MTI

1,5 milliárd dollárt adakozik Bill Gates alapítványa

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 1,6 milliárd dollárt - 360 milliárd forintnyi összeget - ajánlott fel hétfőn a fejlődő országokban élő nők és gyerekek számára.

Az összeggel családtervezési, az anyák és gyerekek egészségét védő, valamint élelmezési programokat támogatnak. Az öt évre szóló felajánlást Melinda Gates egy Washingtonban zajló, a nők egészségével foglalkozó nemzetközi konferencián jelentette be. Amint a Microsoft társalapító Bill Gates felesége hozzátette, szándékában áll személyesen beszélni a gazdag és a szegény országok vezetőivel egyaránt, és arra ösztönözni őket, hogy politikai napirendjük élén foglalkozzanak a nők és a gyerekek kérdésével.

A három napos Women Deliver elnevezésű konferencia hétfőn kezdődött Ban Ki Mun ENSZ főtitkár nyitóelőadásával. A főtitkár felszólította a világ kormányait, hogy működjenek együtt az Egyesült Nemzetek Szervezetével a nők és gyerekek egészségének javítását megcélzó, 2015-ig tartó programjában. A konferencián 3500 meghívott vesz részt 140 országból, köztük Chile és Írország korábbi elnöke, Michele Bachelet és Mary Robinson, valamint a nők szószólójaként Ashley Judd színésznő. Az értekezleten résztvevők felhívást intéznek majd a kormányokhoz és a magánadományozókhoz, hogy legalább 12 milliárd dollár felajánlást tegyenek az anyák és gyerekek egészségének megőrzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!