MTI

Fizetőssé válik a The Times és a Sunday Times weboldala

"Júniustól napi egy fontot, vagy heti két fontot kell fizetnie annak, aki a The Times vagy a The Sunday Times online kiadását szeretné olvasni" - jelentette be pénteken a két újság kiadója, a News International.

Rebekah Brooks, a kiadó vezérigazgatója közleményében rámutatott, hogy hamarosan a szintén a Rupert Murdoch médiamágnás sajtóbirodalmához tartozó The Sun és News of the World bulvárlapok portáljai is követik a példát - jelentette a The Guardian. A The Times és a The Sunday Times májusban indítja el új weboldalait, amelyek a bejelentkezett olvasók számára egy hónapon át ingyenesen hozzáférhetők lesznek. A regisztrálást a timesplus.co.uk webcímen lehet megejteni.

A The Times és a The Sunday Times a brit lapok közül elsőként teszi teljes egészben fizetőssé az általa szolgáltatott digitális tartalmakat. A napi látogatók mindkét portálhoz hozzáférhetnek, míg a heti előfizetők egy külön e-újsághoz és más alkalmazásokhoz is hozzájutnak. A két portál azok számára is elérhető lesz, akik a hét minden napján járatják a nyomtatott újságot.

Legfrissebb auditálásának adatai szerint a TimesOnline napi látogatóinak száma 1,22 millió. Amennyiben csak az olvasók 5 százaléka dönt úgy, hogy napi befizetést választja, az a cég számítása szerint havi 1,83 millió font bevételt eredményez. Ha 10 százalék dönt a napi díj mellett, az 3,66 milliót hoz a két lap konyhájára. A heti előfizetésből természetesen kevesebb pénz folyik be.

Rupert Murdoch 2009 augusztusában jelentette be, hogy az összes portálját díjkötelessé teszi. Mint mondta, jobb és a többi kiadóétól eltérő tartalomszolgáltatással szeretné megakadályozni, hogy törzsolvasói az ingyenes netlapokhoz pártoljanak át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #8
    Mi az hogy "elég" :)))?

    Etinger, fn cikk. Röviden: ha a mostani olvasók csupán 5%-a előfizető lesz, az már 1.8 millió font havonta.

    Gondolom csináltak egy kockázatelemzést meg piackutatást, hogy hányan és mennyit lennének hajlandók fizetni. Nem mindenki használ google-t újságolvasáshoz. Ha az elmúlt 20-50 évben minden reggel a NYT-t olvasta valaki, az nem fog váltani. Nyilván sokan lesznek akik nem fogják olvasni, sőt, valószínű többen fogják otthagyni mint akik előfizetni, és még így is megéri. Viszont ha sok egyéb site követi majd a példájukat és fizetős lesz, akkor összeterelnek egy hatalmas tömeget, aki viszont nem hajlandó fizetni, tehát mindenképp lesz majd ingyenes is, ami reklámokból (vagy pl. politikai) tartja el magát.
  • Etinger #7
    Nem hiszem. Majd kitalálnak mást, célirányosabb marketinget nyomnak a képünkbe. Aligha fizet az ember azért, amit ingyen is megkaphat... már pedig meg fogja kapni.. idővel. Amíg van egy bizonyos GOOGLE :)
  • chuky123 #6
    Nem értem miért nem volt elég a reklámbevétel ezekböl az oldalakból?
  • Indigo #5
    Neked ez az oldal a mumusod, mi? :D Aludni azért tudsz?
  • DjDano #4
    A Kukac infó sose lesz fizetős tejelnek a "hazafik" maguktól is :D
  • Terence007 #3
    Szépen lassan mindenhol meg fog ez jelenni.
  • Narxis #2
    EDDIG SE NÉZTEM, EZUTÁN MEG VÉGKÉPP NEM FOGOM.
  • Amergin #1
    Fizessetek csak birkák, hogy a napi dezinformáció-adagotokhoz hozzájuthassatok: még a végén elvonási tüneteitek lesznek