303
  • Airbus A380
    FBI ügynökök is üldözik a letöltést....
  • andrist87
    nvidia geforce 8800gts eladó érdeklödni [email protected]
  • morden
    Kicsit lejebb: "
    morden
    tegnap 16:56 | válasz erre | #288
    Érdekes lesz meglátni a következményeket, hogy gyakorlatilag a nagy magyar torrenteket lekapcsolták és kb 400 ezer ember maradt torrent nélkül, elvileg most aztán az egekbe kell hogy szökjön a legális tartalmak eladása.. majd meglátjuk a statiszikát. "
    köszi hogy újra megkérdezted ...
  • sathinel
    Seggfejek ennyi. Én most hogy uk-ban dolgozok hirtelen elkezdtem teljes játékokat venni és akár még a régieket is megvettem amiket játszottam. + a filmeket is most kezdtem el megvásárolni jó minőségben eredetiben. Otthon nem tudtam volna eddig megvenni mert nem volt ennyi pénzem. De ha nem töltöttem volna le akkor most szarnék rájuk, és valsz semmit sem vennék számítógéphez.

a retardáltak nem jöttek még rá hogy ez nem csak attól függ hogy mennyire tiltják, hanem hogy milyen az emberek keresete. Attól hogy beszopatnak sok kispénzű embert később sem lessz több vásárlójuk.

Persze ehhez gondokozni kéne nem retardált politikusnak lenni.
  • djstefi
    kivancsi vagyok, hogy amiota ez a razzia meg tortent azota:

1 - megnott a musoros dvd,cd,br eladasok szama ?
    2 - tobben mennek el moziba?
    3 - hatalmasat ugrot a kulombozo tv adok nezetsege ?
  • sirkope
    Warez téma,

Nagyon sok mindent letöltök a netről, DE: ha minőségi a program, akkor van úgy, hogy a megjelenéskor megveszem Pl (Mass Effect), ill. ha a minőségi rostámon fenn marad, (letöltöm, kipróbálom és egy-két hét múlva is késztetést érzek, hogy játsszak vele)akkor megveszem. Ha nem is azonnal, akkor később, mikor lemegy az ára pár ezer forintra. Így voltam pl. a Witcher kibővített kiadás, Fallout 3 Game of the year edition, Two Worlds, Planescape Torment, Silverfall, Spellforce extra, csak hogy az idén vásárolt játékokat említsem.

Másrészt az is baromi bosszantó tud lenni, hogy már kb. tíz éve arról szól a PC-s játék ipar, hogy bejelentenek egy címet, ígérnek fűt-fát, majd a kiadó nyomására félkész, hibától hemzsegő játékot jelentetnek meg, te meg vedd meg 10-12eFt-ért, aztán ha játszani is akarsz vele, akkor várjál kb. fél évet mire az n+1 edik javítás után valamennyire működőképes lesz, de köszönő viszonyban sem lesz az eredeti ígéretekhez, vagy egy lelkes modder csapat kipofozza annyira, hogy működjön. Te vennél autót 3 misiért, hogy utánna félévig szervízbe vidd, mire összekalapálnak belőle valami működőképeset? Sajna a mobiltelefonok az utóbbi öt évben eljutottak már erre a szintre, hogy mire az x-edik szoftver frissítés elkészülnerájuk, addigra már két generációval arrébb tartanak, pedig azok se két fillérbe kerülnek.

Aztán ott vannak az n+1 edik folytatások, meg a képregény/film adaptációk - csináljunk valami sz*rt - a nép úgyis megveszi a név miatt.

Vagy az igénytelen konzolportok, amikor fél/egy évvel később megkapod mosott textúrával, elcs*szett irányítással, bugokkal tele.

Persze, van egy réteg, aki akkor is letöltené, ha minden játék csúcsszuper lenne, a vasalódeszkán is elfutna és ezer forintér még házhoz is hoznák. De egy megoldás lehet, hogy az ember vár fél-egy évet, míg lemegy az ára, addig meg játszik a warezzal. Másik megoldás, tele a világ ingyenes MMO-kkal, ahol csak akkor kell fizetned, akkor se sokat, ha valami extrát akarsz, vagy gyorsabban akarsz fejlődni.

