33
  • DJS8
    #33
    igen
  • tyler82
    #32
    A PSP3000et állítólag nem lehet pandorázni. Ez igaz?
  • narumon
    #31
    Nekem is még a duci Psp-m van, amire én használom arra az is teljesen jó szerintem felesleges újra cserélni ...
  • dez
    #30
    Nemsokára megjelenik a PS3-hoz egy bizonyos PlayTV nevű digitális tuner (földfelszíni FTA [free-to-air] adásokhoz), amivel egy digitális recorderré válik a gép. Na ahhoz kell a GB... De egyébként netes "videotéka" szolgáltatás is lesz, bár valószínűleg nem Magyarországon.
  • frank08
    #29
    A 160 GB PS3-nak semmi értelme én a 60 asat sem tudom betőlteni pedig tolom rá a cuccccost rendesen:::::::::::de ezzzel az új PSP-vel meglepem magam karácsonyra::::::
  • Gomber
    #28
    Lol...már megint új PSP jön!? :D Mondjuk az erősebb világítás az jó ötlet ;)...200 euró az annyi mint...őőőő :D 50 ezer!???:ooo BASZUS! Én 56 ért vettem a PSP-m :S És ez a legrégibb változat...beszarok...mondjuk eléggé lement az ára, mert a Slimet a veszprémi PSP boltban 40 ezrért lehet kapni...mondjuk nem az meg is éri..de nincs rajta infra, csak anyi hogy könyebb meg szebb a régibb változatánál! :D Na mind1 engem ez a téma nem érint, hiszen maradok a régi PSP-m nél! :) Nem akarom elhagyni hiszen olyan sok mindent átvészeltünk együtt az én kicsi PSP-mmel! XDDDDD
  • KarmaXXL
    #27
    Azért a mértékben van különbség
    A PSP-men van 8 beragadt pixel (mondjuk nem zavar, játék közben nem is látszik), míg az eddigi két saját laptopomon, meg a munkahelyi rozzant ThinkPaden (ami sokmindent megélt már) egy szál sincs. Van valami abban a legendában.
  • tom235
    #26
    Meg általában minden lcd kijelző :)
  • KarmaXXL
    #25
    Meg a Phaté is.
  • Tinman #24
    Azért mert a Slim kijelzője legendásan hajlamos a pixelhibákra...
  • dez
    #23
    Esélyes a Linuxos partíció.
  • lcee
    #22
    Hi!

    Én azt akarom kérdezni, olyantól akinek van ps3-a, hogy hogyan lehet rajt nézni mondjuk egy olyan full hd *.ts kiterjesztésű videot aminek több mint 4 giga a mérete?
    Mert lejátsza az ilyen videokat azt tudom de fat32-re (mobilvinyóra) 4 gigánál nagyobbat nem tudok rámásolni, ha ntfsre formázom akkor meg nem ismeri fel a ps3.

    Van erre vmi megoldás, esetleg linuxos particio vagy ilyesmi?

    előre is köszi a válaszokat!
  • Roli012
    #21
    grebber: hardware ugyanaz bennük, csak az elite HDMI-s.
  • grebber
    #20
    Xbox 360 árkád meg elitről beszélnek amik kellenek a tökömnek prémiumot csökkentsék már !
  • dez
    #19
    Nem felesleges/értelmetlen. A gyártástechnológiai fejlődés, illetve a sorozatgyártásból eredő olcsóbbá válás által ezek is fejlődnek. Csak itt ez nem úgy jelentkezik, hogy gyorsabbá és technikailag többet tudóvá válnak (akkor nem lennének egymással kompatibilisek), hanem egyéb szempontból javulnak. Vagy gyártanák évekig pontosan ugyanazt? Pl. a belső panel már csak fél gyerektenyérnyi, de a ház ugyanaz a felnöttkéznyi kellene maradjon?

