Gyurkity Péter

Nem lesz Blu-ray kiegészítő az Xboxhoz

Két, ellentétes értelmű kijelentés is elhangzott a külső Blu-ray meghajtók esetleges érkezésével kapcsolatban, mégpedig vezetők szájából, a legfelsőbb szinten.

Elsőként a Gizmodo hozta le a Steve Ballmer vezérigazgatóval készített interjúját, amelyben a Natal vezérlő platformja mellett az esetleges Blu-ray kiegészítőkről is szót ejtettek. Ezzel kapcsolatban Ballmer kijelentette, hogy bár nem biztos a formátum létjogosultságában ezen a területen, ám a jövőben külső kiegészítők formájában mégis beszerezhetjük majd a meghajtókat.

A cégvezető látszólag eloszlatta a kiegészítők érkezéséről szóló félreértéseket, pontot tett a korábban elindult viták végére. Ezzel azonban még nem mondták ki az utolsó szót a kérdésben, egy napra rá ugyanis az Xbox Live egyik vezetője, aki Major Nelson néven saját blogjában közöl időről-időre különböző, házon belüli érdekességeket, világosan leszögezte, hogy nem tervezik a formátumot támogató meghajtók piacra dobását a konzolhoz. Állítása szerint Ballmer a PC-hez kapható Blu-ray meghajtókra gondolt nyilatkozatában, ami azonban további kérdéseket is felvet.

Amennyiben ugyanis valóban a PC-kiegészítőkről beszélt főnöke, kérdés, hogy mit jelenthet a létjogosultságról szóló kitétel - az mindenki számára világosnak tűnt, hogy ez utóbbi az Xbox-ra vonatkozott. Az nem titok, hogy a Microsoft az optikai formátumok helyett az on-demand letöltéseket helyezné előtérbe, mégpedig az Xbox Live rendszerén keresztül, amely megfelelő platformnak tűnik az online terjesztési rendszer kiépítéséhez. Itt nagyon is van értelme a Blu-ray létjogosultságáról beszélni, ez pedig arra utal, hogy még a cégen belül sincs igazán egyetértés a konzolhoz érkező esetleges kiegészítőkkel kapcsolatban.

Továbbra is kérdés tehát, hogy a szoftvercég mit akar az optikai formátummal saját konzolja területén - valószínű, hogy nem erőltetik a kiegészítők megjelenését, Ballmer azonban most alaposan összekuszálta a fonalakat kijelentésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #13
    Szerintem addig akarják kihuzni, hogy se flash se optikai drive nem lesz. De talán még háttértár se nagyon. Online be a központi nagy gépre azt hagyj szóljon. Ezzel meg lesz oldva hogy csak eredetivel tud nyomulni az ember. A net sávszélessége igencsak bővül, a szerverek lehetőségei szintén.
  • cateran #12
    Sot annyira durvan megtoltotte,hogy a japan nyelvure meg az angol felirat sem fert el.... vajon miert hitetlenkedem?
  • tomi319 #11
    Szerintem nyugodtan jöhet akinek kell az megveszi akinek nem az meg nem.
  • narumon #10
    POnt a végén adod meg a választ, a játékok 99%-a simán elfér még most is egy dvdn, esetleg kettőn. A PS3 gamék nagyrésze is hülyeséggel van feltöltve. Abban sem vagyok biztos, hogy a következő gererációba egyáltalán optika (lemezes) olvasó kell-e. Valamilyen flash megoldás lényegesen jobb lenne szerintem.
  • Loverman #9
    a baj az hogy előbb-utóbb a minőség rovására mehet hogy PS3-on blue ray-en tudnak kiadni játékokat Xboxra meg "csak" dvd-n, namost oké hogy egy játék lesz 8 dvd, azt installáld x órán keresztül a kicsi, nem bővíthető merevlemezre, aztán játssz szépen. legutóbbi Metal Gear Solid olyan durván megtöltött 1 blue ray lemezt hogy nem tudták úgy kiadni hogy angol ÉS japán nyelven is rajta legyen. persze vannak cégek akik összehoznak egy béna játékot a maradék helyet meg másolásvédelemre fordítják.
  • Kandurex #8
    Szerintem a 360 -hoz inkább már ne is erőltessék, kinek van kedve újabb pénz kidobáshoz. Majd az új generációba integrálva.
  • Renátó1985 #7
    ja, de majd pont az amúgy is melegedő 50%-ban elhalálozó kerregő gépemmel nem fogok még filmet is nézni mikor örülök, hogy nem megy tönkre attól amennyit játék miatt megy :) ne jó persze tudom túloztam , de csak jobb egy sima asztali lejátszó
  • sambauer #6
    jogos, de mivel az én társaságomban is már jó néhányszor kérdezték hogy van e BD olvasó xboxhoz így azért nem hinném hogy akkora csőd lenne belőle.. (azért elég sokan vannak akinek ott virít a hdtv és az xbox a szobájában, és ha ki akarja használni az illető a tv-jét filmek terén is akkor egy ilyen kiegészítő esetében nyugodtan fordulhatna xboxához, nem kell rögtön külön porfogót venni lejátszó, vagy ps3 személyében) mondjuk akinek hdtvre telik, az valszeg már egy PS3mat is bőven megengedhet magának szal ennyi..
  • narumon #5
    Mi értelme lenne egy min 25e de inkább 45e forintos kiegészitőnek amikor ennyiért már asztali lejátszót is adnak. Mennyit adnának el belőle? Tuti nem lenne rentábilis.
  • sambauer #4
    elég baromság ilyet kihagyni ha már ott a FULL HD lehetőség, de legalább a rafinált Microsofték majd az Xbox 720ban már beépített blu rayyel büszkélkedhetnek :)