Az okosok szerint egyszer úgyis vége lesz a külön hardvernek, mindent szerverekről fognak futtatni terminálok, akkor elmosódnak a különbségek, mindenki ugyan azzal a hardverrel fog játszani. Nem mondom, hogy nagyon várom, sőt félek tőle, de ez lessz a jövő, nem 5-10, de 20-30 éven belül valószínű.
  • morden
    találtam egy nagyon vicces dolgot : http://www.aqua.hu/hamisitas-elleni-nemzeti-testulet-tajekoztatoja-861.html/hirek/
    "hamisítások miatt a világban óránként két munkahely szűnik meg, és a közösségünk jelentős adóbevételektől esik el." ez nem vicc !! :P
  • geronemo
    Nem lesz ebből semmi! Szerintem most lesz egy kis lapulás. De szerintem a nagya oldalak kb 1,5 hónapon belül újra megnyitnak.
    Amúgy nem azt mondom, hogy az összes zenét meg filmet megvenném ha olcsóbb de egy részét biztos. De sajnos nem állok úgy, hogy mondjuk a 90ezres fizumból megvegyek 10ezer Ft-os DVD-t. Realizálják az árakat és szerintem több vevő lesz. Nekem is jobban tetszene a polcomon egy csomo cd!
  • culas25hc
    Remélem, hogy igazad lesz :D:D
  • binarpy
    a mozi csak egy elhamarkodott példa volt, a lényeg az lett volna az irományomban, hogy nem lesz ideje kifejteni a hatását.
  • culas25hc
    amúgy én egész jól elvagyok... most isohunt-ról szedek angol nyelvű filmeket, meg angol feliratot. LEgalább addig is okosodom, amíg nem lesz ncore. Zenét eddig sem ncpre-ról szedtem, játékokra meg nincs sem időm, sem igényem. szóval én még élek, nem tudom ti hogy vagytok?!?!
  • culas25hc
    A mozik forgalmának köze sincs a torrent oldalakhoz. Mivel aki mozizni akar, az moziba megy, aki meg csak kíváncsi egy filmre, de annyira azért mégsem, az meg vagy letölti, vagy megveszi DVD-n. Na ez utóbbira van hatással a nagy razzia. A moziknak ehhez semmi közük.
  • Cefet

Szívemből szóltál.
  • dinnyegodre
    Nekem pölö az a bajom manapság, hogy még ha torrentről is szedem le az "úúúúúú baaaaaakkeeer denagyfilllmmm!" típusú filmeket, néha az első 10 perc után úgy törlésre kerülnek, hogy még véletlenül se lehessen visszaállítani azt a hányadékot. Régebben vásároltam filmeket, nagyon sok eredeti filmem van. Van olyan film, amit letöltöttem, majd megvásároltam utána. De így, hogy ilyen szutykok vannak a piacon? Még várni sem érdemes legtöbbjére, mire lejön.

Hol vannak a mai filmek azokhoz képest, amiket még régen videókazin néztünk rongyosra? Sehol. Csináljanak olyanokat, mert azokat megvennék.
  • binarpy
    Nem lesz ideje kifejteni a hatását, mert mire esetleg 5-6%-kal megnőne a mozikban a forgalom már miden tracker újra menni fog.
    Csak idő kérdése a helyreállás, és tekintve hogy az ncore.cc már hollandiai IP címre mutat, nem hiszem hogy olyan sokat kell várni.
  • morden
    Érdekes lesz meglátni a következményeket, hogy gyakorlatilag a nagy magyar torrenteket lekapcsolták és kb 400 ezer ember maradt torrent nélkül, elvileg most aztán az egekbe kell hogy szökjön a legális tartalmak eladása.. majd meglátjuk a statiszikát.
    Nekem volt az Ncore-n acc-om. Most nincs. De szerintem az üzemeltetők nálamnál nagyobb bajba vannak.
  • syn7h37ic
    Azért kérdeztem.
  • Line
    :-)
  • Line
    Inkább azokat kéne elkapni, bár ez már annyira nem dívik, akiknek küldted az smst és nem volt tartalom nem jött válasz sms. Vagy egész egyszerűen hibás raros szarok voltak fent az oldalon. Stb. AZt viszont csak remélem, hogy ilyen is volt közte. Az megérdemli.
  • Line
    Iróniáról hallottál már?
  • shaddam
    Amennyi idióta szavazhat ebben az országban a végén még nyernének is...
    Jelenleg van pár száz fontosabb dolog mint holmi kalózpárt.
  • syn7h37ic
    Akarsz róla beszélni?
  • Line
    ÉLjen! Remélem megverték a büdös tolvaj geciket! Megnyomorítják szegény szinészek és ezen zseniális műalkotásokból élő szerencsétlenek életet. Gumibotot nekik!
  • boond
    "Magyarországon is kellene már egy kalóz párt én biztos rájuk szavaznék."
    Az biztosan megoldaná az ország helyzetét...