    Viszont itt nem kötelező megvenni mindig az újabbat, a régebbin is ugynúgy fut minden.
  • dez
    #18
    Szerintem nem valami jó analógia. Vagy max. akkor jó, ha nem néhány hónap tellik el a kiadások között, hanem évek, ami alatt elég olcsóvá válnak a dolgok ahhoz, hogy alapáron beépítsék. (Amúgy az autógyártók inkább azt csinálják, hogy egy időben elérhetők ezek, de jóval drágábban, mint amibe nekik kerül. Illetve az utóbbi időben csak az erősödő konkurenciaharc miatt keztek alapból beépítgetni dolgokat.)

    "Ez fejlodes? Vagy inkabb lehuzas? Attol fugg mennyibe let volna az auto a full extrakkal az elejen..."
    Az elektronikai cuccok esetén valószínűleg jóval drágább lett volna mindent beépíteni az elején. Később a technológiai haladással olcsóbbá válik.

    "Csak nekem tunik ugy, hogy mivel a ps3 nem megy ugy ahogy a Sony megalmodta hat kompenzalni kell a kieso nyereseget(vegtere is a reszvenyesek is elnek valamibol)es kiadtak 1 "uj" ps2-ot (azt ugyanis veszik mint a cukrot)"

    Ez már csak azért is sántít, mert a PS3 1,5-2x jobban fogy, mint a PS2, és 3/4 éve az Xbox360-nál is jobban fogy... Ilyen áron ez nem is rossz.

    "tuningoljak a ps3-at (nagyobb winchesterek..haha,honnan guberaljak/guberaltak ezeket a 40-80Gb-os szarokat?Manapsag 400-500Gb nem penz... ez suketeles"

    Csak éppen a PS3-ban 2.5"-es vinyó van.

    "(de vegyuk csak atlagos 2,5` winchestereket..legyen 200Gb a main stream (mar ha annyi))"

    A spórolás alapvetően fontos, hogy végre nyereséges legyen a dolog, és a kisebb vinyót jóval olcsóbban megkapják. (Ha nem tudnád, eleinte elég jelentős veszteséggel adták. Azaz olcsóbban, mint amennyibe nekik került.)

    Ezen kívül a gyártástechnológia fejlődésével a chipeket is váltogatják át kisebb csíkszélességre (tisztában vagy egyátalán ezzel a fogalommal?), amivel nem csak olcsóbb lesz a gyártása, hanem így jóval kevesebbet fogyaszt a gép, és mellesleg kevesebb hőt termel, egyszerűbb hűtés is elég lesz, meg így idővel jöhet a slim változat, stb.

    "Persze ugyanez all az Xboxra is..."

    Egyébként ott is 2.5"-es a vinyó?

    "Pedig (sajat magambol kiindulva) arcsokkentessel tobbre jutnanak:)"

    Aha, csak épp továbbra sem lenne nyereséges a gyártás, és egy idő után az SCEI lehúzhatná a rolót. Talán ne csak a saját szempontjaidat vedd számításba.

    Akiknek csak olcsóbban éri meg egy PS3 megvásárlása, kénytelenek lesznek kivárni, míg olcsóbbá válik a gép. Ez akkor következhet be, ha a gyártás is jóval olcsóbbá válik, ami idővel bekövetkezik.

    "(te nem ered atbaszasnak,hogy most ugyanannyiert megvehetned a ps3-at,mint a tiedet,csak eppen kapnal hozza olyasmit amit eddig kulon vettel meg? Es nem akcios bundle..."

    Nem nagyon. De nekem sincs is, mert én is inkább kivárom, míg mindent összevetve a számomra is megéri.

    "Ja,amugy a fejlodes nekem az lett volna,ha ps2 kompatibilis)"

    Az első változat közel fullosan kompatibilis volt, aztán már csak ~80%-ban, végül semennyire. Mivel túl drága volt.
  • gyuri12
    #17
    Számítógépet,és processzorokat felesleges hasonlítani egy handheld konzolhoz. Az lenne a konzolnak a lényege,hogy semmit sem kell rajta fejleszteni,nem kell megvenni az újabb,és újabb kiszereléseket(Ez a Ps3nál is,és a boxnál is jól megvan oldva). Ehelyett a PSP-knél most kezd el úgy működni,ahogy megjelenése napján kellett volna. A Fat kényelmes volt, a Slimbe több memória került,és ez az új pedig "csak" azt tudja,amit már a Fatnek is kellett volna tudnia.

