Berta Sándor

Újabb Nine Inch Nails album ingyen

Az amerikai együttes a Ghosts I-IV után egy újabb művét tette a Creative Commons licenc alatt ingyen elérhetővé. A számok remixelhetők, továbbadhatók, csupán a haszonszerzést tiltják.

A Nine Inch Nails legújabb albuma, a The Slip is letölthető a zenekar honlapjáról. A felhasználóknak csupán az e-mail címüket kell megadniuk és máris választhatnak, hogy a megjelent tíz dalt MP3, FLAC, M4A losless és WAV formátumban szeretnék a gépükön tudni. Lehetőség van arra is, hogy aki akarja fájlcserélő oldalakról szedje le a műveket. Az együttes ezenkívül még egy PDF formátumú kiegészítőt is mellékelt az alkotáshoz.

A néhány hónappal ezelőtt bemutatkozott Ghost I-IV-hez hasonlóan a The Slip is a Creative Commons licenc hatálya alatt jelent meg, a különbség azonban, hogy míg előbb csak részben volt ingyen letölthető, a The Slip már teljesen az. A hivatalosan Attribution Non-Commercial Share Alike nevű CC-licenc lehetővé teszi a zeneszámok letöltését, meghallgatását, valamint nem haszon szerzési céllal a dalok továbbadását és remixelését. A stúdióalbum várhatóan idén júliusban CD és Vinyl formában is megjelenik.

Trent Reznor, a NIN vezetője még tavaly októberben jelentette be, hogy új úton indulnak el és a jövőben a kiadóktól függetlenül akarnak boldogulni a zenepiac viharos tengerén. Ezután a zenekar idén március elején megjelentette a Ghost I-IV című instrumentális zenei albumát, amelynek első kilenc zeneszámot tartalmazó része ingyen volt letölthető. Az akció kétségkívül sikeres volt, a rajongók napok alatt elkapkodták az összes Ultra-Deluxe Limited Edition Package kiadást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • julius666 #22
  Nem is néztem volna ki belőled, hogy igényes zenét is képes vagy a füledre aksztani néha.
 • mousee #21
  zsíííííír :)

  Wish-t most fogjuk pénteken kékyukba koncerten tolni :D:D
 • szarvasdinnye #20
  flac-et huztam le en is, vhogy jobban tetszik, mint a Ghost albumok. Azthiszem sokat fog a playlistben tanyazni ez az album is.

  cickany2: Orulunk neki.
 • FoodLFG #19
  Ráadásul titkosított kapcsolaton keresztül nyomják (E).
  Nagy varezhuszárok ezek ám!
 • gombabácsi #18
  Megjegyzem a jamendo.com teli van jobbnál jobb zenékkel és együttesekkel. Már reklámozták itt az sg.hu-n is. Persze teli van gagyival is, de megéri kutatni, simán vannak olyan jó zenék mint a "nagy befutott" zenekaroknál. (Pl. csak pár példa, amiket én találtam, rock együttesek: JigKorova, Nun, No Place for man és még sorolhatnám, aki a prog. rockot szereti, keressen rájuk.)
 • celza8807 #17

  pestiestéket is érdekli, lesz biztos szép hálanyilvánító cikk ebből.. :)
 • Nusi #16
  Aztakurva le lehet húzni 24bit/96kHz-es minőségbenMinden tiszteletem
 • Lavigne #15
  barom jó, hogy minden számhoz egy jel van borítónak. kva jó az egész, na :D
 • KoS #14
  Respect!
 • monzta #13
  nem fognak fizetni hokker. és ne hallgasd bláz. hallgass delhusza dzsont.