MTI

ENSZ-díjat kap a Bill és Melinda Gates Alapítvány

Az ENSZ Népesedési Alapjának (UNFPA) díját idén a Bill és Melinda Gates Alapítványnak ítélték oda megosztva a Népességi és Fejlődési Kérdésekért Felelős Ázsiai Parlamenti Képviselők Fórumával (AFPPD).

Az ünnepélyes díjátadót június 3-án New Yorkban tartják - közölte Martin Nesirky, az ENSZ szóvivője. A UNFPA indoklása szerint a Bill Gates, a Microsoft alapítója és felesége, Melinda által létrehozott alapítvány sokat tett a fejlődő országokban gyakori AIDS, a malária és a halálos gyermekágyi betegségek elleni küzdelem sikeréért. "Mindenkinek ugyanolyan joga van az élethez" - hangzik a milliárdos házaspár mottója. Mégis világszerte emberek milliárdjainak esélye sincs az egészséges és aktív, alkotó életre.

A Gates Alapítvány megosztva kapja a díjat az ázsiai szervezettel, amely célkitűzésének megfelelően erőteljesebb fellépésre motiválja a parlamenti képviselőket az oktatásügyi, egészségügyi, valamint a családtervezést és a nők támogatását illető kérdésekben. A szervezet huszonöt bizottság segítségével összesen tizenhárom ázsiai országban működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!