    A box kontrollerére rakható billentyűzet pedig kézre álló,hüvelykujjal tökéletesen használható,de sokkal rosszabb mint a PC-s klaviatúra.
  • ldavid
    #16
    szerintem ez azért nem rossz
  • cateran
    #15
    Nem a fejlodes ne alljon meg:) Ez az?
    Nem a legjobb analogia,de:
    A tipusu auto:alap kiszereltseg
    B tipusu auto:napfenyteto,sotetitett uveg
    C tipusu auto:ua mint az elobb plusz meg alu felni,bor ulesek
    D tipusu auto?ua mint az elobb plusz meg elefantcsont valtomarkolat
    Mind azonos aron,nemi idokulonbseggel kiadva
    Ez fejlodes? Vagy inkabb lehuzas? Attol fugg mennyibe let volna az auto a full extrakkal az elejen...Csak nekem tunik ugy, hogy mivel a ps3 nem megy ugy ahogy a Sony megalmodta hat kompenzalni kell a kieso nyereseget(vegtere is a reszvenyesek is elnek valamibol)es kiadtak 1 "uj" ps2-ot (azt ugyanis veszik mint a cukrot) 1 "uj" PSP-t (ezt is..) tuningoljak a ps3-at (nagyobb winchesterek..haha,honnan guberaljak/guberaltak ezeket a 40-80Gb-os szarokat?Manapsag 400-500Gb nem penz...ez suketeles (de vegyuk csak atlagos 2,5` winchestereket..legyen 200Gb a main stream (mar ha annyi))
    Persze ugyanez all az Xboxra is...(nagyot esett a Sony a szememben a dvd lejatszoi es a ps3 ota,pedig van psp-m ps2-m,de nem tervezem -meg mindig- a lecsereleset)
    Pedig (sajat magambol kiindulva) arcsokkentessel tobbre jutnanak:) (te nem ered atbaszasnak,hogy most ugyanannyiert megvehetned a ps3-at,mint a tiedet,csak eppen kapnal hozza olyasmit amit eddig kulon vettel meg? Es nem akcios bundle...Ez fejlodes?
    Ja,amugy a fejlodes nekem az lett volna,ha ps2 kompatibilis)
  • KarmaXXL
    #14
    Nem akkora blabla az.
    Szaladgál egy fénykép, amin ott van a régi és az új kijelző, és látszik, hogy mennyivel világosabb az új.

    Mellesleg, próbálj meg egy kicsit erősebb napfénynél bármit csinálni egy phat PSP-vel (nekem az van már pár éve), ha látsz bármit is a képernyőből érdemben, szólj hogy mit varázsoltál

    De nézz meg egy Nokia N810-et, annak kurvajó a kijelzője, és egész jól látható napon is. Ha ilyesmit raknak bele, elég nagy előrelépés.

    Én bízom DAX-ban, ha átportolja a művét, beruházok egy ilyenbe
  • dez
    #13
    Az tényleg hülye (vagy túl sok pénze van, illetve esetleg előfordulhat olyan különös eset is, hogy például a munkájához kell), aki fél évente lecseréli az egész gépet.
    De pl. szerinted meg kellene állnia a fejlődésnek?
  • cateran
    #12
    "Szerinted pl. az újabb procikat és videokártyákat azért, és csak azért dobják piacra, hogy jól kib@sszanak a korábbiak tulajaival?"
    Ha nem is kizarolag azert,de igen szepen benne van a "huzzuk le a hulyet" elv (teszem hozza jogosan:) vegtere is aki olyan hulye, hogy minden szar "feature"-ert perkal,az miert ne tegye?:D)
  • cateran
    #11
    mert bla-bla....
  • dez
    #10
    Úgy tűnik, te is a Holdon élsz... És a jobb minőségű kijelző miért is "politikus duma"? A régi már tökéletes volt?
  • dez
    #9
    Te most vagy nagyon elfogult vagy, vagy egy kicsit ütődött.
    Mond az valamit neked, hogy évről-évre zajló gyártástechnológiai fejlődés, pl. a chipek terén? A PSP első megjelenésekor a technológiai fejlettség azt az alakot tette lehetővé, most meg már ezt.

