Napi Online

Hamarosan újra megváltja a világot Bill Gates

Indul a Bill Gates 2.0 projekt: a Microsoft elnöke főállású emberbarát lesz.

Bill Gates, a Microsoft alapítója 52 évesen úgy döntött, végleg feladja a társaságban betöltött operatív irányítási pozícióját és idejének nagy részét emberbaráti tevékenységének, illetve kielégíthetetlen kíváncsisága kielégítésének szenteli. Július 1-jével már csak a társaság elnöki pozícióját őrzi meg, az ezzel kapcsolatos teendőre csak ideje ötödét szenteli. A döntést közel egy évtizede fontolgatja, előbb a vezérigazgatói pozícióról mondott le, és fejlesztés egyik irányítója lett, ám most ezt is átadja a fiataloknak.

Gates 2.0 - ahogy a Fortune nevezi - három iroda között fogja megosztani idejét. Egy napot cégelnökként a Microsoft redmondi főhadiszállásán tölt. Kettőt az attól 25 kilométerre lévő Gates Foundationnél, Seattle belvárosában, további kettőt saját személyes irodájában. Mint barátai a Fortune-nak elmondták, szisztematikus blokkokba rendezve osztja meg az idejét tevékenységei között, és a legnagyobb kihívás mostantól az lesz az életében, hogy kapcsolatot találjon érdeklődési körei között.

Alapítványának, amely 45 milliárd dollár felett rendelkezik, jelentős részét Warren Buffet mágnás adta. Mint indokolja: azért bízta Gatesre a pénzt, mert biztos abban, hogy a komputerguru okosan és hatékonyan fogja felhasználni azt. Hasonló véleményt fogalmaz meg Nathan Myhrwold, a Microsoft k+f-laborjának korábbi főnöke. Szerinte a Microsoft atyja minden idők egyik legnagyobb koponyája, és biztos benne, hogy Gates még előáll valami tuti üzleti ötlettel.

"Bill a következőképpen gondolkodik - magyarázza Myhrvold - mindig a nagy rendszerekre figyel, amelyeket összességükben és különböző szintjeiken külön-külön is igyekszik megérteni. Például legutóbb a gabonaárak és a etanolgyártás összefüggéseiről leveleztem vele, s a konklúziója az volt, hogy sokkal többet kell megtudnia a foszfátokról." Semmi perc alatt felismerte tehát, hogy a mezőgazdaság egy komplex rendszer, amelyben a műtrágyázástól a gépberuházásokon át az állami támogatásokig sok minden beleszól a termelés és a piaci folyamatok alakulásába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TothLaci #6
    Sőt, 20.000-sekkel tapétáznád a lakásodat, az lenne a toalett papír is, szalvéta, stb.
    Szerintem egyszerre 5 csaj is elég lenne számodra, de persze minden alkalommal más. 20-al nem tudnál mit kezdeni egyszerre :D

    Én, ha gazdag LENNÉK, nem lennék se csóró, mint most se, se bunkó, tapló ember, de jól elhajtanám a p*csába a kéregető embereket, főleg az ismerősöket, akik nem voltak a haverjaim.
  • tommyknockers #5
    Én inkább lennék gazdag, tapló, és bunkó ember, aki 20 playmate csajjal osztja meg az ágyát. Én így lennék boldog, miközben a medencém tele van Deák Ferenccel, és Mátyás királlyal.
  • DarkLaca #4
    Tudjátok mit? A helyében én is ezt csinálnám, sőt magasrol szarnám le a szegényeket, mert úgy látszik aki ebben a világban aki becsületes, az elkaparhatja magát, sőt nem él meg, ha csak nem csaj, és nem szopja-bassza fel magát egy olyan pozícióba, ahol normális a fizetés.Tehát bíztatok mindenkit,legyen gané mocsok hazudjon csaljon lopjon ahol csak tud,éljen meg, és építsen egy kacsalábon forgó palotát !!! Kb azt gondolhatják azok az emberek, akik hiteleztek neki. Amugy meg valahol igazuk van?! Személyszerint inkább vagyok csóró, de boldog !!! Véleményeket !!!
  • Sanyix #3
    De jó, a gazdag országokat (ugye mindenki tudja hogy magyarország ilyen :D ) kifosztják az ottani g*cik (kormány) segítségével, és szétosztják a "szegényeknek" :DD
  • dmegyesi #2
    A MS nagy ívben nem érdekli. Emberbaráti = hátrányos helyzetű embereken akar segíteni. Itt most nem a számítástechnikai szempontból kell nézni, hanem szociális szempontból.

    Ajánlom figyelmedbe: http://money.cnn.com/2008/06/20/technology/gates_after_microsoft.fortune/index.htm
  • labzo #1
    Mi az?
    Csaknem nyílt forráskódú (csak szoftverekre értve, bár már létezik úgynevezett Open Hardver), és ingyenes lesz minden MS termék?
    Csaknem indítanak egy torrent-szervert?
    Csaknem létrehoznak egy új letöltő-központot?
    Csaknem lobbizik azügyben, hogy a jogvédők csak az illegális árusítás ellen menjenek? (a többieket meg hagyják békén).