A véleményem a kalóz párttokról (1. vicces, gyermeki "játszadozás")
    2. Olyan helyen van helye (max) ahol minden rendben van viszonylag, és rátudnak fokuszálni a "luxus" /egyéb problémákra.

Ez Magyarországtól legalább olyan messze van mint ide a Pegazus....
  • Ferrer
    Van:
    http://kalozpart.org/
    Ha te is hiszel abban, hogy lehet más a kalózkodás, legközelebb (is) szavazz rájuk!
  • Mat666
    Magyarországon is kellene már egy kalóz párt én biztos rájuk szavaznék.
  • shaddam
    Mi az hogy mindenem?Ha loptam volna magamnak egy kocsit és elviszi a rendőrség akkor én is keseregjek hogy vége nincs többé?Mivel lett neked rosszabb a razzia után?A torrent volt az életed vagy mi?
  • syn7h37ic
  • Cleawer
    A programokat semennyire nem kergetik(nálunk) a civil(nonprofit) szférában. Sok diáknak(NX,Autocad stb) milliós programokkal kell házit csinálni, senki nem várja el, hogy megvegye. A fejlesztőknek is cél hogy az ő cuccukat tudják használni, csak akkor veszik meg.
  • who am I 7
    Vagy 150-et...csak jól spórol.tudod...
  • pasi29uk
    OFF
    És tényleg!!! Sok lap járkált nálam akkoriban (szakközép mellett számtek boltban dolgoztam délután és 7végén) de ilyen lap ahol a 386os proci cserélhető tokban volt ilyen nem :) Nagyon kár érte! :( Megnéztem volna egy speed200 tesztet :D
    Házilag építettünk "hangkártyát" (covox), forrasztó pákával kristájt cseréltünk vidokarin, hogy gyorsabb legyen, stb... ÓÓóóóó.... de szép is volt :)
  • TreDoR
    És gondolom 260 eurót keresel havonta.
  • binarpy
    "Kérdem én, nem tök mindegy, hogy most veszel meg valamit, vagy 3 hónap múlva?"
    A kérdés így helyes:
    Kérdem én, nem tök mindegy, hogy most veszel meg valamit, vagy soha mert nem futja?
    És így a válasz már, nem, nem tök mindegy.

