Szekeres Viktor

Légvédelem a hidegháborúban

A Viasat-csoportnak nem csak a Viasat 3 és a TV6 a tagja, hanem a Viasat Explorer és a Viasat History is. Ez utóbbin kerül bemutatásra a Légvédelem a háborúban.

A Viasat History-n május 5-én bemutatkozó német dokumentumfilm azt a veszedelmes párbajt ismerteti meg a nézővel, amely a szuperhatalmak között zajlott, és amely 40 évig jórészt titokban maradt.

Alig valamivel a II. világháború befejezése után a két korábbi szövetséges hatalom, az Egyesült Államok és a Szovjetunió berkeiben elkezdődött a befolyásos politikai körök kialakulása. Az 1950-es években az Egyesült Államok és a Szovjetunió megkezdte az ideológiai és katonai fegyverkezést is. A döntő jelentőségű fegyver az atombomba volt, amelyet megbízhatóan kellett elvezetni az előre meghatározott célponthoz.

A műsorban hallhatunk titkos felvételeket szovjet és amerikai diplomaták között, akiket az 1950-es években állomásoztattak Németországban, brit, amerikai és szovjet pilóták szólalnak meg, akik érintettek voltak a Kelet-Németország feletti légitámadásban, valamint megismerhetjük azokat a történészeket, katonai szakértőket és német lakosokat akik részesei voltak a légi csatározásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #4
    kiváncsian várom!
  • bmw #3
    Erdekes lehet....
  • winnie #2
    nem is kommenteli senki:)
  • Vogel #1
    Csak én érzem úgy hogy ez egy kakukktojás hír? Valahogy nem fér meg a sok "celeb", csiga és retekklubb között :)