Gyurkity Péter

Sony: új PS3 és PSP októberben

A cím persze enyhe túlzás, hiszen az ünnepekre készülődve a PS3 nagyobb merevlemezt, vezetéknélküli billentyűzetet, a PSP pedig módosított kijelzőt kap. Az Xbox 360 ára szeptemberben csökken.

A Sony a hét közepén egyszerre több bejelentést is tett, mégpedig a fenti két konzol újdonságaival kapcsolatban. Árcsökkentésre továbbra sem számíthatunk, ám ehelyett nagyobb háttértárolót, újabb kiegészítőt, valamint a hordozható PSP esetében egy átdolgozott verziót kapunk - a megfelelő összeg kifizetése esetén. A cég ezzel fedezné magát a rivális újabb árcsökkentésével szemben.



Elsőként arról érkezett hír, hogy a PlayStation 3 40 GB-os belépő szintű változatát leváltó, 80 GB-os merevlemezzel szerelt példányai még a hónap végén megjelennek. A PAL régióban viszont október 31-től kapható lesz a legújabb készülék, amelynek merevlemeze már 160 GB kapacitást kínál, ezt pedig 256 MB rendszermemória, ugyanennyi GDDR3 grafikus memória, illetve a megszokott HDMI és Wi-Fi egészíti majd ki. A jövevény ajánlott ára 450 euró, a csomagban pedig az Uncharted: Drake's Fortune című játék is megtalálható lesz. Arról még tart a vita a rajongók körében, hogy mi lesz a PS2-kompatibilitással - sokak szerint a két USB-illesztő jelenléte, illetve a flash-bővítőhely hiánya nem sok reményre jogosít fel.

A konzol ezalatt egy újabb kiegészítőt is kap, mégpedig egy vezetéknélküli billentyűzet képében, amely a DUALSHOCK 3, szintén vezetéknélküli vezérlőt egészíti majd ki. A képen jól látható, ahogy a billentyűzet belesimul a kontrollerbe - az első híradások még arra utaltak, hogy hagyományos gombok helyett (remélhetőleg programozható) régiók helyezkednek el a készüléken, amelyek gombként viselkednek, a képen azonban nagyon is megszokott gombokat láthatunk.



A hordozható konzol esetében egy új változat érkezésére számíthatunk, mégpedig a PAL-régióban október 15-től, 200 eurós ajánlott áron. A PSP-3000 egyetlen fontos újítása a módosított kijelző, amelynek felbontása ugyan nem változik (ez marad 480x272 pixel), ám a cég a színek jobb megjelenítését ígéri, akár erős napsütésben is. A kijelző mellett helyet kapott itt egy beépített mikrofon, a szoftveres oldalon pedig országtól függően a Go! programot, illetve játékokat kapunk a csomagban.

A világhálón felbukkant képeken ezalatt azt sejtetik, hogy szeptember 7-től ismét csökken az Xbox 360 ára, elsőként a tengerentúlon. A poszter szerint az Arcade változat ára 80 dollárral mérséklődik és így mindössze 199 dollár lesz, az Elite pedig 450 helyett 400 dollárt kóstál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJS8 #33
    igen
  • tyler82 #32
    A PSP3000et állítólag nem lehet pandorázni. Ez igaz?
  • narumon #31
    Nekem is még a duci Psp-m van, amire én használom arra az is teljesen jó szerintem felesleges újra cserélni ...
  • dez #30
    Nemsokára megjelenik a PS3-hoz egy bizonyos PlayTV nevű digitális tuner (földfelszíni FTA [free-to-air] adásokhoz), amivel egy digitális recorderré válik a gép. Na ahhoz kell a GB... De egyébként netes "videotéka" szolgáltatás is lesz, bár valószínűleg nem Magyarországon.
  • frank08 #29
    A 160 GB PS3-nak semmi értelme én a 60 asat sem tudom betőlteni pedig tolom rá a cuccccost rendesen:::::::::::de ezzzel az új PSP-vel meglepem magam karácsonyra::::::
  • Gomber #28
    Lol...már megint új PSP jön!? :D Mondjuk az erősebb világítás az jó ötlet ;)...200 euró az annyi mint...őőőő :D 50 ezer!???:ooo BASZUS! Én 56 ért vettem a PSP-m :S És ez a legrégibb változat...beszarok...mondjuk eléggé lement az ára, mert a Slimet a veszprémi PSP boltban 40 ezrért lehet kapni...mondjuk nem az meg is éri..de nincs rajta infra, csak anyi hogy könyebb meg szebb a régibb változatánál! :D Na mind1 engem ez a téma nem érint, hiszen maradok a régi PSP-m nél! :) Nem akarom elhagyni hiszen olyan sok mindent átvészeltünk együtt az én kicsi PSP-mmel! XDDDDD
  • KarmaXXL #27
    Azért a mértékben van különbség
    A PSP-men van 8 beragadt pixel (mondjuk nem zavar, játék közben nem is látszik), míg az eddigi két saját laptopomon, meg a munkahelyi rozzant ThinkPaden (ami sokmindent megélt már) egy szál sincs. Van valami abban a legendában.
  • tom235 #26
    Meg általában minden lcd kijelző :)
  • KarmaXXL #25
    Meg a Phaté is.
  • Tinman #24
    Azért mert a Slim kijelzője legendásan hajlamos a pixelhibákra...