Szekeres Viktor

Durva háborúk a levegőben

A huszadik században a légi hadviselés egy új dimenziót adott hozzá a nemzetek egymás ellen vívott küzdelméhez, miközben létfontosságúvá vált a hadseregeknek nyújtott tengerészeti segítség. Aki a témakörben tovább okosodna, annak nem kell tovább keresgélnie.

A Viasat History (kinek is van ilyenje?) ugyanis sajtóközleménye szerint éppen a témába vágó dokumentumfilmekkel készült. Először is március 24-én 21.00-tól lesz látható az Ernst Heinkel: Álom a repülésről. A sugárhajtóműtől a katapultülésig, a behúzható futóműtől az akkori idők leggyorsabb repülőgépéig Heinkel számos találmánya alakította és fejlesztette a légi utazást olyanná, amilyennek ma ismerjük. Azonban Heinkel neve összeforrott mindazokkal a rémtettekkel is, amelyeket a német Luftwaffe követett el a II. világháborúban. Történészek és korabeli szemtanúk beszámolóiból és ritkaságnak számító archív anyagokból áll össze a kép a repülés úttörőjéről. Ki volt Ernst Heinkel?

A március 31-én 21.00-tól műsorba kerülő Az utolsó gátrombolók európai premier lesz és visszahozza a második világháború letűnt éjszakáinak borzalmait. A sorozatban az utolsó gátrombolók egyike most először visszatér Németországba, hogy megnézze azokat a hatalmas gátakat, amelyek megtámadásával Hitlert bosszantották. Amivel szembesül, jelentősen megváltoztatja gondolatait és véleményét.

Ugyancsak érdekes premier lehet április 7-én 21.00-tól a Madarak háborúja, mely eddig ismeretlen történet arról, hogy miként váltak a galambok a Titkosszolgálat elfelejtett hőseivé a II. világháborúban, miközben fontos szerepet játszottak a Szövetségesek győzelmében. A titkosítás alól feloldott MI5-akták, a galambok háborút túlélő kiképzőivel és a hadsereg tagjaival készült interjúk segítségével mutatja be a film azoknak a hős madaraknak a történetét, amelyek drámai, titkos háborút folytattak az égben, és mindörökre megváltoztatták a történelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #6
    Amit én eddig halottam a VS Histroy-ról az nem túl hízelgő...

    Inkább ezeket nézzétek.

    Red Flag.

    Itt van még a posztok vége fele még link.
  • Kerub #5
    Nekem is van és ezt a csatornát nézem leggyakrabban.
  • TH0R #4
    Nekem sincs
  • torcipepe #3
    hát persze hogy nekem NINCS
  • smaszi #2
    Nekem is...:P
  • Vardar #1
    Nekem van:D