"Én kint élek Németországban, itt ami tetszik, megveszem, [...]"
    "Nem azt mondom, hogy mindent megveszek, ami tetszik, [...]"
  • hawkie22
    Én úgy tudom, itthon a saját célra való FILM- és KÉP, esetleg ZENE-letöltés legális, a szoftver- és játék-letöltés valamint bárminemű FELTÖLTÉS illegális.
    Én kint élek Németországban, itt ami tetszik, megveszem, legtöbbször nem azért, mert olyan sok pénzem lenne, hanem mert egyrészről jól mutat a polcon, másrészről meg elég komolyan büntetik.
    Van egy ismerősöm, aki itt kint elvitte a laptopját ASUS szervízbe, ahol közölték vele, bocsi, de az oprendszer nem eredeti, fel kell jelentsünk. Ezt nem kockáztatom. Itthon meg mi van? Még a szervízesek is letöltött cuccokkal nyomják. :D
    Nem azt mondom, hogy mindent megveszek, ami tetszik, de amit érdemesnek tartok, azt igenis megveszem, megfelelő pénzbeosztás, vagy spórolás kérdése az egész. Kérdem én, nem tök mindegy, hogy most veszel meg valamit, vagy 3 hónap múlva? Az a baj a legtöbb emberrel, hogy mindent rögtön akar, mert milyen menő, hogy mindenkinek a legjobb, legújabb dolgai vannak otthon. Türelmet kéne tanulni.
  • Skynet85
    <Off A lap tuti létezik http://stason.org/TULARC/pc/motherboards/U/UNIDENTIFIED-486-351-386DX-486DLC.html, a vga-ban igazad lehet arra már nem emlékeztem pontosan :) />
  • laziga
    Összehangolt támadás a magyar torrent társadalom ellen!
    Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA), valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselői szerint ez hatalmas mérföldkő az internetes kalózkodással szembeni küzdelemben. Dollár milliárdos károkról beszélnek.
    Holott a torrentezés miatti kár jelentéktelen! A kár, számolgatása is kamu. A vásárlási értéket veszik alapul, holott ettől nem nőne a vásárlás sőt. Minden éremnek két oldala van. Ez jó is, és rossz is nekik. Jó, mert reklám. Ha valami jó, akkor aki a p2p-ről leszedte és megnézte, tetszik neki netán, el fog menni moziba, vagy megveszi DVD-n, hogy valóban jó minőségben lássa. Rossz, mert így azokat a tartalom nélküli összecsapott, elfuserált filmeket, zenéket, játékokat amikből bemutatónak kiragadják azt a 2 percet ami jó benne, nem fogják tudni eladni méreg drágán. Mellesleg jegyzem meg, hogy sokan azért mennek el moziba vagy veszik meg, mert látták p2pről letöltve és felkeltette az érdeklődésüket. Lásd az üvegtigrist ami pont a p2p miatt lett kasza siker de akár most a közelmúltban az Avatart is idézhetném. Hazug módon tolvajnak titulálják a magyarokat.
    Pedig: A lopás az, amikor valakinek a tulajdonát elveszed és onnantól te birtoklod. Nos, ilyenről szó sincs, attól, hogy Te letöltesz valamit, az még a szerzőé marad, nem tudod tőle eltulajdonítani. Tehát lopásnak nem nevezhető, jogtalan felhasználásnak már igen. Te nem lopsz ilyenkor, hanem Szerzői jogot sértesz. A kettő között hatalmas eltérés van.
    Sajnos ott tartunk, hogy nálunk minden az EU-hoz igazodik már, kivéve az átlagemberek fizetését. Sokan keresik a miértre a választ, de mindig ugyan onnan közelítenek, a szerző oldaláról, ezért az eredmény is egyoldalú.
    Kicsit nézzük a másik oldalt is.
    A magán felhasználók 80%-a nem jogtiszta szoftvereket használ. Ennek egyetlen oka van, az ára. Nem tudja megfizetni. Miért teszi meg mégis, hogy letölti és használja? Mert nem szeretne elmaradott lenni. Ma már legtöbb munkahelyen is elvárt az alapvető számítógép ismeret, internet használat, ismeret és emberi igény, hogy ezekhez hozzá férjen. Az emberek igénylik ezt, és sajnos egyetlen módon tudják kielégíteni az igényüket. Nem jogtiszta szoftvert használatával. Ugyan ez igaz a filmekre, játékokra is. Igény van arra, hogy kulturálódjanak, kikapcsolódjanak, hozzá férjenek a legfrissebb dolgokhoz. Ha nem tudják megfizetni, letöltik.
    Megjegyzés: Senki ne jöjjön azzal, hogy aki csóró az maradjon buta és tudatlan. Az emberek 60-70% az és ez koránt sem az ő hibájuk, hanem azoké, akik ilyen olcsóvá tették a magyar munkaerőt.
    Bármilyen hihetetlenül is hangzik, sokan szívesebben vinnék a gyerekeiket moziba, néznék meg a filmet jogtiszta DVD-n, mint ülnek a gép előtt és letöltögetnek sokkal rosszabb minőségben dolgokat. Ez utóbbi kategória is létezni fog mindig, csak nem mindegy milyen számban. A torrentező társadalom sem rosszabb, mint bárki más, nem hiszem, hogy azt a sok százezer embert aki torrentezik bűnözőnek kéne nevezni és tartani. Nem azok. Nem bántanak senkit, mindössze szeretnék kielégíteni az igényeiket és legalább egy átlagosnak mondható szinten élni, szórakozni, kikapcsolódni a napi 10-12 óra munka után. Ennyi és nem több. Ami pedig az összetételüket illeti, ugyan az, mint a társadalomé. Megtalálható köztük minden réteg a kormányhivatalnoktól az ügyész, bírón, rendőrön, katonán át a kétkezi munkásig. Jelen gazdasági körülmények közt ez messze nem tolerálható, hisz megint az elszegényített megtört emberek szórakozását, boldogulását lehetetlenítik el. Addig viszont, amíg 55-90 000 Ft-ba kerül egy Windows7, ami a fizetésük fele 2/3-a nem fogják megvenni, főleg úgy nem, hogy a fizetésük felét már elvitte a rezsi, adó, a másik fele meg már a megélhetéshez is kevés. Ugyan ezért nem fognak minden hónapban 3000 Ft-t költeni egy mozijegyre, vagy 5-15 000-et egy filmre vagy játékra. Erővel nem lehet megoldani problémákat, ezt se, mert csak újabbakat szül. Ha valaki egy problémát akar megoldani, akkor meg kell keresni azok igazi forrását, okait és megszüntetni azokat. Ez viszont sokkal, több munkával, energia befektetéssel jár, mint az erőszak szervezetek alkalmazása a jogsértőkkel szemben.
    Azért azt ne felejtsük el, hogy aki a torrentezőket bűnözőknek tartja, azaz ország 10-15%-ra mondja azt, hogy bűnöző. Ezen azért kicsit nem ártana elgondolkozni a jogvédőknek sem.
    Miért is fizetünk mi szerzői jogdíjat hisz egy 10Ft előalítású cd lemez 2-300Ft, de fizetünk még Pen drive a nyomtató a DVD a scener a HDD a bluray lemez, memóriakártya és még kitudja mi mindenen szerzői jogdíjat. Kérdem én miért, ha saját anyagomat használom? Mert, hogy a magyarok úgy is bűnözők és illegális dologra fogják használni. Kollektívbűnösség? Rosszul emlékszem nem ártatlan mindenki még be nem bizonyítják kétséget kizárólag a bűnösségét? Ezeket a jogdíjakat azok is fizetik, akik saját művüket, saját fényképeiket, irományaikat, családi videójukat, használják, tárolják. A magyar joggal ellentétesen, akkor is, ha semmi olyat nem csinálnak ami után szerzői jogdíjat kel fizetni.
    Ezek a szerzői jogdíj védők semmi mást nem féltenek, mint a saját pénztárcájukat, akiket képviselnek is sorra fordulnak ellenük. Az előadók saját oldalukon teszik meghallgathatóvá letölthetővé a saját szerzeményeiket, csak hogy a piócák ne szívhassák tovább a vérüket. Nem egyszer fordult elő, hogy előadó és DJ-k tették szóvá, hogy a belépő után fizetett szerzői jogdíjból semmi nem jut el hozzájuk. Hogy lehet ez? Válasz mindig az, utána járnak ilyen nincs és még is van. Arról se szabad megfeledkezni hogy, a szerzők és a producerek messze nem ellenségesek a torrentes társadalommal hisz, az ingyen netes reklámok azok amik sokszor sok filmet utólag ment meg a bukástól, gondoljunk csak a sok utólag eladott kabalák suvenireket kik veszik? Azok, akik látták a filmet. Ők a több százezres fizetésükből bizonygatják, mire futja. Mutassák meg a sok minimálbérből élőnek, hogy is viszi a gyerekeit moziba, hogy veszi meg a számítógépre a jogtiszta friss szoftvereket, mert az senki ne mondja, hogy a csórók gyerekei nem számítanak, azok ne haladjanak a korral.
    Van egy rosszhírem az a KB 400.000 ezer user, ami a nagy oldalakon koncentrálódik és még több, ami a sok kis szoros közösségi torrent oldalakon van, Nem szűnik meg létezni! Észre kellene venniük, hogy ez szél malom harc, amit ők sikernek könyvelnek el. Mint hamvaiból feltámadó griff, megújult erővel még szélesebb társadalmi támogatottsággal, törünk utat jogainknak. Mert nyilván nem csak a letöltők szenvedik ezt a helyzetet, hanem a családjuk is.