    Szerinted pl. az újabb procikat és videokártyákat azért, és csak azért dobják piacra, hogy jól kib@sszanak a korábbiak tulajaival?

    Billentyűzet:
    1. A DualShock 3 (amit - úgy tudom - az új gépekhez már adnak, és sokan külön is megveszik) nem könnyű, azzal semmiképp sem lesz orr-nehéz.
    2. Az Xbox360 felcsatolható billentyűzetét tényleg lehet használni hüvelykujjal, vagy ez csak a látszat? Mert ha valójában ugyanúgy fel kell emelni hozzá az egyik kezet, akkor éppen hogy rosszabb megoldás, mert csak akadályozza, hogy rendesen meg lehessen markolni a kontrollert.
  • torcipepe
    #8
    ha telne sem vennék se x360-at, se ps3-at. inkább egy jó pc + gamepad.
  • kukacS3K
    #7
    ezek a kontrollerek egyre jobbak, egy hónap és kijön az asdf és a wasd ps3 kontroller:D
  • KarmaXXL
    #6
    Azt olvastam, hogy már a legújabb Slimekre se lehet feltenni a CFW-t. Asszem a TA-088v3 verziójú alaplap az oka.

    Bassza meg a Sony!
  • cateran
    #5
    Pedig szvsz igaza van:) a billentyuzet elegge vicces igy ranezesre,hasznossaga erosen megkerdojelezheto..:) A pspvel meg menjenek az anyjukba:D En tuti nem cserlem le az enyemet 1 ujra,de igenis kibaszas,ha most hirtelen kepesek beepiteni olyan dolgokat amiket eddig csak kulon lehetett megvenni(a szebb szineket meg hagyjuk mar...tiszta politikus duma) (mondjuk a Go! eddig is volt nekem:S)
  • Narxis
    #4
    Még hiteles is lenne ha nem minden hírnél a Sonyt köpködnéd az xboxot meg istenítenéd. Amúgy meg nem kötelező psp-t venni, fejlődés attól még lesz.
  • Super DANTE
    #3
    Miért csesznének ki velül? Netán nem tudják ugyanazon játékokat a háromféle gépen futtatni??? Mikrofont a géphez...ha odafigyelnél, akkor tudnád, hogy ilyen már létezik, sőt akármilyen USB-s mikrofont a konzolhoz kapcsolhatsz...nem beszélve, hogy vannak headsetek is. Egyébként honnét veszed, hogy "fejnezéz" lesz? Arról, hallottál már, hogy egyensúlyi pont?
  • gyuri12
    #2
    Ez a PSP dolog megy át rókabőrbe, kiadták a "Fat" gépet,majd ezután-jól kicseszve a "Fat" tulajdonosokkal- kiadtak egy "Slim" gépet. És most van pofájuk kiadni egy olyan gépet,amivel az eddigi sok millió PSP tulajjal kicsesznek.

    Ez a billentyűzet pedig a kép alapján egy kalap kaki, maga a kontroller nagyon kicsit,és nagyon könnyű,ettől fej nehéz lesz az egész,és játék közben a gombok elérhetetlenek. Az Xboxos megoldás jobb,és kényelmesebb,de az sem tökéletes,de ez alulmúlja...:(
    Inkább adnának egy mikrofont a géphez,oszt' csókolom...
  • GG
    #1
    A psp-3000 csak annyit, hogy olyan alaplapot kapott amit jelenleg nem lehet függetleníteni DarkAlex cuccaival (egyenlőre :P) de szebb kép miatt kiadni egy gépet vicces... Ja ez a hír már kb 2 napos :S