Szekeres Viktor

Újabb klasszikust dolgoznak fel

Egyelőre még ismeretlen a sikerrecept, akadnak olyan feldolgozások, melyekre özönlenek a nézők, s előfordul, hogy egy remake közel senkit sem érdekel, holott annak idején az eredeti zajos siker volt.

Szó se róla, Hollywood minden egyes feldolgozással közelebb jut a végső siker receptjének megfejtéséhez, ki tudja, talán Baz Luhrmann (Kötelező táncok, Rómeó és Júlia, Mouling Rouge, Ausztrália) legközelebbi filmje jó indikátor lesz.

Luhrmann ugyanis úgy döntött, hogy a 74-es Robert Redford-film, a Nagy Gatsby (The Great Gatsby) újrája lesz következő projektje, hiszen a Hollywood Reporter tudósítása szerint az ausztrál rendező megvásárolta F. Scott Fitzgerald klasszikusának jogait (a könyvet minden idők egyik legjobb amerikai regényének tartják).

A nagy depresszió előtti New York-ban játszódó történetet egyébként korábban többször is megfilmesítették, de most valószínűleg nem kell annyit várni rá, mint amennyi el szokott telni Luhrmann két filmje között, hiszen a rendező az Ausztrália promóciós túrája után nem sokkal kamera mögé fog állni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsibicska #3
    Nem Mouling, hanem Moulin Rouge. A Mulenrúzs nem máulingrúzs..
  • Loverman #2
    tényleg jó a könyv.
  • Etinger #1
    Kedves Viktor, tolhatnál egy cikket a remakekről, már van hozzá elég anyag szerintem :P