Alex

Ötven szervert foglalt le a rendőrség Budapesten

Összehangolt akció keretében több szerverhotel termében tartottak házkutatást a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján. Az angyalföldi rendőrök 2010. június 16-án -egy időben- egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.


A nyomozás során beazonosították a nyomozók a legnagyobb hazai és nemzetközi fájlcserélő torrent oldalakhoz tartozó statisztikákat-, adatokat tartalmazó szervereket, valamint a fájlcserélés alapját adó átjátszó- és tartalom szervereket, amelyeken több tízezer szerzői joggal védett művet közvetítettek, osztottak meg jogosulatlanul a nyilvánosság felé a szerzők és kiadók engedélye nélkül, a szolgáltatást igénybe vevők közreműködésével. A ProArt közleménye szerint ez hatalmas mérföldkő az internetes kalózkodással szembeni küzdelemben.

A házkutatások során a lefoglalt 50 szerveren 500 terabájt tartalom volt megtalálható. Az elkövetés során okozott kár megállapítása még folyamatban van.

A rendőrség által a foglalásról készített videó letöltése (50 MB)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Airbus A380 #303
    FBI ügynökök is üldözik a letöltést....
  • andrist87 #302
    nvidia geforce 8800gts eladó érdeklödni [email protected]
  • morden #301
    Kicsit lejebb: "
    morden
    tegnap 16:56 | válasz erre | #288
    Érdekes lesz meglátni a következményeket, hogy gyakorlatilag a nagy magyar torrenteket lekapcsolták és kb 400 ezer ember maradt torrent nélkül, elvileg most aztán az egekbe kell hogy szökjön a legális tartalmak eladása.. majd meglátjuk a statiszikát. "
    köszi hogy újra megkérdezted ...
  • sathinel #300
    Seggfejek ennyi. Én most hogy uk-ban dolgozok hirtelen elkezdtem teljes játékokat venni és akár még a régieket is megvettem amiket játszottam. + a filmeket is most kezdtem el megvásárolni jó minőségben eredetiben. Otthon nem tudtam volna eddig megvenni mert nem volt ennyi pénzem. De ha nem töltöttem volna le akkor most szarnék rájuk, és valsz semmit sem vennék számítógéphez.

    a retardáltak nem jöttek még rá hogy ez nem csak attól függ hogy mennyire tiltják, hanem hogy milyen az emberek keresete. Attól hogy beszopatnak sok kispénzű embert később sem lessz több vásárlójuk.

    Persze ehhez gondokozni kéne nem retardált politikusnak lenni.
  • djstefi #299
    kivancsi vagyok, hogy amiota ez a razzia meg tortent azota:

    1 - megnott a musoros dvd,cd,br eladasok szama ?
    2 - tobben mennek el moziba?
    3 - hatalmasat ugrot a kulombozo tv adok nezetsege ?
  • sirkope #298
    Warez téma,

    Nagyon sok mindent letöltök a netről, DE: ha minőségi a program, akkor van úgy, hogy a megjelenéskor megveszem Pl (Mass Effect), ill. ha a minőségi rostámon fenn marad, (letöltöm, kipróbálom és egy-két hét múlva is késztetést érzek, hogy játsszak vele)akkor megveszem. Ha nem is azonnal, akkor később, mikor lemegy az ára pár ezer forintra. Így voltam pl. a Witcher kibővített kiadás, Fallout 3 Game of the year edition, Two Worlds, Planescape Torment, Silverfall, Spellforce extra, csak hogy az idén vásárolt játékokat említsem.

    Másrészt az is baromi bosszantó tud lenni, hogy már kb. tíz éve arról szól a PC-s játék ipar, hogy bejelentenek egy címet, ígérnek fűt-fát, majd a kiadó nyomására félkész, hibától hemzsegő játékot jelentetnek meg, te meg vedd meg 10-12eFt-ért, aztán ha játszani is akarsz vele, akkor várjál kb. fél évet mire az n+1 edik javítás után valamennyire működőképes lesz, de köszönő viszonyban sem lesz az eredeti ígéretekhez, vagy egy lelkes modder csapat kipofozza annyira, hogy működjön. Te vennél autót 3 misiért, hogy utánna félévig szervízbe vidd, mire összekalapálnak belőle valami működőképeset? Sajna a mobiltelefonok az utóbbi öt évben eljutottak már erre a szintre, hogy mire az x-edik szoftver frissítés elkészülnerájuk, addigra már két generációval arrébb tartanak, pedig azok se két fillérbe kerülnek.

    Aztán ott vannak az n+1 edik folytatások, meg a képregény/film adaptációk - csináljunk valami sz*rt - a nép úgyis megveszi a név miatt.

    Vagy az igénytelen konzolportok, amikor fél/egy évvel később megkapod mosott textúrával, elcs*szett irányítással, bugokkal tele.

    Persze, van egy réteg, aki akkor is letöltené, ha minden játék csúcsszuper lenne, a vasalódeszkán is elfutna és ezer forintér még házhoz is hoznák. De egy megoldás lehet, hogy az ember vár fél-egy évet, míg lemegy az ára, addig meg játszik a warezzal. Másik megoldás, tele a világ ingyenes MMO-kkal, ahol csak akkor kell fizetned, akkor se sokat, ha valami extrát akarsz, vagy gyorsabban akarsz fejlődni.

    Az okosok szerint egyszer úgyis vége lesz a külön hardvernek, mindent szerverekről fognak futtatni terminálok, akkor elmosódnak a különbségek, mindenki ugyan azzal a hardverrel fog játszani. Nem mondom, hogy nagyon várom, sőt félek tőle, de ez lessz a jövő, nem 5-10, de 20-30 éven belül valószínű.
  • morden #297
    találtam egy nagyon vicces dolgot : http://www.aqua.hu/hamisitas-elleni-nemzeti-testulet-tajekoztatoja-861.html/hirek/
    "hamisítások miatt a világban óránként két munkahely szűnik meg, és a közösségünk jelentős adóbevételektől esik el." ez nem vicc !! :P
  • geronemo #296
    Nem lesz ebből semmi! Szerintem most lesz egy kis lapulás. De szerintem a nagya oldalak kb 1,5 hónapon belül újra megnyitnak.
    Amúgy nem azt mondom, hogy az összes zenét meg filmet megvenném ha olcsóbb de egy részét biztos. De sajnos nem állok úgy, hogy mondjuk a 90ezres fizumból megvegyek 10ezer Ft-os DVD-t. Realizálják az árakat és szerintem több vevő lesz. Nekem is jobban tetszene a polcomon egy csomo cd!
  • culas25hc #295
    Remélem, hogy igazad lesz :D:D
  • binarpy #294
    a mozi csak egy elhamarkodott példa volt, a lényeg az lett volna az irományomban, hogy nem lesz ideje kifejteni a hatását.