A torrenteknél mindenhol van egy felhasználási feltétel, melyben szerepel, hogy az oldal üzemeltetői nem tudnak és nem is vállalnak felelősséget a megosztott tartalmakért. Alap eset az, hogy a tulaj felel mindenért kivéve akkor, ha ezt a felelősséget továbbadja a felhasználók felé a fenti okok miatt. Csak tracker servert üzemeltetőknek semmilyen jogi következménnyel nem kell tartaniuk, nem tároltak ugyanis olyan adatokat mely illegális lenne. Azon felhasználók, akik filmet, zenét töltöttek le szintén nem büntethetők (hiába az akármilyen bit feltöltés), programok esetében is csak akkor, ha azon program ténylegesen a gépre és telepítésre került. Eszükbe se jusson a tisztelt drága szerző jogisaknak bármi féle koholt vádakkal koncepciós pereket indítani! Főleg nem anyagi haszonszerzéssel vádolni olyanokat, akik sok százezer emberért dolgoztak önzetlenül ingyen, mert ők azok, akiknek köszönheti a magyar lakosság 80%-a hogy, nem egy harmadik világbeli elmaradt világba élünk. Nem beszélve arról, hogy az intézkedés során ők maguk is számos ponton jogot és törvényt sértettek. Ne bőszítsenek minket, mert illő lenne megjegyezni „Habár felül a gálya,s alul a víznek árja,azért a VÍZ az úr!”

