Ötvös Tibor

Crowe és Washington közös filmje

Denzel Washington nem tud leállni. A belső ember és a készülő Deja Vu mellett szerepet vállalt Ridley Scott filmjében, melyben társa az ausztrál Russel Crowe lesz.

Denzel Washington ismét beindult. Egy éves kihagyás után - tavaly ugyanis nem vállalt szereplést - idén három filmmel is jelentkezik. Spike Lee thrillerje, A belső ember már látható a mozikban, a Tony Scott rendezte Deja Vu forgatását a napokban fejezte be, most pedig Ridley Scott filmjében vállalt szerepet. Ám a mozi elé nem várt akadályok gördültek.


Történt ugyanis, hogy Stacey Snider, az Universal előző vezetője leállította az akkor még Antoine Fuqua rendezésében, Washington és Benicio Del Toro szereplésével készülő filmet. A pletykák szerint Snidert megrémisztette az egyre növekvő gyártási költség, végül a 100 milliós tervnél kihúzta a szőnyeget a projekt alól.

Azóta történt egy elnökváltás és így újból szóba került a film. Időközben a rendező helyére Ridley Scott került, míg Washington társává Russell Crowe-t jelölték ki. Újból leszerződtették az egyszer már az American Gangster forgatókönyvét kidolgozó Steve Zaillant, aki jelenleg ismét ezen dolgozik.

A film egyébként Harlem drogbárójának, Frank Lucasnak az életét mutatja be. A '70-es évek elején Lucas lett Harlem legnagyobb heroindealerje, köszönhetően a vietnámi háborúnak. A férfi ugyanis az ott harcoló amerikai katonák testében hozatta Ázsiából az elsőosztályú anyagot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!