Kruza Richárd

Kiosztották az "Év Internetes Kereskedője Díj"-at

Immár ötödik alkalommal osztották ki a díjakat a leginnovatívabb és legsikeresebb internetes kereskedőknek. A kiválasztásban a szakmai és szubjektív megítélés egyaránt szerepet játszott.

November 10-én került sor az ötödik "Az Év Internetes Kereskedője Díj" átadására, melynek honlapjára idén több mint 10 ezer közönségszavazat érkezett. A díjat idén másodszor kapta meg Magyarország legnagyobb internetes kereskedője, a Bookline, mely a magyar piacon kívül jelen van Romániában és Szlovákiában is. A kiválasztás során a zsűri azt is értékelte, hogy a cég kiemelt hangsúlyt fektet a tevékenységi kör folyamatos fejlesztésére: a klasszikus antikvár és új könyvek mellett idegen nyelvű könyvek, műszaki és drogériai termékek, játékok és ajándékok is kaphatók már a cég weboldalán. Számításba lett véve az is, hogy a Bookline 2009-ben számos egyéb szakmai díjat, elismerést is kapott már.


"Az Év Leígéretesebb Internetes kereskedője" címet a Bigyoshop.hu, Magyarország legnépszerűbb internetes online játékboltja kapta. A Bigyóshop csak tavaly indult, mégis nagyon gyorsan népszerű lett, mivel Magyarországon nem megszokott gadgetek, bigyók, kütyük és gizmók vannak a palettáján. Az ilyesfajta könnyed, vicces áruválaszték hazánkban eddig nem volt ismert, ami ráadásul minden héten 4-5 új termékkel bővül. Emiatt a cég rajongótábora folyamatosan növekszik. Elhangzott, hogy a címet a gyors és hiteles információk közlésével is kiérdemelte a Bigyóshop.

"Az Év Innovatív Kereskedője" címet - melyet a Vatera ajánlott fel - pedig a Netpincér.hu kapta meg az idén. "Konyhaművészet a képernyőn" - így jellemzi saját magát a cég. Az elhangzottak szerint a Netpincér kiválóan szolgálja ki az ügyfeleket, és széles körben alkalmazza a technológia lehetőségeit: a felhasználók csak a szállítási cím megadásával, nagyon egyszerűen böngészhetnek az étlapokban, regisztrálni csak vásárláshoz kell. Kiszállításkor éppen annyit kell fizetni mint telefonos rendelés esetében, a fizetés pedig többféle online módszerrel is lehetséges. Ezen kívül egyes éttermekben online asztalfoglalásra is van lehetőség, valamint egy térképen is megtekinthetjük, hogy milyen napi ebéd lehetőség áll rendelkezésére az éhes felhasználónak.

Az eseményen Petzné Lamboy Judit, a CIB Bank ügyvezető igazgatója elmondta, hogy saját magukat mentornak tartják, mivel szervezőként az "Év Internetes Kereskedője Díj" vonatkozásában idén van az 5-ik éves jubileum. Az Inter-Európa bankkal indulva, a CIB Bankkal egyesülve a jövőben szeretnék továbbvinni az elektronikus kereskedelem fejlesztését - a jelszó az innovativitás.

Petzné szerint a szavazók létszáma 10 ezer felett volt, ami az előzetes szavazásra buzdításnak köszönhető. Az első 10 listája egy szakmai zsűri válogatása alapján lett kiválasztva, 60%-ban szubjektív, 40%-ban pedig objektív mutatók alapján - utóbbi tartalmaz konkrét növekedési és forgalmi adatokat is. A TOP 10-be a következő online keredkedők kerültek be: bookline.hu, brands.hu, edigital.hu, jateknet.hu, netpincer.hu, ruhafalva.hu, shop.builder.hu, teszvesz.hu, tulli.hu, utisugo.hu. A TOP30 csapatban pedig olyan fiatal, feltörekvő cégek szerepelnek, melyeket a zsűri potenciális győzteseknek tart, akik tehát várományosai a lehetnek az Év Internetes Kereskedője címnek a jövőben. "Olyanokat is akarunk buzdítani, akik csak most léptek a piacra, és akiknek az innovativitás a motorjuk" - mondta Petzné Lamboy Judit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • henrikk001 #5
    Mit húztak újra?
    Szted sorsoltak?
  • raingun #4
    "Az Év Innovatív Kereskedője" címet - melyet a Vatera ajánlott fel - pedig a Netpincér.hu kapta meg az idén."

    Jah, persze. És ott is újrahúztak amikor nem a nekik megfelelő nyert?
  • Teppik Amon #3
    Bookline-nak gratuláció, bigyósoppot meg nem is ismertem (mindjárt meg is nézem magamnak) :D
  • rumkola #2
    szóval gyakran látogatod... :D
  • ostroml #1
    a www.vibratorok.com nem is lett jelölve :D