Szekeres Viktor

Hogyan változtatta meg Bruce Lee a világot

Bruce Lee-ről szóló dokumentumfilm-sorozattal jelentkezik nemsokára a Viasat Explorer, melyben kiderülhet, hogy miképp változtatta meg a mára már legendává vált színész a világot.

Március 12-19-ig a Viasat Explorer műsorán lesz látható a Hogyan változtatta meg Bruce Lee a világot? című dokumentumfilm-sorozat. Az alkotás Bruce Lee családjának közreműködésével megvizsgálja a legendás ikon életét és szerteágazó érdeklődési körét, az akciófilmektől kezdve a kemény fizikai sportokon át a hip hop zenéig, a tájfutáson és breaktáncon át. A sorozat készítői nemcsak Lee filmes pályafutását fedik fel, hanem életfilozófiáját, és azt, hogy munkássága hogyan válhatott ilyen rövid idő alatt ennyire népszerűvé, és mai napig tartó töretlen rajongásáról.

Bruce Lee híressé vált filmjeivel, ő volt harcművészetek egy új fajtájának a Jeet Kune Do-nak a megalapítója, és a test kultuszának védőszentje. Ez a majdnem misztikus hit, mely azt hirdeti, hogy megvan a hatalmunk ahhoz, hogy legyőzzük a nyomort, ha betartjuk a diéta, meditáció és sport helyes kombinációját. Képes volt arra, hogy emberfölötti testi bravúrokat hajtson végre, mint például a kétujjas fekvőtámasz és a halálos ütésként elhíresült ökölcsapás.

A műsorban megszólalnak olyan emberek, akiket Bruce Lee ihletett meg. Olyan rendezőket, mint John Woo és Brett Ratner, színészek, mint Jackie Chan és LL Cool J, olyan sportolók, mint Flex Wheeler és Sugar Ray Leonard, Bruce Lee özvegye Linda Lee Cadwell, lánya Shannon és a Hong Kong-i filmproducer Raymond Chow, aki régóta legjobb barátja is volt, több személyes perspektívából közelíti meg ennek a legendás alaknak a személyiségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Silenzio #7
    "halálos ütésként elhíresült ökölcsapás" - Ez nagyon kamugombócnak hangzik. Kicsit olyan, mint a "rádviszek két olyat amiből egy is halálos" meg a "megöllek lábbal".
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Te tényleg ilyen [ide gondolj amit akarsz] vagy?
    "ógyeteletes észosztó"?
    "gyökér"?
  • Rotcsa #5
    Na, úgy látom te vállaltad magadra az ógyeteletes észosztó szerepét!

    A belinkelt videóid már mind láttam és a JKD-nak is utánna-olvastam már többször is.
    Amúgy meg azt mondtam, hogy nekem az a legmeghatározóbb mozzanata.

    Tessék, TOP 2-es jelenet, gyökér!!
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Igen, így, utólag persze sok mindent mondhatnak a "barátai"... de amikor ellehetetlenítették a Kung Fu-sorozatnál, vagy amikor csak Hong Kong-ban alkothatott kedvére [holott amerikai], elég sok mindent elárul az akkori/mostani barátairól...
  • uv #3
    Tomboló ököl.
    szerintem a legjobb filmje, hiába a seggfej Lo Wei rendezte.

    a raymond chow meg jóbarátból pár év alatt hullarablóvá vált.pöcs
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Akkor javíts azokon az emlékképeken:
    1. videó
    2. videó
    Ezt pedig csak úgy.
  • Rotcsa #1
    Na, ez aztán szerintem egy érdeklődésfelkeltő és kimondottan jó előzetes információval rendelkező cikk! :)

    Amúgy én úgy tudom, hogy Bruce Lee híres ökölcsapása azért volt annyira hatékoy, mert a test vitális pontjait támadta vele. Javítsatok ki, ha nem jól mondtam.
    Nekem az a kép ugrik be legelőször Bruce Lee-ről, amikor rátapos egy karatés fejére és olyan nagyon őrülten visít, miközben egy remek mimikát nyom.