSS Labs ismét elvégezte vizsgálatát, amelynek tárgya a böngészőknek a megtévesztő célú rosszindulatú kártevőkkel szemben nyújtott teljesítménye volt. A felmérés szerint az Internet Explorer 9 a fertőzések 96%-át szűri ki.

A Microsoft közleménye szerint az internetezés számos olyan veszélynek teszi ki a számítógépet, amelyek ellen a védelem elsősorban a böngészők feladata - kiegészítve ezzel a vírusirtó programok által nyújtott védelmet. Bruce Hughes, az AVG Technologies szakértője szerint "a felhasználók négyszer nagyobb eséllyel lesznek megtévesztésre építő, mint biztonsági résen alapuló támadás áldozatai." Ezekben az esetekben jön jól az IE9, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon ezeknek a fenyegetéseknek.

Az NSS Labs aktuális jelentése szerint az Internet Explorer 9 tovább erősítette pozícióját a rosszindulatú kártevők ellen nyújtott védelemben. Az NSS globális felmérése szerint az IE9 károkozók 96%-át észleli és hatástalanítja a SmartScreen URL, a maradék 3,2%-ot pedig az Application Reputation segítségével. Az alábbi grafikonon jól látszik, hogy összehasonlítva a többi böngészővel az Internet Explorer ötször több kártevőt szűr ki, mint versenytársai:


A szoftveróriás közleménye szerint nemcsak a hatékonyság kiemelkedő, hanem a gyorsaság is nőtt - a 2010. októberi NSS Labs jelentés óta a SmartScreen 28%-kal gyorsabban blokkolja a vírusokat, az Application Reputation figyelmeztető jelzése pedig 85%-kal rövidebb idő alatt jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • asdasdasd #5
  Pedig volt internet azelőtt is.
  Igaz, i.e. nem volt...
 • jackoneill90 #4
  Már akkor is utáltam az IE-t amikor még azt sem tudtam, hogy léteik internet a világon. Csak lanba játszottunk a kultúrházban.
 • Komolytalan #3
  Az IE-vel az a baj, hogy alapvetően egy lejáratott márkanév. Kb ugyanaz a kategória, mint a Dacia Logan. Jó, persze, tudjuk, ez már nem az a dákó, de azért ha mód van rá csak elkerüljük.

  Persze mindezek mellett nem használok én se IE-t, de ha kihoznák egy teljesen új böngészőként, egy teljesen új cég neve alatt lehet hogy kipróbálnám én is, sőt még az is elképzelhető hogy ugyanolyan felkapott valami lenne, mint mondjuk az FF, Chrome, vagy éppen az Opera. Mivel nem hisztisebb mint az Opera, nem lassabb mint az FF, meg gondolom valamiben a Chrome-tól is jobb. Csak éppen neve ne lenne...
 • Gremovan #2
  Lehet hogy bizonyos támadástipusok ellen véd, de maga az IE mai napig az internet fejlődésének legnagyobb ellensége.
 • ClassicR #1
  Most ezen sírjak vagy nevessek? Az igazi hír az lett volna, a M$ nem a saját böngészőjét hozza ki győztesnek :D