Elkel gondolkodni minek hol a határa. Eddig rengeteget kaptunk a torrent oldallaktól. Most itt az idő, hogy kiálljunk mi is értük. Tennünk kel az ellen, hogy ne nyomhassanak le bármit a torkunkon. Minden torrentes és azokkal szimpatizálókhoz szólok, legyen az nCore fan, bd-t, Revolos, Majomparádés, Gigatorrents, 1st, Bithorlo, stb.

ada, laziga és sokan mások ...

Kérjük vissza!
  • pasi29uk
    OFF - leírásodhoz
    "386DX/486DLC" Ilyen lapot nem gyártottak max 486SLC-t ami nevezhető átmenetnek a 386 és a 486 között ugynis "tuning" 386 volt 66 MHzel. Sőt olyannyira 386 volt, hogy co-processzornak (387) ott volt rajta a foglalat. Integrált vidokártyát végképp nem láttam akkoriban. (még az IDE kontroller is külön kártyán volt!!!)
    A 2 megás vido szerintem egy fain Vesa buszos TsengET4000 lehetett esetleg ISA-s Trident 8900D. Javíts ki ha tévedek, de nekem nagyon nem stimmel valami ezen a konfigon. :)
  • dilofekete
    szóval fps a menő, de azt meg tiltogatják, mert erőszakos, tehát se füle se farka annak, hogy megkönnyítsék a vásárlók véleményét :(
  • dilofekete
    fallout, gta, f1 és star wars, na nem csak egy játék van
    1. még elmegy, új rész tuti jobb lesz :)
    2. gép kell hozzá és nem találtam map editort :(
    3. kormány kell hozzá, f1 váltós :(
    4. havidíjjas lesz :(:(
    A többi nem túlon túl jó, esetleg a gothic stílus ami még le tud kötni.
    Stratégiára meg ott van a Defcon :D evrybody-dies.com XD